1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaristlik Bu mudur?

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 31 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,
    Bir satış ilanı, sahibinin gururla sattığı bu canlının akvaryumun içerisinde sadece ileri ve geri gittiğini görmek, gerçek anlamda platformlarda bu şartlarda balık besleyenler olduğunu aklımıza getiriyor. Tabi bu arkadaşların platformlarda çaka sattığını düşününce, artık bazı konuların sorgulanması gerektiğini düşünüyorsunuz. Platformlarda bulunan bunca uzman olmasına ramen, akvaryumlarını pek göremediğimiz hobicilerin, hangi şartlarda balık beslediklerini bilmeden bazen bizlere akıl verdiğine, veya akvaryumlarımıza sadece muhalefet olsun diye mesaj yolladıklarına, artık daha fazla emin olmaya başladım.

Özellikle son resim içler acısı. İnşallah, aramızda böyle akvarist yoktur ve olmaz. Olursa bile bu şartları düzeltmesi gerektiğini çabucak anlayacak kapasiteye sahip olurlar.

Link : http://urun.gittigidiyor.com/PIRANHA-VE-AKVARYUM-ACIL_W0QQidZZ10423482

2. akvaryumcumurat

akvaryumcumurat

Ynt: Akvaristlik bumudur?

Temel Hocam aramızda bu tür görüntü sahipleri bir şekilde vardır ve olmayada devam edecektir. Önemli olan gittikleri hatalı yoldan dönmeleridir. Bunun yoluda günümüz şartlarında internet bilgi kaynakları ve forumlardan geçer. Hobi ile uğraşıpta internette bilgi kaynaklarını takip eden, her hangi bir foruma üye olanların oranı şahsi tahminim %2 bile değildir. Zamanla herşey daha güzel olacak...

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Temel abi;Bu tip yeterli bilgiye sahip olmayan akvaryumsever arkadaşlarmız herzaman aramızda olmaya devam edeceklerdir.Burada size bize düşen görev;elimizden geldiğince bu arkadaşları bilgilendirmek ve gerçek akvaristliği yaymaktır.

Kimseyi bilgisizliği yada sırf hoşuna gidiyor diye 50 cm lik akvaryumda 30 cm balık besliyor diye yadırgamaya hakkımız yok diye düşünüyorum.Bu insanları yadırgamak yerine bilgilendirmek gereklidir.

4. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Aslında sadece araştırmadan sorgulamadan hobiye atılmış o kişi hatalı değil..Ona bu 50 cm lik akvaryuma balık almaya gittiğinde, piranha,astronot,pacu tipi balık istediğinde onu uyarmayan satıcıdada suç var..Hiç birimiz beslediğimiz balıklar büyümesin yada çoğalmasın istemeyiz değilmi..Veya çoğaldığında aşırı büyüdüğünde bu balıkları atmayız..Bu ilandaki arkadaşımın inanıyorumki balığı aldığı günki heyecanı oldukça kayda değerdi..Küçükte olsa 50 lik bir akvaryumu vardı ve onun içinde belkide nekadar büyüyebileceğini bile bilmeden aldığı 1 ytl büyüklüğünde bir balığı belkide birkaç balığı vardı..Su şartları ölümler hastalıklar derken olması gerekene ulaştı,belkide sorun kendi kendine ve balığı o küçük akvaryumda tek başına bırakmayı başardı.
    Zaman artık o akvaryuma sığamayacak kadar büyütüncede balığı satmaya karar verdi..Kim acil satılık diye açarki bir konuyu..Ya ihtiyacı olan(ki bu tez fiyatı görünce otomatikman düşüyor),yada balığa bir şey olmadan daha iyi bir ortama taşınmasını isteyen biri.
    Dilerim böyledir olay..Açıkçası ben olmasını isteğim,hayal ettiğim şeyleri yazdım..Olurda Temel hocamın düşüncesi doğruysada..Olmasın içimizde böyleleri demek kanımca en doğru söz olur.
    Saygılarımla.

5. cihan

cihan

İsim:
    cihan yalın
    Cevap: Ynt: Akvaristlik bumudur?

Selam arkadaşlar,

Ben de bu siteye üye oldum yeni. Ben de 6 yıldır malavi cikletleri besliyorum ondan önce 4 yıl tropikal olmak üzere toplam 10 yıldır akvaryum içindeyim ve bu siteye üye olduğum zaman anladım ki ben bile hala bişeyler bilmiyorum. Sağ olsun çok şey öğretti bana bu site.

Açan.. açılmasına vesile olandan Allah razı olsun diyorum. Gelelim konumuza şimdi;

Okudum 50cm lik akvaryumda Pirana, Astronot vb gibi balıkların beslenmesi aslında isimlerini saydığım balıkları ciklet bile beslenmez. Ben de inanıyorum ki akvaryumcuların bazıları balık satılsın da nasıl olursa olsun hesabı gütmektedir. Aslında bu yanlış bir fikir olmakla beraber cahilliktir ama günümüzde internet denen bişey var demi yani ben ilk bu hobiye atılmadan netten araştırdım balıklara baktım , hangi balık nasıl akvaryumda beslenir diye. Ya da alacağım yere ben ciklet basleyecem nasıl bir akvaryum olmalı, hangi balık hangi akvaryum da olmalı diye araştırma yapmak lazım. Her hata akvaryumcuda değil alıcılarda da var.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Akvaristlik bumudur?

Cihan kardeşim öncelikle yorumuna ve yüreğine teşekkürler. Hedef zaten yazdığınız noktalardı ve sizler bu düşünceleri yazdıkça hedefe doğru yoldan gittiğimizi düşünüyoruz.

Ben esnafta suçu bulmayanlardanım, en azından son yıllarda böyle. Bir hobici esnaf karşısına ne istediğini bilerek çıkacak, gerekirse önerilen canlılar için bunu satmaman gerek, bu şekilde sorunlu canlıyı, son derece kalitesiz ekipmanı önerirsen alış veriş yapmam diyecek. Esnaf son yıllarda düzeliyor çünkü hobiciiletişim kuruyor ve kurumlar yaptıklarıyla kalmayıp deşifre oluyor.

Bazı yerler esnaf hakkında olumsuz yazı yazdırmazlar ama burada övmek, linkini vermek, oraya git demek nasıl serbest ise, hatalı olan, hata yapan esnafı da aynen yazmak serbesttir ve esnaf bazen silin, kaldırın diye rica edebilir ama asla kalkmaz.

Ders alınmıştır esnaf tarafından. Tıpkı bazen bizlerin bedel ödeyerek öğrendiği gibi onlarda bedel ödeyerek öğrenecekler.

Sayfayı Paylaş