1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum Aksesuarları

Başlığı 'Akvaryum Malzeme Rehberi' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 26 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aksesuralar;

Sohbet tadındadır.

Akvaryumlar için birçok aksesuar satılmaktadır mağazalarda, öyle ki bazen incik boncuk olarak tabir edilen malzemelerden geçilmez ve aradığınızı esnaf bile zor bulur. Bu malzemelere bakıp içimden şunların yüzde kaçı tam faydalı aksesurlardır diye geçirdiğimde olmuştur açıkcası. Tabi faydalı olabilecek ne aradığınıza bağlı olarak bu düşünce değişir. Bu ifadeyi kullanıyorum çünkü bu ifadenin altında aslında acı bir gerçek var. Bu acı gerçek yeni başlayan arkadaşlara satılmak üzere plastik bitkiler, boyalı taşlar, tam takım hazır cam boncuklu kumu ile vitrinde olan akvaryumlar ön plandadır ve ileri düzey bir akvaryumcunun aradığı malzeme veya aksesuar malesef ya yoktur yahut sipariş verelim haftaya gelir denir.

[​IMG] [​IMG][​IMG]

Daha hangi birini eklesek acaba diye düşünmeye gerek yok sanırım, çünkü buna sayfalarımız yetmez. Oysa artık konuya eğitim boyutunu katmış ülkeler bu durumu aşmış durumda. Çocukları eğitirken hobiyi sevdirecek ekipmanlar ön planda. Buna en güzel örneklerden biri ise aşağıdaki örnektir.

[​IMG][​IMG]

Bunun önemini sanırım anlatmaya gerek yok, bu malzeme belkide yukardakiler kadar pahalıda değil. Ancak satın almak isterseniz yok, neden olmadığı sorunun yanıtını elbette birgün alacağız. Çünkü gelişmekten söz ederken bunu sadece bizler hobiciler tek başına başaramayız. Bu süreçte esnaf gelişecek ve eğitici malzemelerinde incik boncuk kadar var olmasının daha sonra kendisine bilinçli bir hobici olarak geri döneceğini bilmeli ve gerekeni yapmalıdır. İthalatçı ithalat yaptığı ülkede en azından birkaç kişi birleşerek maaaşlı bir elemen çalıştırmalı ve ülkemize artık çürüğün ve çarığın gelmesini engellemelidir. Toplumsal alandaki hayvan severler sadece sokaktaki kedi ve köpek denilince akıllara gelmemelidir. Akvaryum olgusunun yaygınlaşması için konuya el ayak olanların veya olabilecek olanların artık ülkemizde bir fuar düzenlemesine ön ayak olmaları gerek. Sanırım bu iş en çok akvaryum sektöründeki ticari firmalara düşer.

Gelişmiş ülkelerde yapay ürünler satıyor veya bazı akvaryumlarda kullanıyor ancak kullanım alanaları yine bizimkinden farklı. Her ne kadar yapay olsalar ve bir çoğumuzun yapaylığından dolayı ilgisini çekmese bile bakım zorluğu istemeyen veya kolay bakım ile bayan hobici kitlesini hedef alan yapımlar veya yine aynı sebeblerden dolayı bazı kurumlara hazırlanıyor bu aksesuarlar.

[​IMG] [​IMG]

Teknolojinin gelişmesini kullanarak kaliteli ekipmanlar sayesinde yapay bazı kayalıkların kullanımının önü açılmış durumda. Doğallık hayranı birçok hobici konuya seviyeli yaklaşıyor dediğim gibi, ancak kolay kurulabilir olmasını ve bayan akvaristlerin kazanımı hedeflemişler ve bu bile bir amaca yönelik olarak algılanıyor. Ortada kimsenin yeni başlangıcından pay çıkarmak gibi bir düşüncesi yok. Bu şartlar ön plana çekilerek ticari açılımlar olarak konuya bakılıyor ve gelişmelerin seyri belirlenerek bu yönde gerçekleştiriliyor.

www.akvaryumportali.com

Sevgiler...

Tuğrulcan bunu beğendi.
  2. stablizer

stablizer

Yapay ürünlerin hiçbirini sevmem ve kullanmam,aralarında en sinir olduğumda batık gemidir montz:

Önder. bunu beğendi.
  3. avci36

avci36

insan kendi emek verdiğine daha bi şevkle bakıyor. çünkü bunu ben yaptım diyebilmek gercekten büyük bi zevk. sarı prenseslerim için yuva gerekiyordu. akvaryumcuda gemi türünde yuvalar vardı. hoşuma gitmedi. bir milyoncu ya gittim. değişik boylarda 5-6 adet vazo aldım. evde kimisinin ağzını kestim, kimisinin üstünü kestim. içimden geçen şekilleri verdikten sonra boyalarının cıkması için bi kaç gün tuzlu ılık suda bekletip tekrar tekrar yıkadım ve akvaryuma yerleştirip üzerini kumla kapladım. bana göre piyasada satılanların en güzeli oldu:) ve daha önemlisi balıklarım gerçekten çok sevdi:) daha ne olsun?

4. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Kesinlikle katılıyorum.Bir noktada zevk meselesi ama birşey yaparken akvaryumda yaşayanların işine yaraması lazım.Basit ama dediğiniz gibi balıkların çok seveceği dekorlar yapabiliriz ve ben bunları yapmaya bayılıyorum.eski bir fotoğraf. super:gif super:gif super:gif

5. kübra593

kübra593

İsim:
    kübra yoldaş
    yorumlarınız için teşekkürler

Sayfayı Paylaş