1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum aydınlatma yapımı

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 3 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar,

[​IMG] [​IMG]
    Bu hedefimiz, yapmak istediğimiz:

Hedefimize baktık, önce, ne yapacağız onu belirledik.

[​IMG] [​IMG]

Gerekli taslar, konserve kutuları, içindekileri yemeyi unutmayın.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Ampul olarak tasarruflu florasan lamba ve takılacağı biraz geniş duyu.

Akvaryumun boyutlarına göre kaç adet yapacağımıza gene biz karar veriyoruz. Dedik ya bu dıy işlerinin en güzel yanı, her şeye biz karar veriyoruz. Önce yine alet edevata bakalım neler lazım bize.

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]
    Alet edevatta hazırsa yapıma geçebiliriz.

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Kesme işlemine başlıyoruz, annemizin yoğurt kasesini ve mevsimlik bezelye konservesini yedikten sonra, duyumuzun gireceği ölçüde kesiyoruz. Kesme biçme bittiyse, aşağıya bakalım.

[​IMG][​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

Vidalama işlemi görüldüğü gibidir.

[​IMG] [​IMG]

Fotoğraflarda net görüldüğü gibi, tasımızı konserve kutusunun üzerine vidalıyoruz, kestiğimiz duy genişliğindeki yerden duyumuzu bağlıyoruz. Artık üzerine jeletin veya boya yapabiliriz. Yine akvaryumun üzerinde şık durması için profilden ayakta yapabiliriz.

Kısaca hedef buydu ve hazır. Daha büyük ve ihtiyaca göre yapmakta mümkün.
    Akvaryumlarınız aydınlık olurken, paylaşımda kullanılan fotoğraflar net ortamında yayınlanmamış olup www.akvaryumportali.com platformuna aittir.

www.akvaryumportali.com
    Sevgiler saygılar...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Akvaryum aydınlatması

Temel Abi o konserve kutusunun içinde ne vardı?United Kingdom falan yazıyor.Ordudan mı kaçırma yoksa :p

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum aydınlatması

Orası bizi ilgilendirmez, içindekini yiyin gerisini boş verin. :D
    Aydınlatma nasıl ?

Eğer ihtiyaç böyle daha büyüğüne ise, ampul sayısını artırmak ve tas yerine tencereye terfi etmek yeter. Konserve kutusu yerinede dekoratif metal çöp kutusu kullanılabilir bence.

Dedimya uçacak, şişecek patlayacak bu hobi.

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Akvaryum aydınlatması

Birkaç dikkat çekmek istediğim konu var.Tencere kullanılacaksa kesinlikle çelik tencere olmasın,aluminyum olsun :D
    Metal çöp kutusu biraz pahalı,onun yerine aluminyum saklama kutuları ya da peynir tenekeleri olabilir :D

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Aha işte Volkan hocanın tası burda lazım oldu :D Ben demedimmi illaki o tası tarağı bir şekilde değerlendiririz diye? :D

Temel hocam işin şakası bir yana herşeyi anladımda,o konserve kapağındaki delikler neysede,o enlemesine açılan delikleri neyle açıcaz? :hink:

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    O delikler fabrikasyon gibi geldi bana :dusunceli:

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay hocam, o deliklerin tek amacı ısının dışarı çıkması. Yani ne şekilde açıldığının bence önemi yok. Konserve kutusunun kapak kısmı aydınlatmanın altı olacak. Yani koblonun çıktığı kısım. Yuvarlak kestiğimiz kısımada tası vidalayacağız.
    Saygılar...

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam;bütün o kısımları anladım zaten.benim kafama takılan şey, o delikleri nasıl okadar net açmışlar? Tornadan çıkmış gibi aynı :dusunceli:

Kusura bakma hocam ben biraz satır aralarına takılıırm.İllaki birşeyi noktası virgülüne kadar öğrenecem.Huy işte :D

Ayrıca çok faydalı ve güzel bir çalışma olmuş. :alkis:

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Olcay Abi o da onların fantazisi :D

Sayfayı Paylaş