1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum Balık Fiyatları

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 30 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvarist, hedefteki balık ve fiyatlar

Akvaryum, hobici ve Fiyat üçgenine bir el atalım diyorum. Bakalım balık fiyatları ne kadar ulaşamadığımız nokta dave fiyatların önemi nedir ? Malum birçok arkadaş o balık pahalı alamam veya benim o balıkları almam zor gibi zerzenişleri var.Tabi kendilerince haklı oldukları gerçeği yadırganamaz.

Acaba hiç yolu yok mu ? Bizi istediğimiz balığa ne yaklaştırır ?

Öncelikle hobiciden balık demeyeceğim...çünkü artık hobiciler esnafı geçti. aliye:gif Konuya daha farklı giriş yapmayı düşünüyorum. Örnek olarak fuzuli masrafları yapmayak olabilir mi ? Yahut araştırmadan gidip satın alınan ve forumlarda o malzeme olmaz bu denilen malzemeler, ekipmanlara verilen fuzuli paralarla ve ya veya balıkların karın ağrısını aldığı iddaa edilen bir takım ( Hepsi değil ) sıvılardan tasarruf etsek?

Konu aslında tuzlu tarafında daha can alıcı ama o konu derin biraz neden derseniz esnaf ithal olarak gelen tuzlu su balıklarını gidip hava limanından alıp döndüğünde ve akvaryumlara salmak için açtığında yarısını ölü görünce ne yapacak bizim damsel önceki partide 20 liraydı 25 olsun demek zorunda. Haksız mı bence değil. Sorun nerde derseniz ithal edildiği ülkede çalışanımız olmadığından çürük çarık çok gelmesi ve paketleme ve yine düşük litre suda gelmesi.

Tatlı su balıkları genelde daha kararlı bir fiyat politikasına sahiptir. Bunun başlıca nedeni balık kayıplarının esnaf bazında azlığı ve genelde türlerin zor bulunma zorluğunun olmaması sıralanabilir.

Her koşulda hobicinin alım gücü tuzlu veya tatlı su olsun her balığa yetmez veya yetmeyebiliyor. Ancak ben buna tam inanmadığımı itiraf etmek istiyorum. Neden derseniz kurulan akvaryumlara genel olarak baktığımda balıklar zaman zaman imkan oldukça alındığından hobicinin gönlündeki akvaryum balıkları yerine akvaryumdaki türler sabırsızlık yüzünden farklı türlere kayıyor. Bunun neticesinde ileriki günleri tür değişikliği istekleri artı ekipman gereksinizmleri gibi masraflar çıkıyor.

Oysa kısa ve öz olarak söylemek gerekirse, sabır bu noktada devrede olsa isatediğimiz balıkları tüm yapılan gereksiz harcamaları kısarak istediğimiz türlere sahip olabileceğimizi düşünüyorum. Ben şunu almasaydım, ben bunu yapmasaydım bu balığı alırdım demiyen kaç kişi var aramızda çok merak ediyorum gerçekten ? Bir dış filtreyi, bir iç filtre görevini, kendimiz yapacağımız bir dıy filtre sistemi ile daha efektif ve etkili yaparak bütçeyi balığa ayırmak imakansız mıdır ?

Mazeretler sizce geçerli mi ?

Sevgiler...

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hobiyi uzuzlatmanın en büyük yolu; DIY sistemler. ;) Hobide ençok parayı balığa değil,akvaryuma,dış yada iç filitrelere,kafa motorlarına vs. lere veriyoruz. Aslında hobiyi herkes kesesine göre yaşıyor. Kimisi ben uğraşmam gider parayı basar yenisini alırım,kimiside benim elimden gelir,hem bundanda zevk alırım deyip kendi akvaryumunu ve ekipmanlarını yapıyor.

Balık konusunda ise;ithal balıklarda akvaryumcular haklı. Gelen balığın yarısı fire vermiş ise bu tabiki fiyatlara yansıyacaktır. Fakat konu tatlı su balıkları olunca işin rengi biraz değişiyor. Bugün musluktan neredeyse malavi,tanganika ve tropikal balıklar akacak hale gelmişken bu uçuk rakamlar insanı şaşırtıyor. olta: Üstelik hobiciyim adı altında bu işi ticarete dökenlerin istedikleri rakamlar insanı resmen zıvanadan çıkartıyor. sopa:

3. hayrett38

hayrett38

İsim:
    hayrettin hakyemez
    Olcay bey iiyi geceler ben tuzlu su olayına kafayı çok takmış birisiyim. yaklaşık bir haftadır forumu didik deşik ettim
    hatta yaptığınız 1500 litrelik (yanılmıyorsam Orhan abinin ) akvaryumuda en başından hatim ettim diyebilirim
    sonunda duramayıp 130 litrelik bir sistem kurdum, hemen içine canlıları ve balıkları yerleştirdmi. hepsi 1 günde gerçekleşti.
    merak eden olursa diye söylemek istiyorum akvaryumun suyunu içindeki bitkileriyle birlikte hazır bir şekilde satın aldım belki
    benim gibi sabırsız biran önce başlamak isteyenlere bir yol haritası olur. size söylemek istediğim konu bu merak bende aşırı boyutlara gelmek üzere 18 martta hindistan ve thaiiland a bir ziyaretim olacak biraz araştırma yaptım ve birkaç firma ile görüştüm
    yazışmalarım sonucu çok çok uygun fiyatlara balıkların satıldığıdır yanlız firmalar toplu satım yapmakta tuzlu su balıklarının bakımı bu kadar zor iken 11 saat süren uçuşlarda nasıl getirebileceğim konusunda hangi balıkların kıymetli olup olmadığı konusunda ve thailand da görüştüğüm firmadan aldığım bilgiye göre siyanür olduğunu düşündüğüm uyku sisteminden nasıl uyandıracağım konusunda hiç bir fikrim yoktur

Ayırıca getirmeyi düşündüğüm balıklar benim için oldukça fazla miktarda olacağından ihtiyaç sahibi arkadaşlara temin edebilirim
    tabi sizin yardımlarınızla. hayatım boyunca hiç bir forum sitesinde üyeliğim olmadı bu msjıma cevap verdiğinizde bulup bulamayacağımı dahi bilmiyorum ama size bi şekilde ulaşabileceğimi düşünüyorum

Bir diğer konuda şuan ki düşüncem yaklaşık olarak sump ile birlikte (bunların hepsini sizden öğrendim diyebilirim) 1000 Lt lik bir akvaryum kurmayı düşünüyorum (tuzlu su) cam , mobilya , benim için sorun olmadığından iki adet 9mm lik cam arasına film çekerek yapmayı düşünüyorum toplam 19mm olacak gibi görünüyor cad çizimini bitirir bitirmez sizlere göstericem ve tavsiyelerinize ihtiyacım var eğer mümkünse bana kabaca bir şema yada şekil verebilirseniz en ince ayrıntılarına kadar hazırlayabilirim

ps, filtre, kafa motoru, ve diğer donanımlarıda sizin uygun gördüğününüz şekilde yapmak isterim (DIY yada hazır alarak) düşündüğüm ölçüleri yazmamamın sebebi uygun ölçüleride sizden istemem

umarım çok fazla soru sormamışımdır :D

bana kabaca bir çizim yaparsanız çok sevinirim akvaryum akvaryum

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum Bal1k Fiyatlar1

Selamlar,

Uzak mesafeden baliklar uyutularak yollaniyor ama siyanur ilk yakalama asamasinda daha cok kullaniliyor. 11 saat surecek olan yolculukta paketleme tahmin edemeyeceginiz kadar onemli ve tabi icindeki su litresi. Siyanur seyahatlerde baliklari uyutmak icin kullaniliyor mu bilemiyorum ama bu is icin farkli maddeler var. Siyanur seyehat surecinde cok tehlikeli.

Hazir suyla ve hatta kumuyla satin alinan akvaryumlar olabilir bu esnafla musteri arasindaki iliskidir. Ben zaten zaman zaman yazarim kendine guvenemeyenler bu beslemek istedikleri ornek olarak nemo tarzi baliklari bulunduklari suyla birlikte satin alabilirler. Fakat bunun malesef akvaryumlarin en zevkli ve heyecan verici yani olan kurulum asamasina engel oldugunu dudunurum. Bazen sadece su almak yetmez kumunu ve canli kayasini da birlikte almak gerekir( balik turune gore )

Cizim, sablon, proje kolay is ama bunlar acacaginiz ayri bir kurulum basliginda baylasilmali ki butun olarak okuyanlara da yol gosterici nitelikte olsun.

Hayatinda hic bir foruma mesaj yazmamis birine biz boyle yazdiririz iste, bunu da dip not olarak eklemek isterim. :D

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Akvaryum Balık Fiyatları

Hayrettin bey merhabalar.Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Hayrettin bey cesaretinize ve azminize hayran kalmamak elde değil kutlarım.

Yurt dışından gelen balıkları uyutarak getiriyorlar ve balıklar yola çıkartılmadan 3-4 gün aç bırakılıyor.Bu işlem balığın bağırsaklarını boşaltıp nakil esnasında dışkı yapmaması için şarttır. Zaten bu işlemleri size balığı verecek olan firma yapacaktır. Size düşen şey balığı getirdikten sonra akvaryuma adapte edebilmek. Bunun içinde balıkları getirdiğiniz poşetleri açarak içinde ki suyla birlikte bir kovanın içine almalısınız.
    Az miktarda oksijen verip yavaş yavaş balıkları atacağınız akvaryumun suyudan balıkların bulunduğu kovaya dökmelisiniz bu işlemi yaparken çok yavaş davranmalı ve akvaryum suyundan kovaya ne kadar su ilave ettikse o kadarını kovadan almalısınız.Bu işlemi yaklaşık 45 dakikada uygulamalısınız.Bu işlemden sonra balıklar kendine geleceklerdir ve akvaryum ve kovadaki su değerleri eşit olunca balıklarınızı akvayuma bırakabilirsiniz.Akvaryuma aldığınız balıklara 1-2 gün yem vermeyiniz.Aç kalmaları adaptasyon için iyi olacaktır.

Bu arada benimde merak edip sizden öğrenmek istediğim birşey var. İki camın arasına film koyarak nasıl kalın cam elde ediyorsunuz ? saat:gif Bahsettiniz cam sistemi lamine cam oluyor ve bildiğim kadarı ile bu işlem fabrikada yapılıyor. saat:gif Siz daha önce bu yöntemi hiç denedinizmi?

Birde çizim istemişsiniz fakat tam kavrayamadım konuyu. Akvaryum ve sump sistemininmi çizimini istiyorsunuz ?

saygılar:gif

6. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Akvaryum Balık Fiyatları

Hayrettin bey aramıza hoş geldiniz.

Yurtdışından ithalat yapmak için ne gibi şartlar gerekiyor bilginiz var mı ? Benim merak ettiğim bir diğer konuda gelen ithalatlarda esnaf havaalanından balıkları alıyor peki bu alım sırasında esnafın herhangi bir belge sunması gerekliliği var mı ? Yani diyelim ki ithalatın ne zaman geleceğini biliyoruz gidip bizde toplu olarak alım yapabiliyor muyuz ?

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum Balık Fiyatları

Levent sistem bildiğim kadarıyla şöyle; Ana bir ithalatcı var ve gelecek olan partideki canlılar listesi internetten yayınlanıyor ve esnaf listeden balıkları seçiyor. Kime ne kalırsa seçiliyor alınıyor. Parti canlı geldiğinde herkes listesindekini hava limanından alıyor. Bir de kendine ithalat yapanlar var ve onlarda canlılar biraz daha pahalı olsa da daha dayanıklı canlılar çıkıyor.

Bildiğim sistem bu. huh:

8. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Akvaryum Balık Fiyatları

Peki Temel abi bu listedeki ürünlerden bizde alım yapacağız desek vergi levhası vb evrak istiyor mu bu ithalatçılar ?

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum Balık Fiyatları

Evet sanırım sistem bu şekilde işliyor. Çünkü bazı küçük esnaf balığı o şekilde alamadığından onlarda gelip bu esnaflardan seçerek alıyor.

10. cirol

cirol

Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Akvaryum Balık Fiyatları

Levent hocam Temel abinin dediği gibi vergi lehvasına gerek var .Şuan cichled firması türkiye disbiritörü olarak semih ovat var bildiğim kadarı ile oda talepler doğrultusunda sipariş geçiyor.Diğer küçük esnaflarda bu şekilde balık alımı yapıyorlar.

11. hayrett38

hayrett38

İsim:
    hayrettin hakyemez
    Öncelikle herkeze ilgisinden dolayı teşekkür ederim iki cam arasına film çekimini fabrikada gerçekleştireceğiz bu bizim için basit bir işlem olacak ,

İkinci olarak gümrük mevzuatı haftalar aylar gerektiren bilgi birikim ve tecrübe istiyor yaptığım işler gereği ancak 5 yılda %35 - 40 oranına hakim olabildim. Gümrük mevzuatı derki bir ürünün ithalatında ürünün ticari mi yoksa şahsi mi olduğu önemlidir
    ikinci olarak bizim seyahatimiz 14 arkadaşımla birlikte gerçekleşecek , dolayısı ile herbirimizin birer ikişer paket getirmesine gümrük müsade etmekte

Esnaflar için durum biraz kompleks tabiki görüştüğüm firma gelen balık adetinin %95 inin canlı olacağını garanti etmekle beraber iade garantisi veriyor bana elindeki mevcut balık listesini göndermiş tabi tatlı su ve tuzlu su karışık olarak yaklaşık olarak 2500 farklı tür mevcut tabi bunlar aynı türün s , m , l , xl ebatlarıda var tabi en büyük sıkıntı adı geçen balıkların hiç birini bilmediğimdir

buradan listedeki bir kaç balık türünü sizlerle paylaşmak isterim
    Koi Angel, Tricolor Angel Pterophyllum scalare XXL
    Marble Angel Pterophyllum scalare S
    Tinfoil Barb v Barbus schwanenfeldii
    Redtail Tinfoil Barb Barbus schwanenfeldii
    Spotted Botia Noemacheilus fasciatus
    Fancy Alage Eater Gyrinocheilus aymonieri
    Sucker Fish Hypostomus plecostomus
    ve binlercesi.

Bu arada gümrük mevzuatında vergi levhasını devede tırnak diye tabir edebiliriz ama itlat yapmanın çok daha kolay yolları mevcut azar azar kullanım amaçlı olarak getirmek çok daha kolaydır maliyet emin olun ilk kez italat yapacak birisi için
    çok daha az olacaktır ben yanımda getirmeyi düşünüyorum tabi adet olarak benim için çok ama çok fazla olacak bu yüzden getirdiklerimimi paylaşabilirim listede gördüğüm en pahalı balık 40 dolardı tabi 0,80 cent bile mevcut

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum Bal1k Fiyatlar1

Gercekten ilginc bir yaklasimınız ve inanilmaz bir kendine guveniniz var. Sanirim sizden coksey ogrenecegiz. Baliklarin ithalatinda fire veya yasama garantisi yok biliyordum bu da cok ilginc...

Cep mesaj.

13. hayrett38

hayrett38

İsim:
    hayrettin hakyemez
    Temel abi bazı firmalar gerçekten garanti vermiyor ama bu iki firma çok iddaalı yaşama garantisi olarak 15 dolar sigorta ücreti istiyor ayrıca ısıtıcı dahil ediliyormuş taşınma esnasında uçuştan bir kaç saat önce özel kurye ile birlikte size teslim ediyorlar havalimanında bu ısıtıcı tahmin ettiğimiz bir ısıtıcıya benzemiyor bazı dondurma firmalarının dondurmanın seyahat esnasında erimemesini sağlayan buzlar gibi bu firmanın ısıtıcısıda uçuşlarda havanın soğumasına engel oluyormuş tabi ben firmaının yalancısıyım.

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Akvaryum Balık Fiyatları

Çok haklısın Temel hocam bencede Hayrettin beyden çok şey öğreneceğiz gibi geliyor. Konuyu hür dikkat takip ediyorum.

Hayrettin bey cam fabrikanız felanmı var ? Camları nasıl bir işlemden geçirip lamine hale getireceksiniz ? .8. Epey zamandır 300x80x70 ölçülerinde bir akvaryum yapmak için 19 mm cam araştırması içersindeyim fakat fiyatı epey pahalı olduğu için alamıyorum. Bu camları yapıştırma olayı çok ilgimi çekti. İki adet 10 mm cam alsak film yöntemi ile 20 mm cam elde edebilirmiyiz ? Ve etmiş olsak bu camlar sağlam ve güvenilir olurmu ? Konuyu biraz saptırıyorum sanırım kusuruma bakmayın. :)

15. hayrett38

hayrett38

İsim:
    hayrettin hakyemez
    Olcay bey teşekkür ederim ilginize cam fabrikam yok ama olan birini tanıyorum diyebilirim :) yapılan sistemin adı yanlış hatırlamıyorsam autoglow olması lazım bu iki camı daha önce farklı işler için defalarc yaptık
    güvenilirliğinine gelince cam kurşun geçirmez olur diyebilirim aynı işlem 3mm + film 5mm + film + 4mm + film +2 mm olarak yani farklı inceliklerin birleşimi içinde mevcuttur bu işlemi makina yapmakta sizden çizim istemiştim hatırlarsanız
    yapmayı düşündüğümüz akvaryum prestij amaçlı olacak dolayısı ile Dıy işlemler çok hoşuma gitsede gerek kablo gerek delik gerekse ses gürültü ve görüntüsünü minimize edebilecek bir akvaryum sistemi oluşturmak istiyoruz yerleşeceği alan iki oda arasında kalacak duvarımızın içerisindeki alan kolonlar çıktıktan sonra 350 en 180 boy ve bu ölçüye uygun bir derinlik tabi ben bu boyutları henüz düşünmüyorum :) 180cm dolap ile birlikteki ölçü

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum Balık Fiyatları

Sözünü ettiğiniz ısıtıcı sistemini ben biliyorum tabi aynıysa. Japonların yine bir harikası diyelim. Paket halindeki ürünü elinizle ovuşturduğunuzda paket ısınmaya başlıyor ve saatlerce ısı devam ediyor. Ayakkabıların içine koyulabiliyor vs. Elimde 5-6 paket vardı. Öyle birşey mi bilemiyorum. Çizim kolay ama dediğim gibi konuyla alakalı ve ne istediğinizi ortaya koyan ayrı bir başlık açarsanız konuyu takip edenler için bir arada olan bir kaynak çıkar, tıpkı diğer kurulum başlıkları gibi. burda:gif

Sayfayı Paylaş