1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum Cenneti

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 26 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam cam kareciler;

Sohbet tadında özgündür.

Nerden ve nasıl başlasam diye düşünürken aklıma akvaryum ve cennet benzetmesi geldi. Tabi bu benzetme altında birçok farklı neden var. Birincisi biraz mizahi bir benzetme olacağından ve kendi mizacımada uygun olacağından açıkcası. Akvaryumlarımızın ilk kurulum zamanlarında hevesliyizdir, akşam olup eve gelip durumlarına bakmak sabırsızlık yaratır. Ancak zaman geçer devran döner. Belki arada balık kayıplarımız olmuştur ama geride kalanlar büyümüştür. Balıklarımız büyümüş akvaryumumuz eskimiştir de bizim velhasıl onlara olan ilgimiz küçülmüştür. Tabi hobiye olan istek küçülmesi değil söz ettiğim ona daha var. :) Koca derya deniz farklı türleri gördükçe hafif kaşıntımız başlar ve yeni bir maceraya yelken açma zamanı gelmiştir. Bu kimi zaman canlı doğruran türünden ciklit familyasına geçişle olur, kimi zaman tavuk parçasını şiddetle parçalayan piranha türüne. Bunun önemi yoktur tür değişikliği yapılmalıdır. Dedik ya kaşıntı tutmuştur artık bizi, kaçar ve göçer yoktur.

Alırız elimize kovayı gözümüz kararmış tüm balıkları koyarız kovaya akvaryumcumuz bizi görünce ' tamam balıkları kovaya koymuş bizim Ahmet geldi şimdi buna bunların yerine 3-5 yavru veya şunlardan bir çift versem alıp gidecek, nasıl olsa balıkları gözden çıkarmış dediği anlardayız ' :)

Belkide ve çoğunlukla akvaryumcumuzun galip geldiği bir değiş tokuştan sonra yeni balıklarla eve geliriz ve ilk günki heyecan yeniden başlar, hele balıkların ileriye dönük renk değişim aşaması varsa biz onların bu ileriki halini beklerken saçlarımızın ağıracağını düşünmeyiz bile. Belki o akvaryumda sorunlar çıkar veya artık balıklarımızın daha büyük akvaryuma ihtiyacı olduğu düşüncesi yani kaşıntısı başlar ve evdekilerin veryansınlarını göğüslemeye hazır bir nefer olarak dimdik dururuz. Daha büyük akvaryum alınır genellikle ancak daha işler bitmemiştir bizim için. Daha fazla kum, daha fazla kaya, daha fazla ışık, daha büyük filtre, evde daha fazla laf işitme gerekir. Bunlar günler belkide haftalar içerisinde tamamlanır ve akvaryum tamam hale gelir.

Bu akvaryumun karşısındayız ve akvaryum eserimizi izliyoruz. Evdekilerin en nefret ettiği soruları soruyoruz ' bu kaya burda nasıl durmuş ? Bunu şuraya alırsak daha mı güzel olur ?

Hatta bazen elimizi içinde çok tuttuğumuzdan evdekiler kızmasın diye yerini değişeceğimiz kaya için lanet balık bitkiyi çıkarmış yerine dikeyim veya filtreyi yamultmuşlar yalanını söyleriz. Nede olsa kaya 2 cm sağ tarafta daha güzel duracak değmez mi değil mi ?

Peki hiç düşündünüz mü ?

Bu akvaryumla uğraşlarımız sürecinde yani geçen bu haftalarda ve şu anda akvaryum karşısında ve yine bu yazıyı yazma veya okumak için bir bilgi deposundaysanız...acaba bu akvaryumumuz sayesinde kaç kötü alışkanlıktan uzak kalmışızdır, kaç olumsuzluğa bulaşmamışızdır, bizi eve ne kadar bağlamıştır, bizi dışardaki kaç günahtan korumuştur ?

Akvaryumumuz bizim cennetimiz olabilir mi veya bizi oraya yaklaştıran bir olgu ?

Sevgilerimle. canım.gif

2. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Değişik bir bakış açısı ve benim hareket noktamın tesbiti olmuş. Potansiyel itibariyle kötü şeylere bulaşma riskimi bu yaz akvaryum işleri aldı. Çok şükür. Hem güzel dostluklar edindim. Ne güzel, ne güzel.

3. estrab

estrab

İsim:
    Hasan Şahin
    Abi böyle güzel konuları nereden bulursun ? Benim içimde ne varsa hepsini yazmışsın çok güzel bir paylaşım kalbine sağlık. Daha 5 ay oldu ben bu hobiye başlayalı ama içimde öyle bir rahatlık oluştu ki anlatamam. Evdekiler bile başta karşı çıksa da şimdi şakaylada olsa kaldırcam akvaryumu diyorum sakın diyorlar.Onlarıda zehirledim abi! İki aydır evde televizyonu bile açmıyoruz ya da ihtiyaç duymuyoruz. Her şey için teşekkürler.

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yorumuna teşekkürler. Yazı içinden herkes bir şeyler kendince bulur bunun nedeni de basittir. Hobi ilk yola çıkıldığında tek yöndür yani birtek yol seçeneği vardır ve herkes önce o yoldan bir süre gider sonra karşımıza kavşaklar gelir ve yol ayrımlarına dağılılır. Bu yüzden hobicinin içinden geçenleri veya yaptıklarını benim için tahmin etmek hiç zor değil. :) Unutmamak lazım ki o yoldan ben de geçtim. canım.gif

5. recepsarı

recepsarı Guest

Akvaryum Cenneti

Paylaşım için teşekkürler.Kaç günahtan uzak kaldığımı sayamadım ama çok doğru ve güzel yazılmış bir yazı kutlarım. toka:gif

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum Cenneti

Teşekkürler yorumlara öncelikle. burda:gif

Akvaryumların kurulum aşamaları sanırım hobinin en zevkli ve heyecanlı yanı oluyor. Hani bazen şikayet ederiz akvaryumlarımızda olan olumsuzluklardan aslında bunun bizim hobide kalıcı veya akvaryumu bodruma atacağımız süreci belirlediğini ve yine bu olumsuzlukların hobiye heyecan, akvaryuma zaman ve ilgi artırdığını hiç düşündünüz mü ?

Bir akvaryumu kurduğunuz andan itibaren hiçbir sorun olmazsa veya bakıma, müdahaleye gerek olmadığını bir düşünün ?

Otomatik yem makinalarına örnek olarak hep mesafeli durdum, bu ekipmanı tatil vs durumlar haricinde hobinin en zevkli yanına yani balıklarımı ellerimle yedirme zevkime bir müdahale aracı olarak olarak görüyorum. Kaçınız balıklarına yem dahi atmasa hobiden haz alır ?

7. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Akvaryum Cenneti

Hiç düşünmemiştim.Sanırım bu kadar zevkli olmazdı bazı olumsuzluklar olmasaydı akvaryumda.Otomatik yem makinasını tatil durumları dışında kullanmayı bende sevmiyorum.Bu konuda çok haklısınız.Güzel bir yazı olmuş tebrikler.

8. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık
    Akvaryum Cenneti

Hasan hocamla bir süre ayrı kalmıştık. Birbirimizden habersiz akvaryum işine girişmişiz.telefon da hasan hocama akvaryum aldığımı söylediğimde çok şaşırarak kendisinin de akvaryum aldığını söyledi. sanırım ikimiz de içimizdeki balık sevdamızı dışa vurmada aynı zamanı seçmiştik. Önceleri eve geldiğimde ilk iş haber proğramlarını seyrederdim. daha sonra kanallar arasında bana uygun birşeyler arardım. Vaktim böyle geçerdi. şimdi işten eve gelmeyi dört gözle bekliyorum ama balıklarımı görmek için. kaç gündür doğru dürüst televizyonu açmıyorum. siteye takılıp balıklarımı seyrediyorum. hiç canım sıkılmıyor. önceleri en büyük problemimdi.
    Bu vesileyle temel abiye böyle bir konu açtığı için teşekkür ediyorum.Sayın site yöneticime katılıyorum

9. stablizer

stablizer

Akvaryum Cenneti

Klasik evci erkek modelini destekliyor.Kahve,meyhane gibi ortamlardan kesinlikle uzak tutuyor.Bu akşam iş çıkışı nereye takılalım diye bir probleminiz olmuyor.Mekan belli! Cam Karenin önü...

10. figenc

figenc

Valla bu işe nasıl bulaştım bilmiyorum. Aslında biliyorum da, bir buçuk ayda iş bu noktaya nasıl geldi farkında değilim.

Yazın tesadüfen okuduğum "odamdaki biyotop" u oluşturmaya çalışırken; yaptırttığım camın patlamasıyla aynı gün kargoda gelen karideslere önce büyük, ertesi gün küçük akvaryum almakla başladı. Tamirden ilk akvaryumum gelince de boş duran iki akvaryumu doldurmak gerekti ve... smiley18.gif ama bunun bi hastalık olduğundan kimse bahsetmedi.

Bu arada kum, bitki, bilumum malzeme için plajlara, havuzlu parklara, nehir kenarlarına yanımda sürüklediğim oğluma teşekkür ederim ve acemiliğimle elime düşüp bir sürü badire atlatan zavallı canlılardan da özür dilerim. Ama bundan sonra daha bilinçli olacağım.

Henüz yeni oturuyorum karşılarına. Tek başına bir dünya kısacası. Ama biri beni durdurmalı saat:gif

11. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Akvaryum Cenneti

Figen hanım bende nasıl bulaştığımı tam hatırlamıyorum ama hatırladığım birşey var o da akvaryumda japon balığı var mı var olarak devam ettirdiğimdir.Akvaryumcunun önünden geçerken sanırım bir anlık heves ile paldır kültür başlanmış bir hobi.sonrasında ekipman yapımının bile ne kadar zevkli olduğunu ve boşa zaman geçirmek yerine,saçma işlerle vakit kaybı yerine bu tarz konularla meşgul olmanın keyfine vardım.Tabi buna ön ayak olan ve teşfik eden abilerime teşekkür ediyorum.Başlık çok güzel noktaya temas etmiş.Sahiden genç bir kişiyi ne kadar uzak tutar boş işlerden akvaryum ? :helalolsun:

12. figenc

figenc

Akvaryum Cenneti

:hepiniziseviyorum:

13. tedbir

tedbir

Akvaryum Cenneti

Temel Abi çok güzel bir başlık olmuış emeğine sağlık.
    Ben yolun başında sayılrıım, ama herkesin başına geldiği gibi evdekilerin hızla azalan itirazlarına rağmen sürdürdüğüm hobiden dolayı ilginç yorumlarda alıyorum :) mesela lepistes yavrularım ilk doğduklarında şubeden eşime telefonla durumlarını sormam, kayınvalideme kadar ulaşmış,akabinde çocuğum olsa ne kadar ilgili bir baba olacağıma bile yorumlanmıştı. :F :D

Çocuklarım benim :hepiniziseviyorum:

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum Cenneti

Yukardaki yaşanan gelişmeyi o kadar iyi anlıyorum ki bilemezsin. Üstelik bilmiyorum siz de size kızdıklarında balıklar hakkında bilgi vermemezlik yapıyorlar mı gıcıklığına ama ben bunu malesef yaşıyorum. :F

Her eklenen yeni balıkta sık aramalarım başlar evi. Tabi birşey lazım mı diye aramazsın diye söylenerek devam ederler. :F

15. tedbir

tedbir

Akvaryum Cenneti

Aynen dediğin gibi oluyodu abi, hatta yanlış beyanlar bile oluyo (ölmüşler gibi ) dön:gif
    Ortalığı ıslattığımda gizli gizli elimde bez temizlik yaptığım da olmuıyo değil :F

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryum Cenneti

Ortalığı zaten kim temizleyecek başka. :F Dekor değişikliği vb işler varsa evde yanlız olmak lazım yoksa iyi olmaz. Bir tavsiye bu tarz işler yaparken cep telefonunu kapamak lazım. Özellikle elim, kolum suyun içindeyken çalıyor bu alet. Bir telefon kırdımda o yüzden. saat:gif

Tabi neresinden konuyu alırsak alalım veya espirili yanından bakarsak bakalım temel olarak aynı noktaya geliyoruz. Akvaryum hayatımızda bir renk ama galiba kötü alışkanlıklardan da uzak tutan bir araç. Bilmem yanılıyormuyum ?

17. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Akvaryum Cenneti

Yanılmıyorsun abi, çoğu kötü alışkanlıklardan alıkoyuyor. Ben kendimi örnek verirsem kahvehaneye gideceğime akvaryumun karşısında çayımı içiyorum.

Sayfayı Paylaş