1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum ve içme suyu için Reverse osmos Tavsiyesi

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde lcturkey tarafından 17 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Kurulumuna devam ettiğim 250 lt'lik tankım için reverse osmos arıtma cihazı almak istiyorum.Hesaba vurunca uzun vadeli damacana suya göre daha ekonomik olacağını düşünüyorum.Hangi markayı tercih etmem daha iyi olur ve nereden alabilirim ? Ayrıca bu cihazı içme suyu için kullanmak istiyorum.İçme suyu olarak kullanım sağlıklı olur mu ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent, güzel konu açtın diyebilirim. Bu konuda yaşadığım tecrübeleri açık yüreklilikle yazmam gerekirse, malesef osmos kullanımı beni tatmin etmiyor. Tabi denk gelen ekipmanın kalitesinden de kaynaklanıyor olabilir bilemem. Ancak Bankadaki akvaryuma kurulduğunun haftası kırmızı yosun (cyrano barteri) inanılmaz hızla başladı. Akvaryum büyük ve başında durulamadığından eklenmişti, bağlanmasının ardından balıklarda anormalleşti. Ben evde şahsen hiç ihtiyaç duymadım, suyu damacana değil de, su istasyonlarından doldurduğumdan ekonomik oluyor.

Eğer düşünürsen çok iyi araştırmanı tavsiye ederim.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Temel Abi ben yeteri kadar araştırma yaptım.Damacana suya göre hesaplıya geliyor ancak:
    1.Tatlı su sisteminde kullanmak hiç akıl işi değil.
    2.Tuzlu su sistemlerinde sadece eksilen suyu yerine koymak için kullanılmalıdır.
    3.Ters ozmoz sisteminde filtreye giren suyu %100 kabul edersek,en iyi sistemde %20lik bir atık su vardır.
    4.Çok kirli-kireçli sularda kullanıldığında filtre ömrü çabuk tükeniyor ve damacana burada maliyet açısından öne geçiyor.

İçmek için ideal bir sudur.İçerisinde hiçbirsey bulunmaz,yalnızca H2O.

Sayfayı Paylaş