1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryuma balık seçerken

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 16 Ekim 2008 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    [​IMG]

    Akvaryuma balık seçerken
    _________________________________________________

    Mercan, karides ve diğer omurgasızlar akvaryumda muhafaza ediliyorsa, uygun olan balık miktarı azalır. Piyasada satılan bazı balıklar, daha küçük balıkları, karidesleri veya mercanların üzerindeki canlıları yiyerek beslenen balık türleridir. Tabi mercanları direk yiyenlerde unutulmamalıdır. Grouper, trigger, ofroz, aslan balığı, büyük melekler vs benzerleri, omurgasızların mevcut olmadığı ve sadece balık akvaryumlarında beslenmelidir. Hem atık yükünün çok fazla oluşundan, hemde omurgasızları besin zincirine dahil ettiğinden, omurgasızlardan ayrı beslenmelidir. Tabi bu yazılanlardan, balıklar hiç bir omurgasız ile beslenemez fikri çıkarılmamalıdır. Atık yüküne dayanıklı ve büyük meleklerin dokunmayı tercih etmeyeceği bir çok omurgasız mevcuttur. Gerekli araştırma sonucu, bu canlılar balık akvaryumlarında beslenebilir. Balıklar arasında, bazı barışcı balık türleri de sorunlara neden olabilir. Örneğin, deniz atı çok sık beslenmek ister ve yavaş hareket eder, çok sık beslemek gerekeceğinden su fazla kirlenir. Ayrıca balıklar içerisinde yem alması, oldukça yavaş hareket ettiğinden son derece zordur. Yine hobiye yeni başlayanların, Antias türü balıkları tercih etmemeleri iyi olur. Çok bakım isteyen bir türdür. Yeni başlayanlar için bence iyi balık seçimi şunlardır,
    Damseller,( sakin türlerini seçmek akıllıca olur)
    Basslet, (bir çok güzel türü mevcut)
    Kardinal balıkları,( akvaryumda üreyebilir)
    Soytarı balıkları, (adı üstünde soytarı)
    Waresse, (çok dikkatli seçilmeli, bazı türleri kısa zamanda canavara dönüşebilir)
    Cerrah balıkları, (alg yiyici olmaları güzeldir)
    Cüce melekler, (bazıları omurgasızlara dokunabilir)

    Bazı mercanlar, dokularında bulundurdukları yosunlardan beslenir. Bu mercanlar beslenmez. Çünkü gerekli tüm besini, bünyesindeki yosunlardan alır. Besinini yosunlardan almayan diğer mercan türlerini ise beslemek gerekir. Bu beslemenin suya yük getireceği unutulmamalıdır. Bence yeni başlayanlar tercih etmemelidir. Yeni başlayanlar için aşağıda ismini vereceğim omurgasızlar uygundur.
    Deri mercanları,
    Mantar anemonlar,
    Koloni anemonlar, (protopalythoa, zoanthus)
    Exenia,
    Star polipler,
    Hobinin ilerleyen zamanlarında sizi kısıtlayan sadece hayal gücünüz ve cebiniz olabilir.:eek:
    Bir çok karides türününde bakımı kolaydır. Yem artıkları beslenmeleri bize yardımcı olacaktır. Balık parazitlerini yani hemşirelik görevleri de yabana atılamaz.
    Bazı deniz kestaneleri, özellikle yosunla beslendikleri için, istenmeyen yosunları gidermede oldukça faydalıdır.
    Deniz hıyarları da, dipte kalan artıkları tüketir ve giderilmesini sağlar. Ancak size bir tavsiyede bulanayım, bu canlılar taşıma sırasında, akvaryumda yaralanırsa, balıklar için zararlı maddeler salgılarlar. Aklınızda bulunmasında fayda var.;)
    _________________________________________________

    www.akvaryumportali.com bak:

    Saygılarımla...
     

Sayfayı Paylaş