1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryuma ilk girecek 4 balık önerisi

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde lcturkey tarafından 26 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Eylül 2-3 tarihleri arasında iş için istanbul kartalda olacağım.Hazır gitmişken balıklarımıda almak istiyorum.
    Benim düşündüğüm balıklar aşağıda tahmini fiyatları hakkında bilginiz var mı ? İnternet üzerinden inceledim ama istanbuldaki diğer akvaryumculardaki fiyatları ne civarlardadır ? Kartala yakın önerebileceğiniz yer var mı ?

Temel abi teoman abi aslında tek başıma balık almak istemiyorum Eylül 4 cuma günü tüm gün boş olabilirim.Birlikte balık alma fırsatımız olabilir mi ?

Tüm balıklar S boy olacak

Bulabilirsem 1 çift panda clawn

1 çift moron clawn

1 adet yellow tang

1 adet powder blue tang.

1 adette karides önerirseniz sevinirim ben hangisi olacağına karar veremedim.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Soruları çok severim ama basit olunca zevkli olmuyor. :F

1 ) Makam şöförü için 4 Eylül Cuma gününe söz vermek imkansızdır. Ama inşallah diyorum.

2) pandaları alacağım diyince bulup almak kolay değil, bakacağız öğreneceğimiz yerler daha doğrusu balık satan yerlerin hepsine ulaşıp şimdiden öğrenmemiz ve varsa balıkları ayırtmamız çocuk oyuncağıdır.

3 ) Maron clown nispeten daha kolay onuda yukardaki şekilde önceden ayarlarız kolay.

4) Yellow tang en kolay bulacağımız balık türüdür, sorun değil. Tabi en sağlıklısını ibaresini benim koymama gerek yok.

5) Karides alacaksan ve akvaryumda hem ortalıkta görmek hem de temizlik yapmasını balık anlamında da istiyorsan temizlikçi karides alman lazım, başka önermem.

Fiyat ortalamaları;

Pandalar çif 80-90 lira cıvarı.

Maronlar çift 50-60 lira cıvarı.

Karides tek adet 30 lira cıvarı.

Yellow tang tek adet 110 lira ve boy farkı değişkenlik.

Zor soru sor Levent. :F

3. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Levent cumartesiyi ayarlarsan söylediklerinin yada istediklerinin fazlasını yaparız :heyo:

4. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi teoman abi teşekkürler.Cumartesi malesef çalışıyorum haftasonu izin kullanamıyoruz :(
    Akşamları eğitim 5 gibi bitiyor artık ondan sonra balık satan yerleri dolaşmaya başlayacağım eğer kartala yakın yerler varsa ilk oralara bakar siz de müsait olursanız balıkları siz gördükten sonra alırım.

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi teoman abi clown konusunda çok kararsız kalıyorum.2 çift akvaryuma eklemek biraz riskli olmayacak mı ? bazen birbirlerini öldürdükleri oluyormuş ben en iyisi ilk olarak moron clown ekleyim akvaryuma daha sonra uygun bir çift bulup eklerim.

Powder blue tang bulmak kolay mı ? Blue tang'a göre daha hoş görünen bir canlı

6. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    En sertini seçmişsin clarki,percula,tomato,bunlar daha mülayim balıklardır,blue tang her zaman iş yapar bende 6 tane vardı küçük aldım büyüttüm hepsini verdim şimdi hiç olmazssa bir tane bıraksaydım diyorum mavi şart akvaryuma birde actinikle seyrine doyum olmaz

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Powder blue tang riskli Levent. Çok hassas bir balık ve Oodinium olmadan adapte olması neredeyse mümkün değildir. Eğer eklendiği akvaryumda balık yükü varsa hepsini bu hastalıkla etkilemesi olasılığı çok yüksek. Teoman abiye katılıyorum Blue tang alman daha doğru. Üstelik sana bir tüyo, Powder blue tang akvaryumda fotoğraflarda gördüğün renkte kalmıyor ve soluyor. Blue tang ise aynı güzellikte devam ediyor. Onlarda gerçi çok büyüdüklerinde çirkinleşiyor. :F

Powder blue tang eklenecekse bence akvaryumda balık olmadığından riski azaltmak adına önce eklenmelidir. Fakat bu sefer ortaya daha sonra eklenecek balıkları ameliyet etme sıkıntısı ve riski çıkar ki buda büyük sıkıntı. :bilmem:

8. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi moron clownlar sanki üretime daha yatkın balıklar nerede palyaçom yumurtladı yazılsa altından moron clown çıkıyor alında o yüzden moron diyorum yoksa ille şart değil.Clarki de olabilir.

Temel abi o zaman risk almaya gerek yok blue tang eklerim yeterli.Bende ufak boy eklemek istiyorum balıklarımın hepsini büyümesini kendim gözlemlemek istiyorum :)

9. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Listeden yellow tang çıktı :)

Güncel liste

1 çift clarki

1 çift panda

1 adet temizlikçi karides.

Son balığıda siz ekleyin :)

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
  11. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Çok güzel bir canlı temel abi sağolasın bende beğeniyordum zaten bu balığın renklerini.Purple tang bakımı zor bir canlı mı ? Yellow tang ve blue tang yanında o da çok güzel durur gibi geliyor :)

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Malesef Levent, yellow ile anlaşması zor hele önce Purple tang eklenmişse yellowa em32.gif

Sayfayı Paylaş