1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryuma karides seçimi

Başlığı 'Karides ve Salyangoz Forumu' kategorisinde balıkosman tarafından 1 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Karideslerler hoşuma gitmeye başladı,Tamer beyin paylaşımlarını okudum yem videolarını gördüm sanırım bakımı zor değil.Büyük bir malawi akvaryumum var bildiğiniz gibi.Ama tür değişimi yapmak istiyorum.Leptosoma besleyip üretmek istiyorum.Leptosomalar akvaryumun ortalarında üstlerinde gezen balıklar.Yavruların temel beyin yazısında okuduğum kadarıyla akvaryumdan veya koloni yanından ayırmaya veya müdahaleye gerk olmadan akvaryum içinde kendi kendine ürüyorlarmış.Bu çok hoşuma gitti.avantaj bence.Onlarla birlikte karidesler çok güzel olur diye düşündüm.

Acaba karides eklesem onlarla birlikte akvaryumun dip tarafı şenlenmezmi?Su değerleri konusunda kafalar karışabilir ama ben sorun çıkacağını sanmıyorum alacağım koloni artık normal ülkemizin suyuna alışmış bir koloni olacak.Düşünce ve önerilerinizi tabi eklenirse karides türlerinden hangisini tavsiye edersiniz?

Teşekkür ederim.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Akvaryuma karides seçimi

Leptosamalar hiç dibe inmiyor diye birşey yok ama Onur bey.. Varsayalım leptosamalar tabana çok inmiyorlar ama bizim kiraz karidesler ortada çok fazla dolaşırlar.. Besleyen arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaklardır.Ben canlı doğuranlarla sorunsuz bir şekilde besliyor üremelerini izliyorum.

Saygılar

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Akvaryuma karides seçimi

Leptosomaların üremesi için gerekli şartlar ile karideslerin ki farklıdır bildiğim kadarıyla. Tabi yazılıp çizilenler böyle diyor :)
    Leptosomaların karideslere ilgisi var mı yok mu tartışılır. Yeme gibi bir sorun olmaz sanırım ama sert darbelerle öldürmeleri mümkün müdür acaba?

Şuan akvaryumumdaki leptosomalara bakıyorum da...Pek bir mülayimler. Bunlardan kimseye zarar gelmez desem yalan olmaz. Ama sizin akvaryumunuzdaki psikoloji nasıl olur bilmem. Leptosomalar orta ve üst seviye balıkları olarak bilinsede tecrübelerime göre her tarafı eşit olarak kullandıklarını söyleyebilirim. Çok hareketliler çünkü. Suda asılı durdukları zamanlarda olmuyor değil pala.gif

En güzel tarafıda belirttiğiniz gibi yavrularını ayırma gibi bir derdin olmaması...İnşallah bende ayırmam bir gün.. em32.gif

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Akvaryuma karides seçimi

Düşünülebilir. Denemek lazım. Sonuç ne olur herhangi bir fikrim yok. İlgili arkadaşlar ne tavsiye ederler bilemeyiz.

Saygılar...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryuma karides seçimi

Leptosoma türünü sıklıkla öneriyorum tür seçiminde fikir soran arkadaşlara. Tek kelimeyle seyir zevki veren bir balık türüdür. Ancak karidesle birlikte beslemek istemek ilginç bir düşünce olmuş. Tamer abi bu konuya daha iyi yorum yapacaktır ama şahsen karşılıklı zarar verme olasılığının çok uzak olduğunu düşünüyorum. Su değerleri konusunda sıkıntı çıkacağınıda ayrıca sanmıyorum. Leptosoma kolonisinin nasıl olması konusu kendi katagorisinde yazışılacak bir konu. Çünkü satın alınacak koloninin yanlış ve zamanı geçmiş bir koloni olması isteneni veremez.

6. taygun

taygun Guest

Akvaryuma karides seçimi

Herkese Merhaba,

Birsüredir kulağım çınlıyordu. Demek bu konudan dolayıymış. kıvır:gif

Onur Bey,

Fikriniz ilk başta biraz ters gibi gelse de sonradan aklıma şöyle bir soru geldi. Leptosama'nın yaşadığı Tanganyika gölünde karides yokmudur? Olması gerekir gibi geliyor bana. Ama hangi karides türü? Her karides türü aynı su yapısına ihtiyaç duymuyor. Yüksek PH'lı suya ihtiyac duyan karides bulup da yetiştirirseniz bu sorun çözülmüş olur. Hatırladığım kadarıyla Koyu Yeşil Karideler ve bulabilirseniz Mavi Karidesler ph'ı biraz yüksek su değerlerini tolere edebiliyorlar. Biraz araştıramk lazım.

Su değerlerine uygun kardides bulduğunuz takdirde bu sefer de balıkların karideslerinizi ve/veya yavrularını yeme sorunu olabilir. Leptosamalar herne kadar barışcıl olsalar da etcil balıklardır. Bu balıkların önüne ağızlarına girebilecek kadar canlı hayvan koyup da akıllarını çelmek doğru olmaz. Leptosamaların ağızları diğer çiklit türleri kadar büyük olmasa da bakmayı istediğiniz karidesler küçük karideslerdir. Bu karidesler literatürde cüce (dwarf) olarak tanımlanmışlardır. Karides prtalında tanımlamış tüm karidesler Cüce Karides türüdür.

Üstelik erkeklerinin kızıştığı dönemlerde biraz kavgacı olurlar değil mi? Bu da karidesler için risk olmalı.

Saygılar

7. taygun

taygun Guest

Akvaryuma karides seçimi

Onur Bey,

Merhaba. Konuyu biraz canlandıralım mı? Leptosama ve karidesleri bir arada denediniz mi?

Saygılar

Sayfayı Paylaş