1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryuma zaman ayırdım

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 28 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,
    Uzun zamandır akvaryumumu ihmal ediyordum. Öyle böyle değil, kelimenin tam anlamı ile perişan hali vardı. Balıkları görmek bile zorlaşmıştı. Bu gün artık daha fazla ihmal etmemek ve sorun yaşamamak adına temizliğe , bakıma , değişikliliğe giriştim. Sizinle yaptığım değişiklikleri paylaşmak istedim. Hem de fikirlerinizi almış olacağım.

Akvaryum içerisine mercan kırığı ekledim, taban kum kalınlığım hatırı sayılır oranda yükseldi. Aslında tabanda önceki az miktardaki ince mercan kumu kaldı. Aslında tersi olması lazımdı, fakat az miktarda olduğundan üstünde durmadım.

Tabi bu durumdan hoşlanmayanlar vardı bizim akvaryumda. Bu görüntünün kıymetini bilmenizi rica ederim. Naso tanglerde akvaryumlarda zor göreceğiniz bir karedir .( Hem de çok zor) Kuyruk neşterleri açılmış bana kabadayılık yapılmaya hazır. Bu balık kafası bozulduğunda ameliyat yapmaya girişecek kadar kabadayıdır. Hatırlatırım beni sever. Akvarum bende olunca her şey normal. :D

Ben sadece bazen kayaların tortusunu kaldırmak ve cam temizlemesi yapacağım zamanlarda kuleye elyaf eklerim. Bunun dışında biraz ph tamponlansın diye iri mercan kırığı bulundururum. Başka filtre malzemesi yoktur. Biraz daha hem oksijen kazandırması hem de suyu parçalaması için plastik sabunluk aldım bu gün. Bunları kuleye ekledim.

Elyafı kullandığım bölgeden çıkardım.

Bu arada akvaryumda redox iyice düştü ve ps toplamayı bıraktı. Bu normal bir durumdur, şimdilik tabiki. :D

Yapı markete koştum ve sabunluklarımı aldım ve sabunlukları elyafı çıkardığım kulenin çekmecesine dizdim. Artık çekmecede elyaf yerine sabunluk var. Su güzel süzülecek bunlardan.

Plastik sabunlukları kuleye ekledim, saldıkları kimyasal nedeniyle ps uçuşa geçti. Bu çok normal bir durumdur. Bazı arkadaşların ps çoştu ıslak topluyor gibi sorularının sebeblerinden biridir. Tabi onlar yıkamadan elyaf ekledikleri için oluyor. Yani elyafda aynı kimyasalı salar. Son karede artık alacağını aldığından ps'nin durulduğunu görebilirsiniz. ;)

Yapı marketten Plastik bir süzgeç almayı unutmadım. Çekmecenin altındaki bölüme eklediğim bir miktar mercan kırığını bu süzgeçe doldurdum.

Daha sonra bu süzgeçteki iri mercan kırıklarını kulenin altına koydum. Kuleden çıkan su alttan çıkıyor oluşan akıntı sayesinde yine aynı işi yapacaktır. Yapmazsa da canı sağ olsun. ;)

Elyafı mercan kırıklarını aldığım yere koydum. Zaman zaman çıkarır bir süre kullanmam.

Kule artık bu şekilde çalışmaya başladı. Güzel ve işlevsel oldu bence.

Balıkların keyfinde bir sorun yok. Kule dizaynı pek etkilemez onları, ancak taban kumunu bu derece eklemek dengelerde oynama yapar. Oturmuş akvaryum olduğundan sorunsuz atlatacağız.

Alış verişi yaparken gözüme kestirdiğim bir iki plastk daha aldım. Onlara akvaryumda bir yer bulana kadar beklemeleri gerekecek. ;)

www.akvaryumportali.com
    Saygılarımla...

2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ynt: Akvaryuma zaman ayırdım

Keratalar yormuş seni :D ellerine sağlık.

3. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Abi baya bir uğraş olmuş :).Tabii benlar tatlı yorgunluk.Akvaryum gayet temiz ve düzenli olmuş abi.Mercan kırıkları da akvaryuma ayrı bir güzellik,tatlılık ve doyumsuzluk katmış. :alkis:

Saygılar.

4. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu

Valla eline sağlık epey yorulmuşsun ama değer bence abi :)

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Arkadaşlar, bu yorgunluk aynen dediğiniz gibi tatlı yorgunluk. Hele bitipte canlıları keyifli görünce yorgunluk kalmıyor insanda.

Beni en en çok sevindiren neşterlerin geri çekilmesi oluyor. :D

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Hayatta en büyük yorgunluğumuz böyle olsun. :alkis:

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Temel Abi,kumda kokuşma oluşmaz mı?Üstüne ekleme yapmışsın ya :dusunceli:

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dediğim gibi çok ince mercan kırığı vardı ve miktarı azdı. Onları temizlemek almak riskli olbilirdi. Üzerine ekleme yaptım, kokuşma olması mümkün değildir. Çünkü çok güçlü bir ps kullanmaktayım.

Deniz akvaryumlarında kullanılan kaliteli bir ps buna izin vermez. Akvaryumda bir anda oluşan kimyasalları, atıkları, yükü, kokuyu algıladığında o oranda toplaması yükselir ve tabiri caiz ise, fotoğraftaki görüntüde olduğu gibi uçuşa geçertek toplar alır. Akvaryum çok eski değil, malum büyültmüştüm akvaryumu 6-7 ay önce. Fakat eski suyu kullanmıştım, kayalar eski ve anında yer değiştirdi bu açıdan böyle oturmuş değerlere sahip bir akvaryumda bu sorunlar az zararla veya zararsız atlatılacak sorunlardır.
    Saygılar...

Sayfayı Paylaş