1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumda Calcium Sandoz Kullanılır mı ?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 24 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Başlıktanda anlaşılacağı üzere bitkili akvaryumlarımızda ki bitkilerimizin ihtiyaçları için kalsiyum sandoz (calcium sandoz) tabletleri akvaryumda kullanılabilir mi , kullanılabilirse ne derece kullanılabilir fayda ve zararları nelerdir ? Bilgisi olan arkadaşları bu konuyu masaya yatırmaya davet ediyorum..

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Volkan bunu ben denedim, net olarak fikrimi yazabilirim. Zaten bu denemeleri yapmakla tanınmış, zaman zaman eleştirilmiş birisi olarak, bunlar bu başlıklarda işe yarıyor bak. ;)

Tek başına sandoz tableti bir adet sorun çıkarmadı, balıklar hastaydı o ara verdiğimde. Daha sonra antibiyotik içeren bir hap akvaryum suyuna atmıştım. Bunun ardından attığım sandoz tableti sonucu akvaryum suyu süt gibi oldu. Su bozuldu kısaca. Akvaryumun suyunu tamamen değiştim mecburen ve balıklarda bu sürede iyileşti. Faydasını gördüğümü söylemem mümkün değil şahsım adına.

Tüm arkadaşların bu gibi tabletlerden uzak durmalarını öneriyorum. Mantık açısından konuya yaklaşırsak, tatlı su balıkları vitamin ihtiyaçlarını sudan çok fazla karşılamıyor. Bitkiler sudan faydalanıyor. Amaç kalsiyum sağlamak ise, neden daha doğal olanı kullanmayalım. Deniz tuzu akvaryumcularda satılıyor ve sadece calsiyum barındırmıyor, çok makul oranlarda kullanılabilir. İyot, magnezyum, Stronsiyum gibi değerli elemetlerinide içeriyor.

Üzerinde durulması gereken aslında bu değil mi?

Bence bunu konuşalım ve yazışalım, hiç denenmemiş, yazılmamış bir konu aslında. Ortaya mükemmel bir fayda çıkabilir. Zira anubias bitkisiyle dolu Leptosoma akvaryumumda zaman zaman kullandım. Anubiasları gövdesinden çektiğinde kayasıyla birlikte gelirdi.

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Başka bir yaklaşım:
    İstanbul'da zaten yeteri kadar kireçli değil mi sular :D

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tüm sandozu atarsam batıcağını tahmin ediyorumda azar azar verip gözlem altında artırıp azaltsak acaba nasıl olur ? işyerimde ki musluk suyu arıtma suyu olduğu için içinde hiçbirşey yok.Araştırıp sorduğumda canlı olan tankta kullanmamın uygun olmadığını söylediler.zaten tadı bir acaip.. Bence açıkçası Temel abi gibi değişik şeyler deniyorum azar azar bakıyorum.. Mesela en son karideslerime havuç ve kırmızı lahana verdim.Kırmızı lahanayı anında bitirdiler karidesler anında ama havuça ilgi çok azdı.Biraz ilgilenip bıraktılar.Ama kırmızı lahanayı silip süpürdüler.Mesela kendi kullandığım A'dan Z'ye tüm vitaminlerin olduğu bir vitamini suda ezip veriyordum hatta Abdullah bilir yeni gelen koi'lerimin stresli halini o vitamin sayesinde atlatıp adapte olduklarına inanıyorum.. Halende ara ara veriyorum.. Bazen yemi o vitamine bulayıp veriyorum gene o isteksiz koi'lerim o yemi bayıla bayıla yiyorlardı.. Hastalığım sebebiyle kullandığım kalsiyum sandoz'u içtikten sonra ilk etapta 10 ml vermeye başladım.Zararı gördün mü derseniz şu anda bişey yok tabii birşey söylemek için çok erken.. 3'tür kullanıyorum kalsiyumu ve uzun zamandır bir tuhaflık olduğunu düşündüğüm ve çok sakin olan balıklarımın hareketlendiğini düşünüyorum.Ama arada ki farkı anlamak için eşit şartlarda farklı yöntemler kullanılarak bunu denemek lazım..

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bitkilere etkisini gözlemlemek adına denemek lazım Volkan. Benim deniz tuzu fikrim kafana yattı mı?

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yattı abi tabii yatmaz mı.. O işin ustası sensin ne kadar suya ne kadar konması gerektiğini ayarlarsak bitkileri yakmadan ve dip balıklarıma zarar vermeden faydalanabilirsek kullanımda ki çeşitliliği artırmış oluruz.. ph'a etkisini falan araştırmamız lazım var mıdır yok mudur ?

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    +1... Ca- Sandoza gerek yok...

Volkan hangi hastalık nedeni ile Ca-Sandoz kullandın?

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Geçenler ki hastalığım devam ediyor kanki hala iyileşemedim doktor direnç vermesi için verdi sanırım ca-sandozu.. ama artık içemiyorum eskiden içerdim şimdi müthiş bir karın ağrısı yaptığı için içemiyorum.. Muslu suyuna +1 demişsin ama havaalanında kullanılan su arıtma tesislerinden geçtiği için orda çalışan arkadaşlar suyun içinde hiçbir materyalin olmadığını akvaryumda kullanmamam gerektiğini söylediler.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka madem hava alanındaki suda kalsiyum yok diyorlar -ki ben pek bir ihtimal vermiyorum ve ayrıca bu su nerede kullanılıyor ki?- o zaman senin yapman gereken akvaryumun içine küçücük bir mermer parçası atmak olacaktır, salan cinsinden... Ona bile gerek yok, pek hala birkaç tane deniz kabuğu da işini pek hala görecektir...

Bu arada üşütme ile ilgili olan hastalığından söz ediyorsan doktor bağışıklığın artsın diye vermemeiştir Ca-Sandoz'u... Çünkü bağışıklığı da vücut direncini de artırmaz... İki sebepten olabilir vermesi: 1. Seni çok zayıf gördü ve belki bir parça da postüründen yani duruşundan şüphelendi de verdi ya da 2. doktorunun Ca-Sandoz'u üreten sandoz firması ile anlaşması vardır, ona buna (ota bo*a demek daha doğru olurdu neyse) yazıp duruyordur... Ne anlaşması vardır diye soracak olursan belki bir kongreye yollayacaklardır...

Bu arada tekrar geçmiş olsun kankacığım... Bir ara kan değerlerini ÖM ile Cem'e atarsan sana yardımcı olabilir... Belki de sadece Demir eksikliğine bağlı kansızlığın vardır... Keza yüzün gözüme hep bir soluk görünüyor...

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Abdullah abi, ne yaptın :D :D kaç yıl ömrü kaldı Volkan abinin?
    Evime ihlas marka su arıtıcı bağladım.Test kitleri ile ölçüm yaptım,malaviler için uygun su şartı değil.
    Canlı doğuran akvaryumu için arıtma suyu çok ideal.

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Özgürcüm bu su arıtma olayını kesinlikle kafama yazıyorum.. :) Arıtma cihazı hiç kullanmadığımdan soruyorum sanki suyu daha az açmak gerekiyordu diye birşeyler hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltirsin 400 lt doldurmak o zaman biraz uzun sürer gibi... biraz daha bilgi verebilirsen yada su arıtma cihazının akvaryumda kullanılışı ile ilgili +'ları , varsa eksilerinide belirten bir konu hazırlarsan çok güzel olur diye düşünüyorum.. (iş çıkarıyım sana :cekingen:) Arıtma cihazı benim gibi başkalarınında aklına gelmemiş olabilir ?

Sayfayı Paylaş