1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumda esneme

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Kadr1maN tarafından 13 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Kadr1maN

Kadr1maN

Merhabalar. 1 hafta önce aldığım 130 50 60h 10mm camdan alüminyum çerçeveli, "kayıtsız-kuşaksız" 390 litre tankımı bugün itibariyle kumunu(50kg siliskum) koyup üstten 7cm boşluk kalacak şekilde doldurdum. Çerçevelerin üzerinden esnemeyi ölçtüğümde uzunlamasına camların tam ortasından 5-6mm esnediğini gördüm. Bu esneme konusunda fikirlerinizi merakla bekliyorum.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kadir kardeşim; 5-6 mm esneme o ölçülerdeki akvaryum için ve 10 mm camda sorun olmaz. ;) Ama illaki içim rahat etsin diyorsan,üstten kayıt ve kuşak atabilirsin ama bence gereği yok. Camların birleşim yerlerinde,yani slikonlarında hava kabarcıkları yoksa akvaryumunu gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

3. Kadr1maN

Kadr1maN

Olcay abi; 2.el olarak aldım tankı. Camların birleşim yerlerini alüminyum çerçeve yüzünden göremiyorum. Yalnız bolca kullanıldığını; camların birleşim yerlerinden taşan(tankın iç kısmında) parmak kalınlığındaki slikonlardan söyleyebilirim. Gerçi bol slikon kullanmak ne kadar sağlamlığı arttırır bunun içinde fikrim yok huh:

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Kadir; dediğim gibi o ölçülerde ve 10 mm cam kalınlığı olan akvaryumlarda 5-6 mm esnemenin hiçbir şekilde korkulacak yanının olmadığı gibi bu çok normal bir durumdur. ;)

5. Kadr1maN

Kadr1maN

Tekrar çok teşekkürler Olcay abi. Çok rahatladım :cicek: :heyo:

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Olcay Abi,10mm camda o kadar esneme yapmaması lazım değil mi?Sonuçta silikonlar sabit bir yapı değil,zamanla ayrılma yapıyor.Bana göre alt sorun değil de üstten kuşak atsanız için/miz rahat eder huh:

Sayfayı Paylaş