1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

akvaryumda kahverengi lekeler

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde captainclaw tarafından 10 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Merhaba arkadaşlar, akvaryumumda plastik bitkiler var. Bitkilerin üzerinde yoğun olmakla birlikte akaryum camlarında ve taş diplerinde kahverengi lekeler oluştu. Bu lekeler nedir? son 1 ayda 6 balığım öldü. Ne yapmalıyım?

2. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Akvaryum içerisinde kullanılan bu tip plastik malzemeler salınım yapabilir. Daha sonrasında akvaryumdaki dengeler bozulacağından zararlı bakteriler için uygun koşullar ortaya çıkar ve çoğalan zararlı bakterilerde balık ölümlerine sebep olur.
    Şu an için yapmanız gereken plastik bitkileri çıkartıp %30 su değişimi yapmak. Sonrasında akvaryumunuzu takib edin ve düzelme varmı kontrol edin.

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bahsettiğiniz kahverengi lekeler yosundur... Yosunun bol miktarda boy gösterdiği akvaryumlarda nitrat düzeyleri oldukça yükselmiş demektir... Buna göre balık ölümlerinizden yüksek nitrat düzeyleri sorumlu olabilir... Haftalık su değişimlerini ihmal etmediğiniz takdirde nitrat belli düzeyde kalır, yosun oluşumu azalır/biter ve balıkalrınızın hayatları çok daha az risk altında olur...

4. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    Teşekkür ederim bitkiler plastik olsada yosun uluşur mu?

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Asıl onların üzerinde oluşur yosunlar :)

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Abdullah Abi'nin dediği gibi,büyük ihtimalle nitrat patlamasından dolayı oluşmuştur ölümler ve yosunlanma.Hızlı büyüyen bir bitki eklediğiniz takdirde nitrat sorununuz azalacaktır.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Nacizane yorumlarınıza farklı açıdan bakmak isterim. :hasta:

Nitrat'ın etkisi balık tür hassiyetine göre değişse de, balıkların ölümüne neden olması için 150- 200 ppm ye yaklaşması gerekir. Nitratın akvaryumda ölüme neden olduğu durumlar genelde eski balıkların yaşaması ama yeni eklenenlerin ölmesidir. Test kitlerinin ölçtüğü 100 ppm yükseklikteki nitrat'ta balıklar sorunsuz yaşayabilir. Tabi bu öyle olmalıdır anlamına gelmez, çünkü büyüme kesilir ve kavruk kalma gerçekleşir. Ancak ölümleri nitrat değerine bağlamak kolay değil bana göre.

Kahverengi yosun oluşumu ile yeşil yosun oluşumu arasında büyük bir fark fardır. Bu fark oturmuş su ile oturmamış su arasındaki farktır, bir anlamda buna biyolojik döngüde dahildir. Oturmamış bir akvaryumda diyatom kahverengi alg olur, nitrat oranı yüksek olan bir akvaryumda ise, kahverengi alg olamaz. Çünkü Biyolojik döngü çalışıyor demektir. Nitrat olan akvaryumda sakal yosunu ve yeşil renk algler olur.

Kısaca oturmamış suya aşırı yemleme ve çalışmayan döngüde toksik madde, balıkların zor şartlar altında kalması, bağışıklık sistemi erken çökenlerin ölmesi. ;)

Geçmiş olsun...

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yukardakilere ek olarak ışıklandırmanın yetersiz olduğu tanklardada kahverengi yosun oluşabilir..

9. captainclaw

captainclaw

İsim:
    Hasan Saraç
    benim durumum Temel abi nin anlattığı gibi sanırım. Şu akvaryum suyunu bir türlü oturtamadım zaten. Bir de beim akvaryumda aydınlatmam yok. Yatak odamda olduğu için geceleri karanlık oluyor. Aydınlatma önemi nedir?

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aydınlatmanın önemi oldukça fazladır. Sizin suyunuzdaki sorun ap açık ortada. ;) Yukarıda aydınlatma kullanmadığını, karanlık odada olduğunu bilmeden bir ifade kullanmıştım ' oturmayan biyolojik döngü ' Karanlık bir akvaryumda oturmasını beklemekte doğru değil zaten. Bakterilerin oksijenli ve yüksek ışık altında işlevlerini yerine getirdiklerini unutmayalım. ;) Balık akvaryumlarında görselliği ve yukarıdaki işlevi sağlarken, bitkili akvaryumlarda zaten çok önemlidir.

11. brs_95

brs_95

bi ara o sorun bnded e vardı tüm akvaryumu lazemelerini vs yeniden yıkadım ve ışığı çok az yaktım

sorunun ışıktan olduğnu öğrendim kavrengi ise florasan ışığıdır

12. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Kendi akvaryumumda da bitki ve ışık yok ama odam ışık alıyor ve kahverengi alg'ler yüzeye yakın köşelerde oluşuyor. Düzenli dip çekimi yapıldığı vakit bu yosunların sorun oluştaracağını düşünmüyorum. Yukarıdaki cümleyi biraz açırmısınız hocam.

Sayfayı Paylaş