1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumda kum kalınlığı ne kadar olmalı ?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde mavihuzur tarafından 28 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. mavihuzur

mavihuzur

AKVR. AKVR. AKV. AKV. AKV.
    BOYU ENİ ÖN (h) ARKA (h) GEREKEN LİTRE KUMU

40 cm 25 cm 5 cm 8 cm 6.5 lt
    50 cm 30 cm 5 cm 8 cm 9.8 lt
    60 cm 30 cm 5 cm 8 cm 11.7 lt
    100 cm 50 cm 5 cm 8 cm 32.5 lt
    120 cm 60 cm 5 cm 8 cm 41.2 lt
    150 cm 70 cm 6 cm 9 cm 42,6 lt

2. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN
    Ynt: Akvaryumda kum kalınlığı ne kadar olmalı ?

Teşekkürler genelde rasgele sereriz mesela ben büyük kayaları koyduğum zaman üstüne rahatça oturtabileceğim kadar koyarım.ama bilimsel olarakta görmem iyi oldu :alkis:

3. axu2

axu2

Paylaşım için teşekkürler ama kum kalınlığını belirlemede akvaryumun bitkili veya bitkisiz oluşu, beslenen balıkların türü ve akvaryumun bulunduruluş gayesini (yavruluk, karantina vb.) de göz önünde tutmak gerekir diye düşünüyorum.

4. mavihuzur

mavihuzur

Zaten bitkili bir akvaryumda olması gereken kum kalınlığı 5-10 cm arasında değişmelidir normalde.Bu değerler normal kurulabilecek akvaryumlar için verilmiştir.Daha büyük ve devasal akvaryumlar için bu panodan yola çıkarak limit arttırılabilir.

5. mad max

mad max

Ben dipte sadece taş parçacıkları kullandım.. Kuma çevirmelimiyim?

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Lütfü Bey, akvaryumunuzda hangi türler var ve taş parçaları nasıl taş parçaları ? Bunları açıklarsanız daha sağlıklı yorumlar gelecektir.

7. mad max

mad max

sarı ve mavi prensesler ayrıca mısır cichlidler var.. ne önerirsiniz..teşekkürler

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Dere kumu sizin için daha uygun, akvaryumcu arkadaşların bolca bulundurdukları bir kumdur, kolay elde eldebilirsiniz.

Sizin şu an kullandığınız taban malzemesinin riskleri ve muhtemel çıkaracağı sorunlar ise, yemlerin taş parçalarının arasına girmesi, tüketilememesi, taş parçalarının arasında aşırı tortu birikimi ve ph salınımı, buna bağlı olarak ph'ın sürekli düşme eğilimi göstermesidir.

Saygılar...

9. mad max

mad max

çok teşekkürler..

10. cemba

cemba

bilgiler için çok teşekkürler

11. farukocak55

farukocak55

Ben bu tabloya göre çok az kum kullanıyorum demekki.Ama ben balık başına düşen su miktarını artırmak,pislikleri dipten daha kolay almak ve kumların yerini değiştirerek altına süzülen pislikleri çıkarmak için az kum kullanıyorum.Bildiğim kadarıyla 1 cm bir balık için en az 1 lt su kullanmak gerekiyor.Bundan hareketle mümkün olduğu kadar kum ve kayaları yeterli ve az miktarda kullanıyorum.Bilmiyorum yanlış mı yapıyorum veya düşünüyorum....

Sayfayı Paylaş