1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumu bölmelere ayırmak (pratik)

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 25 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,

Akvaryumu bölmelere ayırmak için basit bir yolu size tanıtmak isterim arkadaşlar. Küçük türlerin ve çok sayıda bir anda yavrulayan türler için ideal.

[​IMG] [​IMG]

Önce soğuk içecek kamışını ince şekilde aşağı doğru çizik şeklinde açıyoruz. Kalın naylon veya bakalit plakaları çizik şeklinde açtığımız kanala geçiriyoruz. Vantuzlardan geçirdiğimiz kamışları vantuzlar sayesinde istediğimiz yerden ve sayıda akvaryuma sabitliyoruz.

Görüntü budur, yapanlar güle güle kullansın, yapmayanlar kumda top oynamaya devam.

www.akvaryumportali.com bak:

Saygılarımla...

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam bölmeler arasında su akışı nasıl sağlanıyor ? Naylonlar üzerinde delik göremedim.Yoksa kamışla cam arasında kalan boşluk,su akışı için yeterlimi ?

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay, dikkatini çeken ve haklı olarak sorduğun paylaşımın bu noktasında haklısın. Ancak yine tahmin ettiğin gibi, vantuz ve kamış aralarından çok rahat su akışı gerçekleşecektir.

4. notülüs

notülüs

İsim:
    Onur KESKİN
    Temel hocam güzel proje ancak vantuz ve kamış arasından ufak yapılı balıklar geçecektir. Tabi yavularda.

Saygılarımla...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Onur, elbette belli küçüklükteki yavrular aralardan geçebilir. Boşluk olduğu görülmüyor ancak tabi bu ihtimal var. Bettalar, ve Dişi lepistesleri doğum kabında bu bölmede ayırmakgibi işlemler için uygun görünüyor.

6. Kral_Afat

Kral_Afat

Sineklikle bölmek daha pratik bence ama bu projenin iyi olmadığını söylemez güzel paylaşım

7. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Vantuz ve kamışın arasından küçük balılar geçebilir. Bir sorum daha var kamışa naylonu nasıl tutturucaz?

Saygılar..

8. figenc

figenc

sineklik teline sadece vantuz bağlanabilir. köşeden bombe yapılabilir

9. *KONT*

*KONT*

Ben katılıyorum.Bence o daha pratik ve ondan balıklar geçemez,fiyatı daha uygun olur.

SAYGILAR
    -----------------

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Kral_Afat... .8. .8. .8. Benim şu an askerdeki arkadaşım Semih DALA. Olcay Abi sende tanırsın. Yaa dostum sen hangi ara üye oldun siteye... .8. .8. .8. Çok şaşırdım seni burda görünce. Arkadaşlar çok samimi bir arkadaşım. Nicki görünce dondum kaldım. İsim soyisime bakınca olayı çözdüm. Asker baba bu vesileyle selam olsun sana.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kamışlar jilet ile boyunca aşağı doğru uzunlamasına kesiliyor ve naylon bu kesik yere sıkıştırılıyor. Zaten bu bölmeler bir yük görmüyor akvaryumda işimizi pratik olarak görüyor. Birçok farklı formül geliştirilebilir elbette bu amaç için. burda:gif

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Tanımaz olurmuyum Hüseyin? Kaç kişi evinde benim resimlerimi asarki sizden başka? :D

Hatta Semihi seni tanımadan evvel tanıyorum biliyorsun. ;)

Bu arada kaç günü kaldı haberin varmı ?

Sayfayı Paylaş