1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumu sıfırdan kuruyorum

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 17 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Arkadaşlar
    Temel Abinin başını yedikten sonra akvaryumu bir güzel temizledim.Dış filtreyi söküp kaldırdım.Ps ve dalga motorunu bekliyorum.Acele etmeden onuda bir ay kadar çalıştırıcam sonra denizde bekleyen balıklarımı getireceğim.
    Anlamadığım konu ise şu Temel Abi dikkatli oku :D
    Benim akvaryumda delik olmadığı için sump yok ve burda yaptırmam imkansız.Owerflow düşünüyorum ama onunda yeri çok sakat...tek temizleme aletim dış filtremdi onuda cıkardım şimdi bu ps benim suyumu temizleyecekmi başka bir filtreye ihtiyacım olmayacak mı?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sizin ilacınız gene Temel abide ben söyliyimde :) Emin olun gene en uygun cevabı kendisinden ve değişik fikirler için diğer tuzlu su akvaryumu olan arkadaşlardan alacaksınız.. ;) Temel abi uygunluğu açısından size en yararlısını söyleyecektir emin olabilirsiniz.. İstediğiniz kadar başının etini yiyin sizin tabirinizle bu muhabbetlerden sıkılacağını zannetmiyorum can:gif

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Şu sorunun güzelliğine bak. saat:gif Bayılıyorum böyle sorulara ve o sorulara soru ile cevap aramaya.

Mesela Kamil Hocam senin şimdi elinde olan dış filtrenden sende 1 değil de tam 10 tane var. İçinde de her zaman kullandığın malzemeler 10 tanesinde de dolu diyelim...

Soru şu; sence bu 10 adet dış filtrenin yapacağı temizlik 1 adet orta karar ps'den iyi midir, kötü müdür ? saat:gif

4. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Abicim gülüşündenhuh:pS iyi sonucu cıkıyor .Cahilliğimi mazur gör bir gelse şunlarda ben de kurtulsam ne bilim elyafsız,süngersiz.seramiksiz vs.... bana sanki akvaryum temizlenmeyecekmiş gibi geliyor.:cekingen:ama üstad bilir işini demek ki ps miz gelecek suyumuz temizlenecek :basardim:

5. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kamil abi
    Protein Skimmer (PS) diye youtube.com veya metacafe.com gibi sitelerde arama yapıp videoları izle. PS'nin üst tarafta topladığı koyu köpüklere bak. İşte onları dış filtre o şekilde ayırıp toplayamaz ;)

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Anlamana sevindim Hoca'm, demek istediğim şu, temel olarak farklı çalışma prensipleri var. Dış filtre sudaki yüzen pislikleri tutabilir, parçalayabilir, amonyağı, nitrit'i nitrat'a çevirebilir, suyu cam gibi yapabilir ancak.....Tüm akvaryum kirliğinin temeli olan besin ve artıkları daha protein safhasında sudan toplayan ve azot döngüsüne yük bırakmamaya çalışan bir ekipmandır ps. Doğal olarak dış filtrelerin nitrat oluşumunu azlatma etkisiyle ps etkisinin arasında büyük fark vardır.

Vitamini sudan aktif karbon bile alamazken, ps tamamen bu hedefe yönelik çalışır. Buradan çıkan sonuçla akvaryum suyun belki cam gibi olmayabilir çünkü akvaryum içinde katı atık yüzebilir ama genel olarak su kalitesine etkisi büyük olacaktır. Yüzen pislikler için belki ihtiyaç duyulursa o da kolay temizlenir olmasıyla bir şelale filtre kullanılabilir.

Hasan ps performansını veya neye yaradığını görmek için youtube'ye gerek yok, bu görüntülerle doluyuz. ;)

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  7. MYTHDIVER

MYTHDIVER

İnşallah benimkide böyle köpürtür.
    Bu arada Temel Abi benim sudaki bulanıklık tamamen gitti su cam gibi oldu herhalde akvaryum oturdu.Aletlerde gelince tam olacak,Ps gelincede bir sorum olacak şimdiden hazır ,çözemezsem hemen yapışıcam sizlere :cicek:

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Elbette elimiz ve dilimiz döndüğünce burdayız. Sevindim gelişmeye ama gerekli ekipmanları almaktan vaz geçmeyelim bence.

9. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Satıcı firmayla görüştüm en geç Cuma günü elimde olacak,seçtiğim ekipmanlarda bir numaraymış.Tekrar teşekkür ederim abi.

Sayfayı Paylaş