1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumumdaki illet nedir ?

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde Emrah Ece tarafından 30 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Merhaba arkadaşlar son zamanlarda akvaryumumda bir hastalık türedi bir türlü çözüm bulamadım lepisteslerim bir bir ''adda'' ya gidiyordu, hastalık tam durdu derken ibrahim abinin (tol-x) bana hediye etmiş olduğu moly lerede bulaştı sorunu anlamıyorum çözemedim gitti :( akşam eve gittiğimde akvaryumun başına geçesim gelmiyor inanın o kadar kötü :(
    Belirtiler şöyle: Balıkta zayıflama, karın çöküklüğü, ve cildinde deformasyon var o güzel renkler öyle bir soluyorki balık canlı olduğu ve yüzdüğü halde sanki ölmüşte çürümüş gibi, zombi gibi olmuş :( kuyruklarda büzüşme oluyor, gözü şişenlerde var ama hepsi değil bir molly ve damızlık komando çöpçümü gözü şişmiş olarak buldum.
    Uyguladığım tedavi yöntemleri: ilk önce su değişimi yaptım, suya vitamin takviyesi uyguladım, ve karın çökmesi yüzünden iç parazitten şüphelendiğim için sarımsak yedirdim ama olmuyor :( önerisi olan varmı yada bu hastalığın ne olduğunu bilen ? antibiyotik kullanıp tüm sistemi çökertmek istemiyorum

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Emrah balıklarda göz şişmesi kötü su şartlarından meydana gelir. Karın çekilmesi ise değişik değişik yem kullanmaktan meydana gelir genelde. Bence hemen % 30 su değişimi yap. Hastalık çok ilerlemiş ise %50 su değiştir. Akvaryumdaki döngü bozulacaktır fakat balıkların tek tek ölmesini beklemekten iyidir.

Geçmiş olsun üzüldüm durumuna. :(

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Nitrat patlamasına müteakip pH düşüşünün tetiklediği mukozal erezyon ve açılan deri kısımlarından ve gastrointestinal kanaldan çoklu enfeksiyöz ajan infiltrasyonu...

Tedavisi sürekli ve etkin filtrasyon... :D Atmanına başvurman yeterli Emrahcığım...

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Evet yem değişikliği yapıyorum hep mesela bazen pond yemleri ezip atarım, bazen gammarus kurusu atarım, sonra seranın pul yeminden atıyorum,chıclet yemi atıyorum, kendi yaptığım yemden atıyorum, ıspanak marul vs veriyorum menü çok geniş bir tek yem veriyorum diyemem.

Atman bir haftadır çalışıyor abi, faydası yok hatta senin pipo filtreden bile medet umuyorum o bile bağlı :( moralim çok bozuk onları öyle görmeye dayanamıyorum

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Koruyucu tedavi Atman,semptomatik tedavi antibiyotik.Her halukarda senin taban gidiyor Emrah :bilmem:

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrah akvaryumunun tabanının en az yarısını paludaryumuna koydu ve yerine de yeni kum nerede ise eklemedi...

Ahan da ispiyonladım...

Sana taa Aydos dönüşü söyledim akvaryumun yamulacak diye...

Atmanı bir haftadır çalışıyormuş bak bak bak... İçinde bakteri oluşanan kadar ne olacak peki? Sen en iyisi bana uğrada sana bir miktar bakteri kültürü vereyim...

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Emrah, bu gibi ağır hastalıkların tek sebebi sudur. Ne ilacı kullanırsan kullan hibir balık hastalandığı suda düzelemez. İçme suyula akvaryumunda değişebildiğin kadar su değiş. Balıkların ölmesini izlemek yerine yapılacak olan sadece %70 oranında su değimleridir. Balıkları bu arada dezenfekte için kısa süreli bir metilen mavisi, bakır ilaçlı suda veya tuzlu su banyosunda tutarak akvaryuma eklemendir. Bana göre ya kesin çözüm, ya kesin kaybediş. :(

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Evet dsb yi kendi ellerimle bozdum :( hayatımda gördüğüm en iyi filtrasyonu bozdum ben :( suyum cam gibiydi artık değil, suyun bozulmasının en büyük etkeni Abdullah abiden aldığım bitkinin bir gecede erimesi olarak düşünüyorum, zaten bir haftadır filtrem açık su değişimi bir miktar yapmıştım bu gün daha kapsamlı bir temizlik yapacağım ve tekrar %50 su değişeceğim

9. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Emrah öncelikle geçmiş olsun . Tedavi için öncelikle önerilerde olduğu gibi % 70 u değişimi ve ardından tuzlu su banyosu en mantıklısı olucaktır . Ama aynı olayı yaşan başka bir arkadaşıma bu tafsiyeyi yaptığımda o direk çeşmeden su değişimini yaptı ve akvayumu daha kötü hale geldi . Suyu dinlendirip ve havalandırdıktan sonra değiş çünki kloru sudan uzaklaştırman lazım . Tekrar geçmiş olsun ...

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Sağolasın Okan bakacaz artık çaresine

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Emrahçım öncelikle geçmiş olsun.Son 2 gündür pek sık giremediğim için konunu yeni fark ettim.. Hastalık belirtileri geçenlerde bayağı zaiyat veren Olcay hocanın başına gelen duruma benzettim.. Ama değil heralde.. Göz şişmeleri falan tabii bozulan su dengelerinide işaret ediyor.. Bio - ichtiyo diye bir dezenfektan ilacı var.Balıklara ve bitkilere zararı olmayan bir ilaç.. Deneyebilirsin.. Zaten yukarda su değişimleri konusuna değinilmiş, bu sebepten tekrarlamıyorum.. Atman'ı çalıştırdım demişsin ama içini temizleyip mi Atman'ı çalıştırdın yoksa aylarca kapalı beklemiş halini mi çalıştırdın ? Bende 1 gün kapalı kalan Atman'ın bana neleri kaybettirdiğini anlatmıştım heralde.. Havalandırmayıda iyice açarsan suyunun tazeliğini muhafaza etmiş olursun.. Ama tabii bu hastalık su değişimleriyle falan seyreltilemeyecek türden bişeysede tankının geleceği için komple bir dezenfektasyonuda düşünebilirsin.. Bu arada merak ettiğim bu hastalık o çürüyen bitkiden hemen sonra mı başladı ?

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bu arada tek tip yemleme daha zararlı diye biliyordum yanlışsam düzeltin arkadaşlar.. Çünkü bende balıklarıma 5-6 çeşit yemi haftaya yayarak veriyorum ve haftada 1 günde hepsini karıştırıp veriyorum.. Değişik yemlemeden balıkta sorun olsaydı bende balık kalmazdı heralde :) Kaliteli yem kullandığımız takdirde ben bir sorun olacağını zannetmiyorum.

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi aylarca beklemiyor filtrem günde 1-2 saat çalıştırıyordum ve temizliğinde yeni yapmıştım bu hastalık benim tankta ara ara görünürdü ama en fazla 1-2 balık giderdi bu sefer böyle toplu gidince birşeylerin yanlış gittiğini anladım

14. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    +1
    Emrah,Abdullah abi'ye katılıyorum.Akvaryumun tabanınından kum aldın ise oturmuş döngüyü bozmussun.En etkili silahın şimdilik su değişimi.Akvaryumunda kapak varsa iptal et,su bol bol havalansın.

15. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Su değişimi yaptım 3-4 balık daha kaybettim su değişiminden sonra halsiz yada derisinde deformasyon gördüğüm balığı tuttuğum gibi hiç adapte etmeden paludaryuma atıyorum, şimdi birşey diyeceğim inanmayacaksınız :) Ölmekte olan bir balık düşünün yan yatmış akvaryum tabanında can çekişiyor o balığı alıp başka bir akvaryuma atıyorsunuz birdenbire ne olmasını beklersiniz? tabiiki hemen ölmesini :D o yerde kıvranan balık 3 gündür sapasağlam ve yem alıyor cildi deforme olmuşi bir tane daha vardı 2 gündür oda paludaryumda ve düzelme var oda yem almaya başladı aklım almıyor bu işi içinden çıkacak adam varsa buyursun açıklasın :) balıklar tam klozetlikti yada bazı arkadaşların söylemi ile buzlu suyu boylaması gerekiyormuş ama balık yaşıyor :) öldürmeyen allah öldürmedi işte

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Emrah benim nitrit lanetiyle uğraştığım tankta ki ölmek üzere olan kılıçlarıda bende iş yerimde ki tanka koydum.. Ve aynı sendeki gibi dirildiler.. Bende artık tamam gittiler falan diyordum yani.. :) Erkek kılıcın hızlı hızlı soluklanması 2 günde normale döndü.. Ve şuanda aslan gibi geziyorlar.. Su farkı ve temiz suda balıklar kendilerini toparlıyorlar.. Bende bir söz ekliyim.. :) Çıkmadık candan ümit kesilmezmiş dance:

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi öyle diyorsun ama balık birden başka suya geçti sağlıklı nbalık bile ölürdü ama hasta balık ölmüyor işte :)

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İş yerimdeki tankın suyu ile evdeki tankın suyuda ayrı aynı değil ki :) Sen tabii şak diye attıysan o ayrı bir durum :) Maşallah de maşallah de :) Benim endler'sler takla mı oldu ? :(

19. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yok abi at gibiler deve gibide büyüdüler :) vala onlara bişey olsa çok üzülürdüm herhalde
    şimdi 1 cm lik yavrularım var ama double sword taildenmi onlardanmı anlamadım :)

20. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yakında anlaşılır ya kimden olduğu :) Sarı mı gri mi yavrular ? Eğer benimkilerse kuyruk kısmında üstte ve altta çizgi belirir karın bölgesinde siyah nokta çıkıyor.. Sarı erkeklerin bedenleri diğer endler'slere göre daha iri oluyorlar.. İyi ya bişey olmadığına sevindim valla.. danso: Bendede bayağı yavru oldu.. Balık mevsimi son bulmasaydı havyarlarla onları 2 ayda canavar gibi yapardım kısmet işte :)

Sayfayı Paylaş