1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumun son hali

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde lcturkey tarafından 18 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Akvaryumun son halini sizlerle paylaşmak istedim.

2. *KONT*

*KONT*

Akvaryumun son hali

Güzel bir akkvayumun var Levent abi,temiz 80 tl var akvaryumun. burda:gif

O taşlardan bizim buralardaki parklarda ve bina önlerindeki minik çam ağaçlarının önlerinde bolca var acaba bende 35 lt liğe bunlardan 1 yada 2 tane alsam mı?

Resimdeki taşlardan istyen varsa kargo ile yollarım taşlar bedava kargo sizden burda:gif

Olmaz olmaz illa da birşey vereceğim sana diyenler olursa taşların 15 adediyle ve daha fazlasıyla birşeyler değişilir. pala.gif

saygılar:gif SAYGILAR saygılar:gif

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Akvaryumun son hali

Levent hocam tebrik ederim son derece zarif ve bir okadarda güzel bir akvarum çıkarttın ortaya. em34:
    Tabi kolay olmadı bu süreç senin için konuyu yakından takip ettiğim için o akvaryumu o hale getirmek için ne emek harcadığını biliyorum ve seni bu emeklerin ve özverin içinde ayrıca tebrik ediyorum. :helalolsun:

Balıklarını sağlıkla beslersin İnşallah.

4. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Akvaryumun son hali

Dekorun bu halinin güzel olduğu daha önce konuşulmuştu. ;)

Sanırım diyatom dönemi henüz geçmemiş. Taban kaç cm bilmiyorum ama eğer 10-12 cm kadarsa bir süre sonra Temel abi'nin değimi ile "Jel gibi bir su"yun olur inş.

Ben tuzlu su kurarsam amacım şu balık:

Sizin akvaryumda canlı az. Ekle bundan bir tane gitsin canım :F

5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent aydınlatmayı ne yaptın tamamladınmı birde aydınlatma süren günlük kaç saat tankındaki yosunlar sanırım diatom yosunu değil baya yeşil yosunlar bence bunu dikkate almalısın birde nitrat ölçümü yaptınmı nitrat ne durumda ?

6. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Akvaryumun son hali

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Okan valla aydınlatmayı tam olarak bitirmedim.Yeşil yosunlar kaya üzerlerinde bir bölümde oluştu ilk etapta sonra yavaş yavaş kaybolmaya başladı.Daha önce temel abiyede yazmıştım bu sorunu ama o doğal su kullanılan taklarda ilk etapta biraz yeşerme yapabileceğini söylediği için pek önemsemedim.

Aydınlatma sürem sabah 8 de açılıyor akşam 7 de kapanıyor.Genelde bir beyaz bir actinic yanıyor.Bir ara 10 gün kadar iki actinc denedim işte o yeşil yosunlar o dönemde başladı.

Şuanda aslında aydınlatma süresini nasıl ayarlamam gerektiği günde kaç saat beyaz kaç saat actinic ve kaç saat hem actinic hemde beyaz yanması gerektiği konusunda bir fikrim yok.

7. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Sana en güzel kılavuz güneş levent nede olsa onu taklit etmeye çalışıyoruz ona göre kendini ayarlarsın ben ikisini birden yakıyorum ikisi birden sönüyor .

8. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Akvaryumun son hali

Levent su yüzeyinde akıntı çok az gibi bi önlem almalısın :heyo:

9. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Akvaryumun son hali

Teoman abi akıntı var aslında ben üst kısmı resimden kestiğim için belli olmuyor.

10. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Akvaryumun son hali

Okan şuanda zaten 1 actinic 1 beyaz yakıyorum.İki actinic yaktığım zamanlarda kayaların üzeri yeşerdi.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryumun son hali

Harika görünüyor, yosunuyla, yeşiliyle. Bu yeşilleme olacak ve zamanla gidecek çare arayan hata yapar. Şimdi kh değerini yükseltelim bir damlası kalmaz ancak buna gerek yok. Işık süresi konusunda hiç kendimi sıkıntıya sokmadım bu güne kadar. Çok kaliteli bir armatürüm var Bir adet 250 wat metal halide 20.000 kelvin ve 4 adet T5 hepsi Ati actinic mavi. Hepsi birlikte yanar ve söner. Üstelik fişleri ayrı olduğu halde. Saat 12 gibi yanar akşam 19 sularında söner. Devran döner gider.

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Akvaryumun son hali

Levent abi maşallah. Akvaryum yavaş yavaş oturuyor. Güzel bişey çıkmış ortaya. Tekrar hayırlı olsun.

Temel abi hiç ışık yakmasak bir problem olur mu acaba bu tanklarda ?

Saygılar...

13. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Akvaryumun son hali

Arkadaşlar balık ölümlerinden sonra 100 litre kadar su değişimi yaptım ve şuandaa akvaryumda herşey yolunda gibi görünüyor.Tek kalan tomato'nun herhangi bir problemi yok ama tek olduğundan olsa gerek çok durgun.

Teoman abi xeinalar için tekrar teşekkürler.Resimde göreceğin gibi hepsi halinden çok memnun ve gerçekten çok hızlı çoğalıyorlar.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryumun son hali

Xenia ve polipler gerçekten iyi görünüyor. Su değişimi yapman gerçekten gerçekten iyi oldu Levent. Bir 60 litre daha değişsen benim içim tam rahatlayacak alında. Fakat bu sefer Xenialar keyifsizleşecektir çünkü eski su severler. Böyle bir süre beklemek en güzeli. Tek tomatoya yer bulursan iyi olur. İyi bir veya iki çift nemo eklersen çok daha iyi olur bence. Sistem çalışsın, çalıştığı hergün biraz daha sağlıklı hale gelir. Tecrübe tecrübedir, yaşananlara bu yönde bakarsan iyi olur. Kayaları dışarı alıp aptasia arasak mı senin akvaryumda yine Levent ? pala.gif Sanırım bu espiriyi hiç sevmedin ne dersin ? gizli:

15. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Akvaryumun son hali

Levent Xeniaları fazla yukarılara koyma arka tarafa tabana yakın vede arka cama yakın koymaya çalış arka planda yayılsınlar vede zoaların etrafını sarmasınlar :heyo:

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryumun son hali

Tecrübe konuşuyor Levent, Teoman abiyi dinle. Xenialar eğer ışığa çok yakın olursa boyları kısalıyor, eğer ışık kaynağı az veye uygunsa daha fazla almak için uzanıyorlar. Gerçekten uyum kabiliyeti yüksek bir canlı.

Xenialara özel refigium kuruluyor nitrat , fosfat gibi maddeleri tüketmesi için.

17. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Akvaryumun son hali

Arkadaşlar merhaba,

Fraglarımdan ufak bir kare paylaşmak istedim sizinle,

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryumun son hali

Maşallah nazar değmesin renk güzel, açılma güzel. naz: naz:

Su değişimi işe yaradı sanırım Levent ?

19. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Akvaryumun son hali

Su değişimi akvaryumu kendine getirdi Temel abi keşke daha önce yapsaydım.

20. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Akvaryumun son hali

Çok güzel bir akvaryum olmuş Levent abi :helalolsun: İstediğini alıyosundur herhalde.

Herkezin hayalinde tuzlu su akvaryumu var ama pahalı birşey baya :)

Sayfayı Paylaş