1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvirist Ecza Dolabı vb hakkında.

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde DuncaN tarafından 30 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. DuncaN

DuncaN

Konu çok klasik bir konudur akvaryum forumları kurulduğu günden beri her forumda benzerleri yazılır çizilir .
    Örnegin.
    Sizlere Ezcanelerden edinilebilecek bazı ilaçların tanıtımlarını yapmaya çalışacağım. Bunlardan en çok isimleri duyulan şüphesiz Flagyl, Bemiks ve Bactrim Forte ilaçları. Akviristin mini ecza dolabında bu ilaçlardan durmasında büyük fayda vardır.
    Flagy 500 Mg : 3.45 YTL
    Bactrim Forte 800/160 Mg : 12.20 YTL
    Bemiks 2 Ml-5 Ampul : 3.41 YTL ( Şırınga ile iyi olur )
    MERCK PH Indikator 100 adet : 12 YTL
    Kısaca ne işe yararıyorlar bakacak olursak ;
    Flagy :İç parazit hastalıklarında (Gram negatif anaerob, gram pozitif anaerob basiller), 50 lt suya 1 tablet kullanılıyor.
    Bactrim Forte : Doku enfeksiyonu bakteriyel hastalıklarda, 50 lt suya yarım tablet.
    Bemiks : Aylık vitamin desteği, her ay yemlere resimde görülen bir şırınga vasıtasıyla emdirilerek veriliyor. 5 adet ampulden biri kırılarak,şırıngaya alınarak uzun zaman bu şırıngadan kullanılabilir.
    Yada 1 litre şişeye akvaryumdan su alınır içine bir ampül bemix compose kırılır tanka dökülür ışıklar 12 saat söndürülür.
    yada http://www.izmiraquaclub.com/smf/index.php?topic=2401.0

Yukarıdaki klasik bir iletidir buradan nereye gelmek istediğimi yazayım,
    Beslediğimiz tüm canlılarda insan ilaçları ilk başvurduğumuz yöntem olmakta ve dozajı ayarlayabildiğimiz ölçüde başarılıyızdır.Sadece balıkta değil beslediğimiz tüm canlılar için bu su götürmez bir gerçektir.

Son hafta içinde bazı forumlarda kimi kasteddiği açık anlaşılmasada bir sorgulama yapılmaya başlanmış ve konu daha net anlaşılmasın diye laf salatası yapıp (kusuruma bakmayın) insanların beyni bulandırılarak aslında ne denmek istendiği anlaşılmadan arzu edilen sonuca dogru insanlar sürülmüştür.
    Balıklarımız üzerinde deney yapabilirmiyiz sorusu ile başlayıp ilerleyen yanıtlarda kinaye yapılarak bazı insanların eczanelerden aldıkları ilaçları balıklar üzerinde denemesinin etik olmadığından dem vurulmak istenmektedir.
    Açıkçası komik buldum, insanın böyle şeyler yapması için kimya bilgisi, bioloji bilgisi , eczacılık bilgisi olması buna ek olarak akvirist olmasıda yeterlidir (dozaj açısından).İlacın prospektüsünü çözmek her türlü bizi sonuca götürür.
    Bu alenen çekememezlik ve karalamaktır...
    Ben şahsım adına neo teramicin ilacını bu camiaya kazandıran ve benzer yöntemlerle yanık balıkları sağlıklı hale getirmek için çalışmalar yapan arkadaşları kutluyorum.Karşı durmaya çalışırken teknolojinin imkanlarını karanlık gerikafalı düşüncelerine alet edenleride portal önünde kınıyorum.
    Saygılarımla.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Akvirist Ecza Dolabı vb hakkında.

Ufuk Bey,

Bu forum altında bir platform için riskli olan 'Dıy İlaç (kanıtlanmamış)' adlı katagoriyi açtık. Açıkca ve alenen yazıyorum ki, bu gurur duyduğumuz açılımlardan sadece biridir ve olacaktır. Forum üyelerimiz arsında bu konu ile yakından alakalı doktor üyelerimizde var ve tam destek almıştır katagori. Biz bu gibi kişilerin, düşüncelerini sadece hobi önünde çırpınan zayıf engeller olarak görüyoruz. Lütfen tüm üyelerimiz ve misafir okuyucularımız şunu iyi bilsin ki, bu Ülkede hobi bu konular konuşulamadığından geri kalmıştır.

Başlık için ayrıca kutalarım.

3. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Ufuk bey ben o bahsi geçen konuda yazılanları hiç sizin gözünüzle okumadım açıkçası..Hatta o konuya cevap yazanlardan biriyimde..Mesajımda bilinmeyen ilaçları tabiki bilgisi olan kişilerin denemesini kastederken..İlaçların içeriklerini,yan etkilerini,etkileşimlerini ,suda bırakacağı yada canlı üzerindeki tesirlerini en azından tahmin edebilecek kişilerin yapmasını anlatmak istemiştim..ayrıca bu kullanılan ilaçlardanda sadece gerçek fayda sağlayacak olanların desteklenmesi,üçkağıtçılıkla kazanç için balıkları sahte formlara sokacak ilaçlarında ortada dolaşabileceğini ve bunlara engel olunması için biliç gerektiğini anlatmıştım..Hatta bu sahte form ilaçlarından biri olan "proviron"adlı ilacıda bu forumda paylaşmıştım.Sağduyulu yapılan her çalışmanın arkasındayız..Bu güzel bilgileriniz içinde teşekkürler.

4. DuncaN

DuncaN

Murat Bey siz ve diğer etkilenenlerde mağdur durumdasınız zaten başlıkta da açıklamıştım.
    ''konu daha net anlaşılmasın diye laf salatası yapıp (kusuruma bakmayın) insanların beyni bulandırılarak aslında ne denmek istendiği anlaşılmadan arzu edilen sonuca dogru insanlar sürülmüştür.''
    İlgi ve desteğiniz için teşekkür ederim gerçek akviristler her zaman destek olmalı birbirlerine.

5. baksu

baksu

İsim:
    Bahadır Aksu

Ufuk Bey, Başlığı dikkalice inclediğimizde, tüm forumlarda akvaristten akvariste tavsiye edilen ilaçlar olduğunu gördük. Bu konu devamında sanki bu ilaçlar denememiş sayılarak ve faydaları göz ardı edilerek, bir anda deneye ve anlamsız komik işlere alet edilmiş diye algıladım.

Başlık içerisindeki düşüncelere katılıyorum. Eğer insanlar malum ve tavsiye edilenin nerden çıktığını ve nasıl bulunduğunu unutursa, unutmak isterse, işte böyle anket yaparlar. Anketin sonucuna bakıldığında ise, hobimizin yeri daha anlaşılır olur.

Saygılarımla...

6. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

Ufuk bey bemiks compoze benimde çok kullandığım ve evden hiç eksik etmediğim bir ilaçtır,genelde kullanım amacım stres altındaki balıkları rahatlatmak ve renk kazandırmaktır.selamlar

Sayfayı Paylaş