1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Altın Angelfish (Centropyge aurantius, Centropyge aurantia)

Başlığı 'Angel Melek Balıkları' kategorisinde Akvaryum Portalı tarafından 15 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. Akvaryum Portalı

Akvaryum Portalı

İsim:
    Akvaryum Portalı
    golden angel.jpg

Altın Angelfish (Centropyge aurantius, Centropyge aurantia)

Adı: Altın Angelfish (Centropyge aurantius, Centropyge aurantia)

Aile: Pomacanthidae

Bölge: Hint Okyanusu

Boyut: 10 cm kadar

Beslenme: Omnivore

Tank Kurulumu: Deniz: mercan, kaya veya bitki

Reef uyum: Dikkat ister, balığa göre değişken ve göreceli

Tank Koşulları: 72-78 ° F; 1,020-1,025 SG, pH 8,1-8,4

Tank Kapasitesi: 150 litre üstü

Işık: Yüksek

Mizaç: Orta seviye

Yüzme Seviyesi: Belirli bir düzey yok

Bakım Seviyesi: Orta

Üreme: Yumurta

Yorum; Mercanlara zarar vermese bile rahatsız ettikleri görülür. Altın Angel, diğer cüce melekler gibi cinsiyeti zor anlaşılır. Erkek ve dişi arasında fark yoktur. Altın Angel, canlı süngerleri küçük etli öğeleri ağırlıklı tercih ediyor.

Pennywise ve ka2n bunu beğendi.
  2. basma tulumba

basma tulumba

Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Bu yavrucaktan alıp, bir hafta kadar baktım. Ve ne yazık ki kaybettim sonra. Çok çabuk strese giriyorlar. Çevrelerinde rahatsız olabilecekleri hiçbir canlı bulunmamalı diyebilirim. Küstükleri ve huzur istedikleri her hareketinden belli oluyor.

İşin daha vahim tarafı ise bu canlılar doğadan en zor yakalanan angel türlerinden biri oluyor ve yakalayabilmek için kimyasal kullanılıyor. Yani akvaryumcuya yeni gelmiş bir balığı kısa zaman içerisinde kaybetme sonucu ile karşı karşıyasınız. Ki balıktan emin olup, varsa üzerindeki kimyasallardan kurtulduğundan emin olmak için ihtiyacınız olan süre ise 4 ay civarı. Birçok uzmana göre 2 ya da 4 ay boyunca balığa çok iyi bakılması gerektiği, ne istiyorsa verilmesi gerektiği tavsiye ediliyor :) Öte yandan uzun yıllar geçirebileceğiniz bu balığın yeme deli dana gibi saldırdığına şahit olmak oldukça güç.

Ben bendeki balığı pul yem ile besliyordum. Çekingen olduğu için genelde geceleri yere biriken yemleri tırtıklarken rastlardım.

Bulduğum yerde tekrardan alıp tankıma koyacağımdan emin olabilirsiniz ;) Eğer deniz akvaryumu balıkları arasında bir Top 10 listesi yapılsa, içerisinde olacağı kesin.

YMR_AY, veysel, nhtkmn ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

Sayfayı Paylaş