1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Alternatif yolla su bitkisi yetiştirmek;

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 28 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Akvaryumda su bitkisi yaşatamayanlara öneri;
    Elodea, Cabomba, Vallisneria, Aponogeton, Barclaya longifolia gibi türler sadece submers olarak yetiştirilebilir. Cryptocoryne , Echinodorus, Hygrophila ,Anubias, Ludwigia gibi türler ise hem submers(su altı) hemde emers(su üstü) şekilde yetiştirilebililer. Hatta son saydığımız türler emers şekilde daha belirgin ve sorunsuz büyümeye başlarlar. Çiçek açmalarını ve tohum vermelerini görmemiz çok daha kolaydır ve aynı zamanda kökten yeni sürgünler vererek vegetatif (çiçeksiz, eşeysiz üreme) yayılmalarına da devam ederler.
    Emers yetiştiriciliğin avantajlarını sıralarsak; ışık su tarafından kırılmayacağı için pahalı ışıklandırma seçeneklerini mecburen tercih etmeye, pahalı taban malzemeleri ve nitratsız pahalı akvaryum gübreleri kullanmaya gerek kalmayacaktır. Akvaryum ortamında olduğu gibi alglerle başımız belaya girmeyecektir. Hatta bu yolla yetiştireceğimiz bitkileri akvaryumculara vererek takas yoluyla birçok ihtiyacımızı da karşılayabiliriz.
    Örnek fotoğraflar(guitarfish.org’dan alıntıdır.)

Saygılar, keyifli paylaşımlar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Alternatif yolla su bitkisi yetiştirmek;

Süper bir fikir, akvaryumun su kaçırması endişesi ile kurmayan insanlar var, onlarada alternatif olacaktır. Ben işin biraz cinlik boyutundan giriş yaptım galiba ? :D

Mehmet peki bu ortama uygun canlı ne var?

Mutlaka nemli ortama uygun canlılar vardır örnek olarak bu nasıl, uygunmudur ?( Örnektir türü değişebilir)

Saygılar...

3. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Temel Hocam bence en uygunu salyangozlar olacaktır. Apple snail'lerin bu iş için ideal olacağını düşünüyorum.
    Saygılar.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Mehmet Hocam,

Valla ne diyeyim, zekana sağlık... (Syngonium'lardan esinlenip) Anubiaslar için böyle birşey düşünmüştüm ancak çamur mamur dert olur, başa çıkamam diyip vazgeçmiştim... Hele olayı hobicinin masraf parasını çıkarma noktasına taşıman harika... Bu gerçekten bizlerin ihtiyaç duyabileceği birşey...

Peki kırmızı renkli bitkiler de var mı, emers olan? Varsa yine bunlara CO2 tüpü bağlayacak mıyız? :D

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Konuyu okuyunca aklıma hemen CO2 geldi ne yalan söyleyeyim :D Tankın üstünü sera folyo ile kaplayıp boruyla CO2 basabiliriz sanırım ;) Böyle birşeyi paludaryumlardan esinlenerek düşünmüştüm ancak yapamamıştım :( (bilgi birikimim tür konuunda zayıf)
    Bahsettiğiniz türleri edinip bu işe katılacağım :cicek:

6. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Abdullah Hocam bu konuda araştırma yapmak lazım. Ancak benim bildiğim "Rotala rotundifolia" sizin isteğinizi görebilecek cinsten bir bitki . Bakınız birkaç tane emers şekilde yetişmiş hallerinin fotoğraflarını buldum. Co2 vermenin gerekli olacağını düşünmüyorum. :cicek:
    Saygılar...

Cem Bey, bende fırsatını bulabildiğim en erken zamanda bir deneme yapacağım.
    Saygılar.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Sağolun Mehmet Bey,

Resimler ve aydınlatma için... Ama sizin konu başlığı bana çok daha başka bir fikir verdi ben de heralde onun peşinden gideceğim... Takıntım olan bir bitki vardır, her zaman çürümeseler de akvaryumun içine koysam dediğim bir bitki... Heralde sizin konu başlığından etkisi ile bunları akvaryum içine "yerleştirmeyi" başaracağım...

Dimağımı açtığınız için teşekkürler...

Sayfayı Paylaş