1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Amazon Yaprak Balığı

Başlığı 'Acı Su Balıkları Bilgi Forumu' kategorisinde tolgacetin72 tarafından 5 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. tolgacetin72

tolgacetin72

Harika bir kamuflaj örneği, mükemmel bir avcı!
    Acaba balığın bu biçim ve renk özelliklerinde olması ne kadar doğal ortama bağlıdır? Ne ölçüde doğal seçilimle uyum, ne ölçüde temel DNA ları ile ilgilidir.

Bu konularda meraklıyım yeni onu açmamı mazur görün, acelem yok cavaplar için beklerim :)

http://www.youtube.com/watch?v=5wORJ7oJp6g

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tolga Hocam, bayılıyorum bunlara zaten. Çamur zıp zıplarıda çok ilgimi çekiyor. Yanlız avladığı ilk neon balığına dikkat edin, videoyu tekrar izleyin sanki hasta ve zayıf düşmüş olan bir neon gibiydi. Zayıf olan doğa dengesi gereği hayatta kalamıyor. Etrafta sürü balığı olmalarına ramen başka neon yoktu.

Paylaşım için teşekkürler.

3. tolgacetin72

tolgacetin72

Evet hocam, fazla soluyor gibiydi ve sürüden ayrı şaşkın bir hali vardı.. Eee sonunda yem oldu tabi.
    Yaprak balığının ağzının önündeki ufak çıkıntıyı farkettiniz mi? Solucana benziyor, balıklar yem sanıp yaklaşsın diye, acaip bişey gerçekten :) Aynı bir yaprak gibi yavaş yavaş süzülerek yüzüyor..

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Darvin bunu görse bu canlı yapraktan evrimleşmiştir derdi herhalde :)

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    :D

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hakkaten çok güzel bir video'ymuş.. Acıdım neonlara valla ya :) Ağzını nasıl genişletiyor öyle :hink: Yaprak balığı falan ince narin bişey zannettim , ağzını açınca dedim heralde tek tek yemekten sıkıldı vakumliycak hepsini :D Teşekkürler Tolga bey video için.. Veliferaları , lepistesleri , neon'ları doğal ortamlarında gördük bakalım sırada hangi videolar var :)

7. stablizer

stablizer

Ağız yapısı aynı Calvuslara benziyor.Çok ilginç bir balık.

8. Lake Tanganyika

Lake Tanganyika

Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Amazon balığı güzel bir tür ama acı su balığı diğildir. :) Beslene bilecek bir tür ve harika bir balıktır. Sanırım nadir bulunuyor.

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Çok hızlı bir avcı 0.16 sn de hamlesini yapıp avını yutuyor.

Paylaşım için teşekkürler Tolga hocam.

Sayfayı Paylaş