1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Amerikan Kürek Balığı (Polyodon spathula)

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Neverlander tarafından 15 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Amerikan Kürek Balığı (Polyodon spathula)

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Actinopterygii

Order: Acipenseriformes

Family: Polyodontidae

Genus: Polyodon

Species: Polyodon spathula

Missisipi Nehri'ne has bir balık olan Amerikan Kürek Balığı 220cm'e ulaşan boyu ve 100 kg'ı aşan ağırlığı ile tam bir tatlı su devi... Ülkemizde de bulunan Mersin Balıklarının yakın akrabası olan Amerikan Kürek Balıkları zooplankton ve kabuklu omurgasızlar ile besleniyor... Burunlarından ileriye doğru uzanan kürek benzeri yapı -ki isimleirni buradan alıyorlar- elektroreseptör olarak işlev görüyor ve hem avlarının yerlerini saptama da hem de göç ve yumurtalama dönemlerinde yönlerini tayinde işe yarıyor...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 19 Mayıs 2015
  2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    İlginç bir balık. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar...

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Denizdeki kılıç balıklarına benziyor

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir fotoğrafta akvaryum içerisinde gördüm yanılmıyorsam, uygun şartlar kurulursa enteresan bir akvaryum olabilir.

Güzel çarpıcı bir paylaşım olmuş hocam, ellerine sağlık.

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Evet bir fotoğrafta akvaryumdan var Temel Hocam ama hobi amaçlı bir akvaryumdeğil... Üretim amaçlı... Bu balıkların etleri çok lezzetli oluyormuş... Bu nedenle çiftlikler veya devasa akvaryumlar kurup üretip satıyorlarmış... Şu an Romanya ve Bulgaristan bu işe el atmış durumda imiş... Tuna nehri üzerine kurdukları çiftliklerde yetiştirdikleri Kürek Balıklarını tüm Avrupa'ya ihraç ediyorlarmış...

Tabii biz yine uyuyoruz... Atı alan Tuna'yı geçiyor maalesef, biz de arkadan mendil sallıyoruz... montz:

6. stablizer

stablizer

Yukarıdaki resimleri görüp birde balık ve lezzetinden bahsedince son günlerde evden çıkamadığım için bolca seyrettiğim Yaban TV deki belgeseller geldi aklıma.Kanalda av belgeselleri çıkıyor yabancı ve yerli.Bir belgeselde yabancılar Turna avlıyorlardı.Balıkları çekiyorlar sonra ölçüyorlar,kameraya bakıp ''Mükemmel bir balık değilmi Maykıl'' deyip salıveriyorlar ''İyi şanslar ufaklık'' diye el sallıyorlar arkasından.Ufaklık dediğide şu an tüm online arkadaşlar toplansak bitiremeyiz herhalde,kepçeye sığmıyor.Ardından bizim insanımız çıkıyor sahneye.Alabalık Avı!.Bizimkiler tutuyor koyuyor hapise,tutuyor koyuyor,hiç durmadan.Ondan sonra sofra kuruluyor.Station Renault'dan tüp,tava,çatal,kaşık,mangal,maşa neler çıkıyor neler.Orada hemen anında görüntü,balıklar temiz.
    Şahsen bende amatör olarak tatlı ve tuzlu suda balık tutmaya gidiyorum ve en geç eve gelince yiyiyorum.Hiç daha sevip,sevip balığı saldığımı hatırlamıyorum(ufak yada Mezgit değilse tabiki).

Sayfayı Paylaş