1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Amerikan Zebra Cichlid ( Cichlasoma Nigrofasciatum )

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 12 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Anavatanı Orta ve Güney Amerika'nın tatlı suları olan bu tür, ülkemize girişi en eski cichlid türüdür. Hemen hemen seksenlerin sonlarına doğru ve doksanların ilk zamanlarında ve günümüzde birçok akvarist tarafından beslenmiş olan bu tür, ülkemiz sularına en çok adapte olmuş cichlid türlerinin başındadır.

Amerikan zebra cichlidler bilindiği üzere akvaryum dünyasının en saldırgan ve en dayanıklı balıklarından birisidir. pH 6.5 ila 7.5 arası, sıcaklık 18 °C ile 28 °C tüm sularda rahatlıkla beslenebilen bir tür olup, beslendiği akvaryumun asgari 50 litre olması gerekmektedir.

Amerikan zebra cichlidler bir sürü balığıdır. Üreme dönemleri hariç, sürüye bağlılık ve sadakat en üst seviyede olan bu balık, gençlik dönemlerinden sonra akvaryuma dışarıdan yeni katılan diğer amerikan zebra cichlidleri kabullenemez, yeni katılan balıkları öldürür.
    Amerikan zebra cichlidlerin en saldırgan olduğu dönem ise, kızgınlık yani üreme dönemleridir. Bu dönemde erkekler dişileri kapmaya çalıştığından dolayı akvaryumda çetin savaşlar ve kovalamacalar başlar. Daha sonra eş tutan çiftler, kendilerine bir bölge belirlerler. Yumurtalarını kovuklara, kuma, tabana koyduğunuz testiye bırakırlar ve yumurtaları diğer amerikan zebra cichlidlerden korumaya başlarlar. Bazı erkek cichlidler bu dönemde eş tutan dişiyi kendine çekebilmek için yuvayı dağıtmaya, yumurtaları yemeye çalışır. Ancak genellikle bu girişimi hüsranla sonuçlanır.
    Yumurtalardan yavrular çıktığında anne baba onları bir süre korur. Daha sonra yavrular ağızlarına sığmamaya başlayınca ilgilenmeleri biter.

Bu türün sanılanın aksine akvaryumda en ideal bakımı, sadece gene kendi türü yani, Amerikan zebra cichlidler olacaktır. Ancak, Jack Dempsey, Ateş ağız gibi diğer cichlidler ile de bakılabilir.
    www.avaryumportali.com
    Saygılar...

2. mad max

mad max

Temel hocam selamlar, zebralar bıraktıkları yumurtaları alıp başka yere naklederlermi?

3. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Lütfü bey, zebralar yavrularını ağızında taşıyıp başka bir yere nakleder. Gerek yoktur aslında zebra yumurtladığı zaman akvaryumun %60 ı onlarındır. Yavrular rahat rahat yüzerler. Bu alan içerisine hangi balık girerse girsin. Parçalanır bu elinizde olsa ısırılır. Ben yavruları almak için elimi suya soktuğumda. Sivilce gibi deride çekmeler yaptı. Diyer gün baktım elim su toplamış. Onların bölgeye yaklaşamazsınız. Ya zorda olsa yavruları baska bir akvaryuma alıcaksın yada akvaryumu onlara bırakacaksın.

4. safak

safak

Zebralar yavrularını ağzında bakar.

Sayfayı Paylaş