1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Amerikanlarım(eskiler , yeniler)

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde aqua_boy tarafından 13 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Merhabalar herkeze ... Sizlere amerikanlarımı tanıtmak istiyorum ;

İlk olarak Mesonauta Festivuslarım ;
    Daha ülkemizde çok yeni bir tür ve bu türü besleme şerefine ulaştığım için çok mutluyum .Bu keretalar güney amerikalı ve amazonda bulunuyorlar . Çok sakin ve meleklerle aynı familyadalar . Ama tür içi agresiflik bazen şiddetli olabiliyor . Bende 6-8 cm olmak üzere 6 adet var . Sürü olarak bulunmayı seviyorlar . Şuanlık 60 litrede misafirler . Yaz sonu akıllara zarar bir amazon biotopu kuracağım ve oraya geçicekler :cekingen: Neyse fotoğraflara geçelerim ;

********************************************************************************************************

Diğer tür ise vazgeçilmezlerden amerikan cichlidlerin kralı A.Nigrofasciatum namı diğer Zebra Cichlid . 80 litrede 1 çift olarak mutlu mesut yaşıyorlar ;

Şimdilik bu kadar . 3 türüde daha sonra ekleyeceğim ...

2. taygun

taygun Guest

Merhaba Cenk,

Resimler için teşekkürler. Doğrusu Mesonauta Festivusları ilk defa görüyorum. Değişik bir balık. Dokungaçları meleği, gromiyi hatırlatıyor. Tam olmasa da bana biraz da Tetra Black'i anımsattı.

Beslenme şeklini de açıklar mısın lütfen?

Saygılar

3. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Teşekkürler Tamer Abi ... Beslenme şekli derken tam ne demek istedin acaba ?

4. taygun

taygun Guest

Yani bu balıklar etçil midir yoksa otcul mu beslenirler. Yoksa karışık mı?

5. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Balık etçil besleniyor . Ama diyetlerine haftada 1 kez bitkisel yem ekliyorum ...

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Güzel balıklar Cenk tebrikler. Akvaryumun kumu ve genel görünümü çok şık. Yavrularda harika ve çok sağlıklı görünüyor. Sağlıkla büyültmeni diler, paylaştığın için de teşekkür ederim.

7. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Zebralarına bayıldım. Diğer yavrularıda kayıpsız büyütürsün inşallah. gromi görünümlü balık hoşuma gitti tebrikler naz:

8. taygun

taygun Guest

Merhaba Cenk,

Amerikanların yavruları büyüdüler mi? Akvaryumun son hali nasıl, bir değişiklik var mı?

9. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Merhabalar , tatile çıkarken festivumlarım eş tutmuşlardı ve kurlaşmalar üst seviyeydi . Çift olan diğer festivumları strese sokup yem almalarını engelledi bütün çabalarıma rağmen 3 festivumu kaybettim . Ama elimde 1 çift vardı . Malesefki corydoraslarımıda öldürmüşlerdi . Tatile çıkarken suyu dişinin tüpçüğüde çıkmıştı . Tatilden geldiğime manzara malesef çok kötüydü :( Hatırlamak bile istemiyorum . Bembeyaz bir su , odam lağım gibi kokmuş ve dipte 1 cm yem tabakası tabi festivum çiftimde ölmüş . Belkide yumurta dökmüşlerdi kimbilir :(

Şuanda dolu bir akvaryumum yok . Pazartesi veya salı yeni akvaryumum gelicek onu bekliyorum ..

Saygılar ..

10. taygun

taygun Guest

Tam da zamanında sormuşum soruyu!

Niçin böyle bir şey oldu. Özellikle dipte bir cm yem nasıl oluştu. Büyük ihtimal bu yem suyu bozdu. Balıklar öldü, suda kalan balıklar suyu daha da bozdu ve o koku oluştu.

Eğer tatile çıkarken akvaryuma yem attıysan, hele bir de bolca yem attıysan bu hata. Balıklar açlığa dayanırlar. Bir haftalık tatil için akvaryuma yem atmaya gerek yok. Bir haftada açlıktan ölmezler.

11. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Tamer Abi merak etme tatile giderken aşırı yem atıcak kadar amatör değilim .Ş.

Yemi sera kutularına koydum(üstünde 3 delik var) ve tankı emanet ettiğim kişiye 3 deliğin sadece 1 tanesini açıp az bi miktar at dedim . Ama döndüğümde bana "Tek delikten dökerken bir anda bütün kutu boşaldı" dedi . "Niye aramadın" falan derken . Hepsini yiyebileceklerini düşünmüş malesef :(

12. taygun

taygun Guest

Anladım. Geçmiş olsun. Artık yapacak bir şey yok. Tankı yeni baştan kuracaksın değil mi?

13. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Elimdeki 100*40*50 ve 50*50*50 akvaryumu satacağım . Yerine hafta içi gelecek 630 litrelik tankımı kuracağım . Bu tankta amazon nehrinin bir kolunu simule edeceğim ...

14. sinan1962

sinan1962

Yer:
    Ataşehir / İSTANBUL
    İsim:
    Sinan
    Harika akvaryum süper balıklar.Bu yaşta bu beceri. saat:gif Kutlarım Cenk kardeşim büyük hobici olursun sen benden söylemesi. :basardim:

15. taygun

taygun Guest

Hadi bakalım. Merakla takip edeceğim seni.

Eğer kurulumu fotoğraflarsan çok da güzel bir yazı olacağını düşünüyorum.

Kolay gelsin

16. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Teşekkürler Tamer Abi , her anını fotoğraflayacağım ...

Son kalan eski amerikan türümü tanıtayım .. Bu tür türkiyeye ilk giren örneklerinden . Makav cichlid . Nikaraguanın incisi diyorum bu canlılara . Tr'de 3. üreten kişi olmanın ve İstanbul piyasasına dağıtmanın mutluluğunu yaşıyorum .Ş. Bu türün erkekleri 25-28 cm dişileri ise 20-22 cm kadar olabiliyor . Bu tür hakkına makalede yazıyorum . Heryerde barışçıl bilinsede aşırı agresif bir tür . 8 gecede 11 tetrazonu katletti malesef :( Bu balık için üşenmeden Bursaya gidip getirmiştim .. Malesef eşler arası kavga çıkınca dişiyi kaybettim . Erkeği elden çıkarınca verdiğim yerde öldü . Elden çıkardığımda 17 cm di ..

İlk geldiklerinde böyle renksiz renksiz hamsiye benzeyen tiplerdi ;

Aradan 3 ay geçti ve eş tutan oldu bende diğerlerini ayırdım ... Eş makavlarımdan seçmeler ;

Erkek ;

Dişi ;

Yavrular .. İlk zamanları . Şuanda verdiğim yerlerde 7-12 cm kadarlar . Keretalar anaç oldu .Ş.

Saygılar ..

17. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Hayret , en güzel tür hiç ilgi görmemiş .Ş.

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cenk selam,

Başlığı kaçırmışım kendi adıma söylemem gerekirse. Konunun açılış tarihine baktım ve bot ile konuların girildiği anda açılmış olduğunu gördüm. Kısaca botun yoğun konu girişine denk gelince sanırım altta kaldı. Başlığı şimdi senin mesajınla gördüm ve ellerine sağlık. Çok başarılı bu türü beslediğinden benim haberim zaten var. Bu türün piyasaya dağılması güzel bir gelişme ama tabi cinsiyet olarak dengeli dağılması daha önemli. Koloni olarak bir arada tutulmaları belki daha iyi olabilirdi.

Senin akvaryum başarılarını her zaman taktir etmişimdir. Ne diyelim helal olsun. ;)

19. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Temel Abi , çok teşekkür ederim ... Cinsiyet konusunda çok haklısın ama malesef benim ihmakarlığım yüzünden piyasaya yaklaşık 36 erkek 3-4 dişi olarak dağıldı . Zamanında boylandırma olarak ayıramadığım için büyük erkekler dişileri öldürdü :( Bu türde cinsiyet 3-4 cm ken bile ayırt edilebiliyor . Bunu makalede detaylı olarak anlatacağım ...

Ama Ankaraya bu tür yeterince yayılmış durumda . Küçükte olsa benimde bi katkımın olması çok sevindirici . Bu tür bildiğim kadarı ile ; Çorum , Ankara , Bursa , İstanbul , Denizli , İzmir illerinde mevcut . Ama piyasa olarak en yoğun Ankara ve Bursa'da ..

Saygılar ..

20. sinan1962

sinan1962

Yer:
    Ataşehir / İSTANBUL
    İsim:
    Sinan
    Helal olsun kardeşim ne diyelim.bu yaşta akvaryum başarısı var ve anladığım kadarıyla duyarlılıkta var.Ben olsam veremezdim bu balıkları sanırım.

Sayfayı Paylaş