1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Anında dış filtre kadar güçlü filtre

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde sconat tarafından 1 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Selam pratik Ozan sunar :cicek:

Karideslerimi sattıktan sonra dekorla oynama yaptım biraz.malawileri bu akvaryuma aktarmayı düşünüyorum.daha güçlü filtre lazım oldu ve faliyete geçtim hemen.Plastim borulardan işe yarayan ekipmanlardan plastik filtreye terfi ediceğiz. :D

Plastik bir kutu akvaryum boyutuna göre alınır. super:gif super:gif super:gif

Altına kafa motorunun su emiş bölümü girecek kadar delik açılır.Motor dışarda kalacak ama suyu kutu içinden çekecek.yani sadece kutu içinden çekecek normal su çıkışından akvaryuma basacak. super:gif super:gif

Motorun bildiğiniz gibi pervanesinin önündeki kısım çıkar.biz çıkarıp işlemlari yaptıktan sonra motorun ana gövdesini yerine takacağız. burda:gif

Filtre malzemelerimizi koyuyoruz,üstüne enson sineklik teli geçireceğiz dökülmesinler diye.zaten en üste elyaf sünger koyacağız sorun olmayacak.ne istiyosan koy lazım olan kadar büyük yap. haha: Plastik filtre kutusunu ters çevirip akvaryum tabanına oturtacağımızdan açık kısmına yakın yerlerden delikler deliyoruz.Bu sayede tabandaki pislik hop deliklerden içeri daha iyi olacak tortu kalmayacak. motorda suyu akvaryuma basacak. super:gif super:gif super:gif

size iç ama dış filtre kadar etkili tabanı yalayıp süpüren bir partik filtre. .Ş.

Pratik Ozan sunar portal üyeleri bunu yapar. :D

Yaşasın kendin yapcılar super:gif super:gif super:gif

em32.gif

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerine sağlık Ozan güzel fikir teşekkürler. :helalolsun: Bir yemek ısmarladığını görmedik senin sen akvaryumda ekipmana para mı verirsin ? :D :D Sende daha neler vardır eminim seni bimezmiyim ben. can:gif

Ellerine sağlık sahiden süper fikir, taban pırıl pırıl olur bu sistemle.

3. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Teşekkürler Temel abi.kullandığım motor bankadaki eski nanoya ait zaten. super:gif super:gif
    dıy demek kendin yap demek değil mi abi ?yemek sözüm geçerli. danso: asena değilim ben Temel abi. :D

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Birisi yemek mi dedi ? aliye:gif

Ozan güzel bir çalışma olmuş tebrikler. em34:

Filitrenin işlevine diyecek söz yok.Herşey ortada. Mükemmel temizlik yapacağı belli. ;) Bunun yanında birkaç tadilatla filitreni dekore edebilirsin. Mesela kabın üzerini silikonla sıvayıp,üzerini kum,küçük taş parçalarıyla kaplayıp mükemmel bir dekor yakalayabilirsin. Böylelikle akvaryumdaki plastik kabın kötü görümünü engeller,doğal bir görünüm elde edebilirsin. ;)

DIY çalışmaların sonu yok. Tamamen el becerisi,yeterli ekipman ve hayal gücü. ;)

5. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Olcay abi bu fikir bu projede hiç aklıma gelmedi yalan yok,harika bir fikir tebrikler. :helalolsun: Kesinlikle filtre olduğu bile anlaşılmaz akvaryum içinde.

Şanslı bu millet çok şanslı sizin gibi artık aşmış abilerimizle bir aradayız. super:gif super:gif super:gif İlk fırsatta filtre üzeri doğal görünüme kavuşturulacak sağol fikir için. toka:gif

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ozan; filitrenin yeni dekore edilmiş halini bekliyoruz. ;) Senin gibi usta ellerinden kaçmaz bu işler. Eminim çalışman bittiğinde akvaryumun içinde filitre olduğu bile belli olmayacaktır. ;)

7. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Olcay hocam fırsat bulursam yaparım elbet.Ama ben diğer akvaryumları gezdiriyorum filtreyi bunun için zorluk çıkarabilir.Tekrar tasarlarsam öyle yaparım.Pratik işler peşindeyim. super:gif super:gif

Sayfayı Paylaş