1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Anubias ve akvaryum

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 5 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Anubias yaşam süresinin tamanını su altında geçiren bir bitki değildir.

Anubias'ın akvaryumcularda diğer bitkilere göre daha nadir bulunmasının ve daha pahalı olmasının temel sebebi bitkinin yavaş büyümesidir. Bununla birlikte, çok nadir sayıda bitki anubias gibi yıllarca doğal güzelliğini koruyarak akvaryumlarda kalabilir. Yüksek sıcaklıklara dayanıklılıkları nedeniyle discus akvaryumlarında, yapraklarının sert oluşu ve kaya veya kütüklere tutunabilmeleri sebebi ile yaprakları parçalayan, kumu kazan chichlid akvaryumlarında, bazı türlerin cüce olması nedeniyle çok küçük akvaryumlarda ve temel olarak anfibik özelliği bulunduğundan paludaryumlarda başarı ile yetiştirilebilecek bir bitkidir. Akvaryumlarda çoğu zaman balıklara verilen yemler orta derecedeki ışık kaynağı anubias gelişimi için yeterli bir koşul olmaktadır. Yaprakların üzerleri anfibik algler ile kaplanabilir. Bununla mücadelede ancistrus, otocinclus ve sae gibi balık cinsleri bulundurlursa alg konusu problem olmaktan çıkabilir.
    YIKIKTEMO,
    Saygıar...

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ynt: Anubias ve akvaryum

Bunun nedeni ile ilgili herhangi bir bilginiz var mı? Paylaşırsanız sevinirim...

3. yasarhakan

yasarhakan

Yaprakları hiçbir karasal bitkide dahi görmediğim kadar dayanıklı ve uzun ömürlü. Tam 4 yaşında anubias yaprakları var tankımda. Bu uzun süre diğer bitkilerde yaşama şansı bulamayan bazı alg türlerinin gelişmesine yardımcı olabilir.

4 yıl önce çekilmiş bu fotoda en altta soldaki anubias hala tankımda

Bu da son hali: Yapraklarda daha önce hiç görmediğim türde alg çeşitleri var.

4. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer

Açıkcası anibias'ın suyun dışında yaşabileceği ilk defa duyuyorum. Ben bir fanus' a benzer bişeyin içinde bakmıştım yalnızca kökleri suyun altında idi, yeterli bakım yapamadığımdan kaybettim anlışan sıvı gübre ve midye kırığı kullanıyordum. Saygılarımla.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bu bitkiyi ben de çok severim. Leptosoma akvaryumumda 2 yıl kadar sağlıklı tuttum. Ben kayalara ilk başta misina ile bağlamıştım. Daha sonra kayalara kaynadılar, resmen bitkiyle birlikte kaya su dışına gelecek hale geldi. Fiyatı biraz pahalı bir bitki yanlız. Bodur türleri de güzel.

6. hasanaytekin

hasanaytekin

İsim:
    Hasan Aytekin
    Anubias ve akvaryum

Temel hocam;

Bu cümleyi tam olarak anlamadım. Ben dün 4 kök anubias afzelii aldım. Lav kayasına bağladım. Şimdi bunlar gün geçtikte kayaya yapışacaklar. Peki suyun üstüne mi çıkarmam gerekiyor? Kafam karıştı. :bilmem:

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Anubias ve akvaryum

Aşağıdaki bitkiyi besliyorsun akvaryumunda. :F Anubias bitkisi aslında yaşamının büyük bölümünü su üstünde geçirir ama bu tabiki belli bir nem oranına bağlı doğal ortamında ve ya uygun şartlar sağlanmış seralarda olur. Akvaryumdan dışarı çıkmaları ışık kaynağının ısısı yüzünden mümkün olmuyor. Saksıda salonlarda yetiştirilen anubias türleri dahi vardır. Ancak aşağıdaki fotoğrafta bulunan bitki sendeki bitki. Anubias o kadar yavaş büyür ki aslında su altında olduğunu bile fark etmez uzun süre. burda:gif

8. hasanaytekin

hasanaytekin

İsim:
    Hasan Aytekin
    Anubias ve akvaryum

Kısaca su altında yaşarsa problem olmaz demek midir hocam bu? Birde sıvı gübre kullanayım mı acaba bu bitki için? Bildiğim kadarıyla içine atılan yemler bile yeterli geliyor, çok sert bir bitki olduğu için. Fakat ne bileyim geliştirmeyi / üretmeyi düşünüyorsam falan?

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Anubias ve akvaryum

Anubias bitkisi su altında uzun yıllar yaşabilir. Kökleri kum altında kalmamalı yani bir kütük ve ya kayaya misina ile bağlanmalıdır. Bu şekilde kökleriyle kayaya yapışır ve misina sökülebilir bir süre sonra. Anubias bitkisi dayanıklı bir bitkidir gerekli su değişimleri ve balık artıkları yeterli olur ancak tüm bitkiler gibi beslenmesinin zararı yoktur. Anubias fazla ışığı sevmez bu yüzden tangın gölge alanına yerleştirmek gerekir.

10. murer

murer Kıdemli Üye

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Anubias ve akvaryum

Hasan bey şu an gübreye gerek yok düşüncesindeyim, tek başına gübrede yetersizdir. Yemlemede balık yükünüze göre fosfat ve nitrat oluşur, daha sonra potasyum eksikliği görünebilir o zaman düşünürsünüz. Zaten çok yavaş gelişen bir bitki olduğu için, üretme iç güdünüzü başka tür bitkilerde yoğunlaştırın derim, tabi tankınızda bulunan balık cinslerine göre.

Saygılar...............

11. hasanaytekin

hasanaytekin

İsim:
    Hasan Aytekin
    Anubias ve akvaryum

Murat hocam,

Fazla tez canlıyım farkındayım :cekingen: Her şey yavaş yavaş olacak. Bitki türünü ve davranışlarını tam bilmediğim için uzman hocalarıma sormak daha mantıklı geldi. Önerileri söz önünde bulunduracağım. Her şeyin zamanı var. Yorumlar için teşekkür ederim.

12. murer

murer Kıdemli Üye

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Anubias ve akvaryum

Her zaman ve her türlü sorularına ben ve arkadaşlarım seve, seve cevap vermek için buradayız.

Sayfayı Paylaş