1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Arı avlanırmı ?

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde reis tarafından 22 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar; geçen yazın tamamen tesadüfen bir arının avlandığını fark ettim.

Tabi bu zor rastlanır durumu kaçırırmıyım sarıldım telefonuma ve hemen kayda geçtim. :D

Hafta sonu takıldığımız kahvenin önünde arkadaşlarla sohbet ederken birden gözümün önünde havada ufak iki şeyin çarpıştığını gördüm.Bu ne acaba diye yaklaştığımda ise tamamen şok olmuştum. :hink: Bir bal arısı bizim at sineği diye tabir ettiğimiz büyük kara sineği resmen havada enseledi ve yere çaktı. :hink: Sinek normalde arının enaz iki katı büyüklüğündeydi. Arı yerde sineği öyle bir sarmıştıki sineğin hiç hareket edecek durumu kalmamıştı resmen. Yerde bir müddet sinekle boğuştuktan sonra sineği bayılttımı felçmi etti bilmiyorum ama sinek yarı baygın vaziyette kendini arıya teslim etti ve arı sineği aldı götürdü. :hink:

Ben bugüne kadar arıları hep çiçeklerden felan beslenir biliyordum.Demekki onlarda sıkı birer avcıymış. :hink:

Buyrun videomuz.

[izlesene=432,344]874422[/izlesene]

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Olcay abi yakında belgesel çekmeye başlarsın :) paylaşım için teşekkürler ilginç görüntülerdi

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Olcay hocam neler yakalıyosun böyle ya :) Daha neler görücez bakalım :) Teşekkürler buda değişik bir görüntüydü..

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben bu videoyu Olcay'ın cep telefon kayıtından izledim. Muhteşem yakalamış gerçekten. Helal sana Olcay.

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abi ilginç bir paylaşıma daha imza atmışsın. Güzel yakalamışsın. Bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

Saygılar...

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yakında belgesel çekimleri için kalahari çölüne gideceğim. :D

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Olcak abi ya o kalahari değilmiydi :D

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hadi ben sabahın köründe daha uyanamamışken yazdım. K yerine s yazmışım. :)

Ya sen ? Bak bakalım nerde hata yapmışsın. :D

9. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    olcay hocam gerçekten ilginç bir paylaşım olmuş tebrikler.lakin o arı benim bildiğim kadarı ile bal arısı olmamak la beraber üremesini de bir tırtılın içine bıraktığı larvalarla gerçekleştirmektedir.Halk arasında da eşşekarısı diye adlandırılmıştır.Biz insanlar için zaralı doğa için yararlı bir arı çeşididir.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ozan, bilgiler için teşekkürler.Seni görmek güzel, biraz daha sık görsek diyorum. :D

11. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Arı fena tuşa getirdi,at sınağını. :D :D
    Olcay abi,senden korkulur telefonda daha varmı,kelebek böcek.

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Olcay abi şu sopayı al kafama vur :D
    ,abi sabah yazmışım daha dükkanı yeni açmıştım makineleri açtım oturdum portalın başına afyonum patlamamış daha kusura bakma adını yanlış yazdım :D

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yok Emrah ne kusuru? Olur bazen böyle vakalar. :D

Ozan o arı eşşek arısı değil bal gibi bal arısıydı. ;) Bunca yıllık anadolu tecrübemiz var. Eşşek arısı ile bal arısını ayırt edebiliyorum çok şükür. :D

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sarıca arı diyorlar bizim yörede.Genelde diğer kovanlardan bal çalıp ya da böyle başka böceklerle beslenerek geçimlerini sağlıyorlar.Adi arı diyenleri de duydum :) Sonuç olarak bal üretmiyorlar ama eşek arısı da değiller :D

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hadi ortasını bulalım. Eşşek gibi bal arısı olsun adı. :D

16. *KONT*

*KONT*

Arı avlanırmı ?

Arıların avlandığını ne duydum ne de gördüm ama birşey daha öğrendim.

17. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Arı avlanırmı ?

Ne öğrendin Sait ? Bizimle de paylaş... :)

Sayfayı Paylaş