1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde melike tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. melike

    melike

    Mesajlar:
    75
    İsim:
    melike
    Aranızda bilgisayar mühendisi olan varmı? Benim ödevim aslında sınav sorum var fakat bir türlü yapamadım :( Nerden yazdım şu pc mühendislini diyorum bazen.1.sınıftayım.Verdiği soru bence son sınıf için bir türlü yapamadım.Artı ben bölümü ingilizce okuyorum oyüzden dersler ve sınavlarda ingilizce programı yazıp ingilizce anlatıcam bide o yüzden ilk türkçesini anlamam lazım tabi. Bana anlatabilicek varmı?
    Sorum kısaca şöyle :c ++ ta PC KENDİSİ BİR SAYI ATIYOR 4BASAMAKLI O SAYIYI BULMAYA ÇALIŞIYORSUN SAYININ RAKAMLARI DOĞRU YERLERİ FARKLIYSA - PUAN rakamları doğru YERLERİ de DORĞYSA + PUNA VERİCEK.
    Nette baktım fakat nasıl yazmış anlamadım.Cevabı anlatmak olmasa kopyala yapıştır yapar verirdim.Fakat anlatmam lazım bide ingilizce :(
    Onun için ilk türkçesini anlamam lazım.Yardım edecek biri varmı?
     
  2. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.342
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Burdan bilen çıkarsa eğer yardımcı olacaklardır. Ama kimse çıkmaz ise www.thgtr.com 'un forumunda ki kişilerden yardım alabilirsiniz.. Tom's Hardware'in Türkçe sitesidir ve ister donanım ister yazılım olsun çok değerli ve bilgili kişiler bulunmaktadır.Mühendisler illa ki var ve yardımcıda olurlar.. Umarım faydasını görürsünüz..
     
  3. melike

    melike

    Mesajlar:
    75
    İsim:
    melike
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Walla benimle tek siz ilgileniyorsunuz çok tşk ederim. :cicek:
     
  4. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.342
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Öyle düşünmeyin Melike hanım , benimde ilgilenemediğim arkadaşlar var.. :cekingen: Herkes bilgisi dahilinde mutlaka yardımcı olur bu çatı altında merak etmeyin.. burda:gif
     
  5. 0xyGen

    0xyGen

    Mesajlar:
    79
    İsim:
    Yunus Öksüz
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Güzel bir algoritma ödevi :) benim uzmanlık alanım php ve c# . c++ bilmiyorum ama size bunun php kodlarını yazsam sanırım siz c++'a uyarlayabilir misiniz ?
    c++ 'in random sayi üreten fonksiyon ya da metodunu söylerseniz belki c++ ilede yazabilirim. c++'da şu anda tek bildiğim cout ve cin :)
     
  6. hasanacar

    hasanacar

    Mesajlar:
    786
    İsim:
    Hasan Acar
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Bilgisayar dört basamaklı bir sayı atmaz yani randomize sayı dört basamaklı olmaz. ;)

    1000 ile 9999 arasında sayılardan birini seçmesi için randomize değeri kullanabilirsin. Sonra seçilen sayıyı bulmaya çalışabilirsin.
     
  7. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.088
    İsim:
    Türker Sezgin
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Hocam ilk cümleyi anlayamadım ben :cekingen: :cicek:
     
  8. hasanacar

    hasanacar

    Mesajlar:
    786
    İsim:
    Hasan Acar
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Türker az önce baktım da: eğer rand()%9999; yazıp bir if sorgusu ile sayının 999'dan büyük olması durumunu kontrol edersek bilgisayarın 4 basamaklı herhangi bir sayıyı seçmesini sağlayabiliriz.
     
  9. 0xyGen

    0xyGen

    Mesajlar:
    79
    İsim:
    Yunus Öksüz
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    hocam tamam benimde demek istedigim

    // php
    Kod:
    $random = rand(1000,9999); 
    
    1000 ile 9999 arasinda sayi üretir $random degiskenine atar.

    c#

    Kod:
    Random r = new Random();
    int sayi = r.Next(1000,9999);
    
    gibi
     
  10. melike

    melike

    Mesajlar:
    75
    İsim:
    melike
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Ya siz nerdeydiniz ödevi vereli çok oldu.Geceli gündüzlü uğraştım.Ama başardım sayılır ufak bir hatam vardı düzeltemedim. :(Öyle verdim.Baştan söyleseydiniz tam puan alıcaktımda nese artık gelecek döneme :) Söylentilere göre java görücekmişiz ben içeriği pek bilmiyorum sınıfta öyle diyorlar.
    Javadan anlıyormusunuz?
     
  11. hasanacar

    hasanacar

    Mesajlar:
    786
    İsim:
    Hasan Acar
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    C bitti Java mı başladı, ne çabuk!

    Java "Bir kere yaz her yerde çalıştır" sloganını kullanır. Bunun anlamı Java'nın platformdan bağımsız çalışmasıdır. Örneğin C'de yazılan programı kullanılacak bilgisayarın işlemcisine göre derlersin. Java'da derleme yoktur(vardır ama tercih edilmez). Bunun yerine bytecode'a çevirme vardır. Java kodları Bytecode'a çevrilince yorumlanabilir kod halini alır. Java kurulu herhangi bir platformda (linux işletim sistemlerinde veya MAC OS X'te hatta bir kumandanın içinde ya da fırında) bu kodu çalıştırabilirsiniz.

    C'den Java'ya geçtiğiniz için şunu da belirteyim: Java nesneye yönelik bir programlama dilidir. Tavsiyem nesneye yönelik programlama dillerinin genel mantığını bir an önce öğrenin.
     
  12. 0xyGen

    0xyGen

    Mesajlar:
    79
    İsim:
    Yunus Öksüz
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Evet , nesne yönelimin mantığını kavramak lazım. Olaylara geniş bakıp ona göre sınıf ve metotlar üretmek lazım . Yaptığınız bir sınıfı diğer projelerde de kullanmak amacıyla geniş düşünerek kodlamak gerekir. Yoksa nesne yönelimin farkına varamazsınız.
     
  13. melike

    melike

    Mesajlar:
    75
    İsim:
    melike
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Amannnn biraz anlaşılmaz geldi bana Allah yardım etsin. aha:gif
    Daha birinci sınıf böylese son sınıfları düşünmek bile istemiyorum. :(
    Sizce c++mı daha karmaşık yoksa java mı?
    Bide ödevler konuşunda yardım alabilirim dimi? sizden gerçi bu dönem bitti dün finalimie verdim.İnş. geçerim. :)
    Benim sınıftakiğ nerdese herkes programlamayı önceden bilip gelmiş hatta biri 4senedir uğraşıyormuş programlamayla.Bitek ben fransız kaldım.C++ ı hayatımda ilkkez duyan bendim sınıfta.O yüzden biraz hatta baya bir zorlandım :(Hep şu öss yüzünden oysaki ben mimar olucaktım :( şansa bilgisayar mühendisi oldum.Kaldırsınlar şu össyide isteyen istediği bölümü okusun ya :(
     
  14. 0xyGen

    0xyGen

    Mesajlar:
    79
    İsim:
    Yunus Öksüz
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Bir programlama dilinin mantığını bilmek diğer dili öğrenmede çok kolaylık sağlar . Siz hangisi daha kolay daha zor diye kıyas yapmayın değişen şeyler sadece syntax denen yazım kuralı , metot ve fonksiyon isimleridir.
    php bilen biri olarak c#'a geçiş yaparken hiç zorlanmadım okulda c öğrettiler ( sorsan ) ben hep finalleri php bilgim ile verdim.
    hepsindeki if elseif else , while , do while , for , foreach , aynıdır. Bir şeyi de program yapan karar kontrol mekanizması ve döngü yapılarıdır. Geri kalan dilin size verdiği metot ve fonksiyonları kullanarak ortaya birşeyler çıkartmaktır.

    Programlamadan korkmayın . Program nedir diye soracak olursanız .
    Kullanıcıdan alınan bilgiler doğrultusunda ekrana çıktı vermektir derim ;) . Varsa bunun dışında yaptığınız birşey varsa buyrun söyleyin...

    Gözünüzü korkutmamak için yapabilceğin en küçümsenmiş tanım budur.
     
  15. melike

    melike

    Mesajlar:
    75
    İsim:
    melike
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Sizin meslek bilgisayar mühendisliğimi?
    Öylese eğer kaçıncı sınıftasınız?
    Bide sorularımı size sorabilirmiyim tabi dersler yine başlayınca zamanınız varmı?
     
  16. 0xyGen

    0xyGen

    Mesajlar:
    79
    İsim:
    Yunus Öksüz
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Ben meslek yüksek okulu 2. sınıftayım bu sene okul bitiyor . Bilgisayar ile tanışıklığım eski o yüzden sıkıntı olmuyor derslerde, tabi sorularınızı sorabilirsiniz . Bildiğim yerden olduğu sürece cevap vermeye çalışırım teşekkürler
     
  17. melike

    melike

    Mesajlar:
    75
    İsim:
    melike
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    Bişi sorucaktım aklıma takıldı.Şimdi biz fonksiyon yazıyoruz ya main in dışında int,double veya void la tanımlıyoruz fonkiyonu.İşte bu tanımlamada eğer void ile tanımlarsak return kullanılmıyo diğerleri varsa sonuna return yazmamız lazım ya.İşte bu tanımlamaların farkı ne neden biri void ile tanımlanıyorda diğeri int veya double diye tanımlanıyor.Mesela faktoriyer fonksiyonu yazarken double la tanımlıyoruz ama swap yaparken void ile tanımlıyoruz.Faktoriyelide void ile yazabilirmiyiz?Dersi geçtim ama mantığı anlamadım ya çok kafama takıldı.Hoca A+ vermiş bana diyede soramadım:)Bilen birine sorim dedim.
     
  18. 0xyGen

    0xyGen

    Mesajlar:
    79
    İsim:
    Yunus Öksüz
    Aranızda bilgisayar mühendisi var mı ?yardım bekliyorum.

    void geri değer döndürmeyecek anlamındadır.
    fonksiyonun amacı aldığı argumanları işleyip geri değer döndürmesidir.

    Eğer ;
    double fonksiyon(args1, args2) şeklinde bir fonksiyon tanımlıyorsanız mutlaka geri double döndürecek demektir aksi taktirde compiler hata verir.

    Faktoriyelide void tanımlayabilirsiniz. Fakat bu sefer main içinde printf("%d",faktoriyel(5)); yapamazsınız. ve faktoriyel fonksiyonunu bir degiskene atayamazsınız. void tanımlarsanız printf işlemini fonksiyon içinde yapmanız gerekmekte.

    Fonksiyonlarla çalışmaya alışın class yapılarında çok yararını görürsünüz.
     

Sayfayı Paylaş