1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Arkadaşımın yardıma ihtiyacı var

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde MertBalim tarafından 19 Nisan 2009 başlatılmıştır.

  1. MertBalim

    MertBalim

    Mesajlar:
    422
    İsim:
    Mert
    Bizim sınıftan arkadaşıda akvaryuma özendirdim, sevdirdim ve akvaryum yaptık. İçerisine Calvus ve Mori balıkları ekledik. Balıklar zehirlendi,neden oldu anlayamadık. Balıklar öldüğünde çok esnek öldüler,kuyrukları ağızında öldüler. Aynı anda öldüler,3 saat içerisinde 10 balığıda öldürmüş olduk. Kendisi çok üzgün çok telaşlı neden öldüler araştır felan diyerek ısrar etti. Bende sizlere başvurayım dedim. Arkadaşım Doğukan'ın,yardıma ihtiyacı var lütfen yardım edin.

    İmla,kurallarına uyalım.
     
  2. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Biraz daha detaylı bilgi verirsen bence daha saglıklı yorumlar gelir.
    Akvaryum yaptık diyorsun...Eger normal silikonla yapıp ve de 3-4 gün tuzlu suda bekletmediyseniz balıkları slikon zehirlemiştir.

    Ayrıca cümleleri daha anlaşılır yazman dileğiyle...
     
  3. verko

    verko

    Mesajlar:
    156
    İsim:
    Orhan ÖZALAN
    Mert; akvaryuma balıkların eklenmesinden tutta, su sıcaklığı, akvaryumdaki filtre sistemi, akvaryumun ebatları. ve bu balıklar akvaryuma ne şekilde konuldu, gibi birçok sebep olabilir.

    Tanganyikalar genelde sert ve temiz su sever. Akvaryum yaptık demişsin kendinizmi yaptınız yoksa hazır alıp kurdunuzmu kaç gün dinlendi su.

    Yani bir cevap verebilmek için önce akvaryumla ilgili biraz bilgi vermen lazım

    Gerçi anlattıklarına göre iş işten geçmiş ama genede bi nedeni vardır. Biraz bilgi verirsen sana yardımcı olabiliriz.

    Geçmiş olsun balıklarınız için üzüldüm.

    Sevgiler.
     
  4. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Orhan abi,tüm soracaklarımı sormuş.Birde Mert,akıcı bi dille anlatırsan daha iyi anlaşırız.
     
  5. MertBalim

    MertBalim

    Mesajlar:
    422
    İsim:
    Mert
    Akvaryumu yaparken sista akvaryum silikonu kullandık 1 gün beklettik. Su sızıntısı felan olmayınca suyu değiştirip yeniden doldurduk ölçüler 70x30x40 Su sıcaklığını 27 derecede sabitledik, otomatik ısıtıcı aldık.

    İmla kurallarına dikkat lütfen...
     
  6. verko

    verko

    Mesajlar:
    156
    İsim:
    Orhan ÖZALAN
    Mert; Balıklar ani su değişimine karşı çok hassastırlar. Heleki tanganyika iki kat daha hassastır. Akvaryumu kurduktan sonra keşke önce bi tuzlu suyla yıkasaydın yeni silikon nadirde olsa zehirlenme yapabilir. Fakat ne kadarda tuzla yıkasan yeni suya balık eklerken çok dikkatli ve acele etmemek lazım alıştıra alıştıra yani en az 2 saatte yeni suya adapte olabilirler.

    Balıklarınızı suya koyduktan sonra balıklar 5 - 6 saat içinde öldülerse hastalık filan arama su çarpmasından gittiler.

    Ayrıca elinizdeki akvaryum ebat olarak cichlid balığı beslemeye pek uygun değil. Büyütme imkanınızda yoksa ben sizin yerinize olsam bir kaç tane damızlık altı sarı prenses ve yunus beslerdim. Tabi ilerde akvaryumu büyütmek lazım genede.

    Sağlık olsun hepimiz bu şekilde olaylar yaşadık.
    Bundan sonra daha dikkatli olursunuz.

    Sevgiler.
     
  7. stablizer

    stablizer

    Mesajlar:
    278
    Mert çok geçmiş olsun.Orhan abi çok haklı 6 saatte öldüren bir hastalık yok.Özellikle Calvus su değişimine karşı göstermiş olduğu hassasiyet ile ün yapmış bir balıktır.Gerekli tavsiyeleri Abiler va arkadaşlar zaten vermiş.Nacizhane bende bir şey eklemek istiyorum.
    Arkadaşın şayet ki hobiye yeni başlıyorsa ilk aşamalarda insanı strese sokan çoğu zaman hobiden soğutan Tanganyika balıklarını seçmemesi iyi olur.Koloni yada eş durumları çözülüp işler yoluna girince nispeten kolaylaşmasına rağmen baskın erkeklerin tavırları,daha çekinik erkeklerin yaralanmaları hatta ölmeleri yeni hobici arkadaşları telaşlandırır ve gereksiz müdehalelere sürükler(balık ayır,yeni balık koy,tür değiştir vs.).Benim kendi fikrim az çeşitli olan(hatta tek tür),nispeten daha uyumlu Malavi türlerini tercih etmek isabetli olur.Cyrtocara moori (Yunus) diyecem ama onada boyutlar müsade etmeyecek.Üstatlar daha iyi yorumlayacaktır ama 1 erkek 3 dişilik bir koloni düşünülebilir belki.
     
  8. MertBalim

    MertBalim

    Mesajlar:
    422
    İsim:
    Mert
    Peki hangi türden başlasın?
     
  9. stablizer

    stablizer

    Mesajlar:
    278
    Benim şahsi kanaatim Cyrtocara moori (Yunus) yada Mbuna cinslerinden Sarı prenses olabilir.Doğal ortamlarındaki su çeşme suyuna daha yakın,kolay kolay dış enfeksyon rahatsızlığı geçirmeyen,nispeten daha uysal balıklardır.Sonrasında koloniye ekleme yapmakda tanganyika balıklarına göre daha kolaydır.Hem kısa zamanda yavru vermeyede başlarlar(özellikle Sarı P.) arkadaşına dahada çok sevdirir akvaryum hobisini.Bir müddet sonra biraz daha aklına girersin akvaryumu büyütür.Malum Balıklar büyüyünce problem olacak akvaryum boyutu.
    Biz arkadaşlar arasında arkadaş aklına girme olayına zehirleme deriz.Akvaristin yanında duran arkadaşlar kısa zamanda zehirlenir akabinde kurtlanır ve hobiye dalar.Önce sorular sorar,sonra ufak bir akvaryum kaça patlar,çocuk istiyo canım kendime değil falan.En sonunda Akvaryumu alır sonra büyütür,ikiler,hatta üçler akvaryumları.
     

Sayfayı Paylaş