1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Arkadaşlar Balığım Yaralandı (acil-Yandı)

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde By_KadircaN tarafından 26 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. By_KadircaN

By_KadircaN

İsim:
    Kadircan Kurt
    Arkadaşlar akvaryumun suyunu değiştirirken birden pilatim koyduğum kaptan sıçrayıp dışarı kaçtı yakalıcaktım ocağa doğru zıpladı. Hemen Ocağın altını kapattım ocakta yakalarken birden zıpladı kapalı ocağa çarptı direk aldım yamuk duruyodu suya koydum yamuk yüzüyordu, sonra düzgün yüzmeye başladı ama balığın yanı kızarmış yaralar oluştu kırmızı kırmızı balığımı yaşatmak istiyorum. Arkadaşlar şimdi suyun üstüne çıkıyor hafif yamuluyor sonra tekrar aşağıya iniyor ne Yapmam Lazım ? Lütfen yardım edin !! Bu arada Balığım Plati Lütfen acil Yardım!!

Bir de fark ettim ki kuyruğunun ortası yok gitmiş heralde yanma sırasında oldu sizce ne Yapmalıyım Lütfen Yardım.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Mesajınızı anlaşılır olduğuna inandığım şekilde düzenledim. Diğer balıklar tarafından rahatsız edilmeyeceği bir yere ayırmanız yerinde olur. Buradaki suyu dezenkte etmek için metilen mavisi kullanabilirsiniz. Yoksa yara bakteri kapar ve daha ağır bir durum oluşur. Oksijeni bol tutun. Geçmiş olsun.

3. By_KadircaN

By_KadircaN

İsim:
    Kadircan Kurt

Teşekkürler Öneriniz İçin Oksijen Olması İçin Akvaryumda Yakalama Ağıyla ona güzel bir yer yaptım Belli Bir Süre Orda Tutarım Birazdan Balıkçıya Gidip Söylediğiniz İlaçtan alıcağım.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Baığınızı ayırmalısınız. Bir müddet metilen mavisi barındıran suda tutunuz ve vitamin takviyeli yemler veriniz. İnşallah balığınızı kurtarırsınız. Geçmiş olsun. Üzüldüm... em32.gif

5. By_KadircaN

By_KadircaN

İsim:
    Kadircan Kurt

Peki O Akvaryumun İçindemi Ayırayım Yoksa Başka Bir Kapamı Koyıyım ?

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Bu etapta başka bir kaba koymanız hata olacaktır. Akvaryumda kalması daha iyi. Dediğimiz yöntemleri uygularsanız inşallah kurtulacaktır balığınız...

7. By_KadircaN

By_KadircaN

İsim:
    Kadircan Kurt

Herşey İçin Teşekkürler Ama Son Bir Sorum Olucak Benim Akvaryumumda 4 Tane Pilati 2 Siyah Moli 1 beta 1 çöpçü 1 konuşan vatoz Vardı Ben Akvaryuma 3 Tane Valifera Aldım Valiferaları Görünce Beta Boğazında Bir Şey Çıkartıo Şişirio Boğazını İki Tane Yüzgeçi Aşağıya Salıyor Ve Valiferalar Betayı Yada Beta Valiferayı Kovalıyor Aldığım Kişi Rahatça Yaşarlar Demişti Ama Ben Her İhtimale Karşı Ayırdım Betayı Salsam Akvaryuma Valiferalara Yada Betaya Bir Zarar Gelirmi ?

Öncedende Siyah Moliler Betanın Yüzgeçlerini Yiyolardı Sorduğum Kişiler ayırın dedi ama ben belli bir süre uğraştım ve sorunsuz Yaşatmayı Başardım Acaba Bundadamı Öyle Yapmalıyım ?

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bettaların sözünü ettiğiniz hareketleri kavga veya hazırlık hareketidir. Sanırım anlaşamadılar. Birlikte o türle olduğu akvaryumlar var ancak balık psikolojisi sizinde tecrübe ettiğiniz üzere çok farklı oluyor. Bu aşamada karar aslında sizin.

9. By_KadircaN

By_KadircaN

İsim:
    Kadircan Kurt

Teşekkürler birlikte yaşatmayı denerim olmazsa ayrı bir yerde bakıcam.

10. figenc

figenc

Akvaryuma yeni konan balık, Temel beyin daha önce önerdiği üzere bir süre delikli sepet içinde tutulmalı.

Platiye üzüldüm yazık, canlı canlı kızartma olacakmış ucuz kurtulmuş. Benim aklıma soğuk su gelmişti acısı azalır diye. Balıklar acı duyar mı?
    Umarım iyileşir, geçmiş olsun.

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Soğuk su mu ? denemeyin sakın balık anında ölmüşlerine kavuşur.

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Kesinlikle hata yapmış olursunuz. Emrah abimin de dediği gibi ölmüşlerinin yanına gider. Su ısısına bu kadar hassas bir balık soğuk suya maruz bırakılmamalıdır.

13. By_KadircaN

By_KadircaN

İsim:
    Kadircan Kurt

Herşey İçin Teşekkürler Pilatim Şu Anda Yatıo Can Çekişio Ve Ben Hiç Bir Şey Yapamıyorum İnşallah Ölmez :( Ve Yemde Yemiyor :S:(

14. Letherin

Letherin

Cevap: Arkadaşlar Balığım Yaralandı (acil-Yandı)

Arkadaşlar eski konuyu hortlattığım için üzgünüm, benzer bir konu olduğundan yenisini açmaya gerek olmayacağını düşündüm.

Benim sorunum da şu;
    Balığım akvaryumda bulunan geminin ağına takılmış ve ben onu oradan kurtardım. Şu an ayrı bir cam kaseye koydum hayvanı fakat sol yüzgeci biraz hırpalanmış ve başının arkasındaki kısımdaki kırmızı derisi soyulmuş balığımın, beyaz eti görünüyor :(
    Akvaryuma koymayı denedim ama diğer pilati bunu rahat bırakmadı, yaralı yerini didikledi 1-2 defa.
    Ne yapmamı tavsiye edersiniz, akvaryum konusunda hiç deneyimim yok, bir hafta oldu akvaryum alalı.

15. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul
    Merhaba
    Oncelikle gecmis olsun. Akvaryum disi ortamda (fanus,cam bardak vs)canliyi uzun sure yasatmaniz Oksijen ihtiyaci yuzunden zor ve yipratici olur. ilk etapta tank icinde izole edebileceginiz yavruluk gibi bir yere almanizi tavsiye ederim.

Tapatalk Mobil

16. Ersin35

Ersin35

İsim:
    ersin güler
    Cevap: Arkadaşlar Balığım Yaralandı (acil-Yandı)

Umarım iyileşir. Bu arada balığın başına gelmeyen kalmamış eminim bunuda atlatır :)

Sayfayı Paylaş