1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Arkadaşlar balığın türü nedir

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde brs_95 tarafından 21 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. brs_95

brs_95

Arkadaşlar pet shopum bana hediye 2 balık verdi. Bu ve bunun beyazı, türlerini söylemeyi unnuttu sanırım, bunun türü nedir yardımcı olursanız çok sevinirim ?

Not: Balıkların üstündeki canlıları yiyiyor bazen gizli:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balığın fotoğrafı olmadan nasıl bileceğiz türünü, sanırım önce sizin bize yardımcı olmanız gerek değil mi ? ;)

3. brs_95

brs_95

kusura bakmayın ekledim zannetmiştim huh:

4. brs_95

brs_95

Resmi budur arkadaşlar.

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Balık molly hayırlı olsun.

6. brs_95

brs_95

teşekkür ederim emrah bey birde bunun beyazı var bu balık 15 dk önce sarhoş olarak öldü sebebi ne olabilir bide cinsiyetinini yazarsanız sevinirim

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Genopod biraz uzun sanki, erkek diye düşünüyorum, sarhoş olarak öldü derken ? düz yüzemiyormuydu? nitrat zehirlenmesine bağlı olan bir rahatsızlık olabilir beyne bağlı yatay organ hasar görmüş olabilir balık bu durumda dengesini kaybeder sağa sola yalpalar hatta matkap gibi dönebilir yada yan yan yüzmeye çalışabilir, su kaliteniz düşmüş olabilir %25 su değişimi yapmayı bir deneyin.

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Türü Molly çok güzel. :D

9. brs_95

brs_95

Abi tam yüzmeye başlıyordu ters dönüyordu ve sağa sola sallanıp yere düşüyordu ve 15 dk gibi sonrasında tekrar aynı işlem oluyordu
    suyu balığı almadan 1 gün önce değiştirip tüm taşları vesireyi yıkamıştım

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Akvaryumununu nasıl yıkadın ? sadece su muydu su musluk suyumuydu ?
    akvaryum ekipmanlarını yıkamak illede şart ise akvaryumun içindeki suyu kullanmanı tavsiye ederim, suyun oturmadan balığı eklemişsin ondan olmuş, geçmiş olsun.

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ölen balığı size veren akvaryumcu yakalamak için çok uzun süre kepçe ile kovalamış mıydı? ve en sonunda balık yorgun düşünce mi yakalayabilmişti?

12. brs_95

brs_95

Evet biraz kovalamıştı.

Akvaryumu kompla yıkamamın sebebi tıakmadan önce acayip bir biçimde kahverengi yusun olmuştu, tüm ekipmanlar camlar bile

Not: Balıklar, yıkandıktan sonra alınmıştır,değiştirilen su dinlendirilmiştir(2 gün)

Bundan başka molly aykuyruk ve bir balık daha var adını unuttum aynı gün vermişti arkadaşım hepsi onlar sapa sağlam...

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Biraz mı, biraz çok mu?

14. brs_95

brs_95

maksimum 1,30 dk

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Balık aşırı yoruldu ise ve/veya stres yaptı ise kalp krizi geçirmiş olabilir... Bu sürede beynine ya da denge ile ilgili organına kan gitmemiş olabilir... Sonuç olarak de dengesini kaybetmiştir... Ölümü kalp krizine veya beyne oksijen gitmemesi ile ilişkilidir o zaman...

16. radenko

radenko

+1
    Biraz suyun dışında fazla beklediyse çabası olur.

17. brs_95

brs_95

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Alttaki resmi çektiğinizde resimdeki balığı tankınızdaki kaçıncı günü idi?

Balığın kuyruğunda erime/çürüme var... Flaş nedeni ile değilse gözünde pamuklaşma var gibi... Arkadaşınız size bunları hediye ettiğinde zaten ölmek üzere olmuş olabilirler...

19. brs_95

brs_95

balığın resmini çektiğimde ölüydü zaten forumdaki abilerime ölümü ile iglili nedenleri öğrenmek için çekti resmi

20. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Valla kardeşim sanırım akvaryumcun ölmekte olan hasta balıkları hediye etmiş sana :(
    balığın durumu çok kötü olmuşsa tabanda yan yan yatmaya başladı ise, hele dengesi bozuk yüzüyorsa klozetten doğru ''adda'' ya gönder fazla bekletme hayvanı.

Sayfayı Paylaş