1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Arowana çiftliği.

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Yavrulama havuzunda ağla alış:
    69-90 cm boyutlarındaki yetişkin arowanalar küçük gruplar halinde iri beton havuzlarda tutuluyor. Havuzları bölümlendirmek için tel ağlar kullanılıyor. Balıkçılar yukarıya bağlı bir ipe bağlı olan ağı kutu şeklinde olacak şekilde ve içindeki balıklarla beraber aşağıya doğru hareket ettiriyorlar. Sonra kutu şekilli ağ iyice aşağı indiriliyor ki bizler gibi izleyiciler bu manzarayı daha iyi görebilsinler.

Yavrulayacak arowananın bulunması:

Bunlar nitelikleri ve boyutları itibariyle buralarda görebileceklerinize benzemiyor. Tabiiki yavru alımı için en iyilerini seçiyorlar.

Yavruı arowananın alınması:

Yavru yapacak balık tespit edilince daha kısa bir ağın içinde tutuluyor. Balığın ağzı, yavruyu gösterecek şekilde hahifçe açık oluyor. Burada amaç yavrunun küçük ağ içinde yakalanmasını sağlamak ve böylece çiftlikte büyütülmesini sağlamaktır.

Sonra yavru yaklaşık 15 cm'ye kadar büyütülmek üzere bir çiftlik büyütme tankına alınıyor. Bu aşamadan sonra AVA yetkilileri gelip çip takıyorlar. Böylece CITES kapsamında ticaretinin/satışının yapılması mümkün oluyor.

CITES: Tehlike altındaki canlıların korunmasına ilişkin, Türkiye’nin de taraf olduğu uluslarası bir anlaşma. Bu anlaşma, canlıların ticaretine, dolayısıyla yer değiştirmelerine dair bir çok kural getiriyor.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  2. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN
    Ynt: Arowana çiftliği.

Paylaşım için teşekkürler,arowana ilgiyle sadece uzaktan takip ettiğim bir balık,akvaryumcu arkadaşlarımız bazen **** maksatlı önüne canlı balıkları atıyorlar ona sinir oluyorum benim videoların içindede var başka bir ülkede arowananın önüne beyaz fare yi atmışlar tank'ta 2 oscar 1 de 50 cm büyüklüğünde arowana var hayvan can havliyle yüzüyor,oscarlar didikledi didikledi durdu sonra arowana bir hamlede yuttu hayvanı :(

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Nurullah abi; o önüne fare atılan balık arowana değildi sanırım. :dusunceli: Başka bir balıktı galiba.

4. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

Peki bekle hemen upload ediyorum :bak:

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Tamam ;) Bende zaten o videoyu arıyordum. :)

6. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN
    Arowana çiftliği buyur olcay kardeşim.

7. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Ben bir belgeselde izlemiştim yıllar önce.Arowana gölde geziniyor.Bir ağaç vardı keçi boynuzu gibi.tam gölün üstüne dogru dalları eğilmişti.Orada yavru bir kuş vardı.Arowana agacın altında 3-4 tur attı.Sonra bir yükseldi , ağzını açtı ve kuşla beraber suya düştü.Bu sahneyi asla unutamıyorum.Çok etkileyici idi.Yaklaşık 2 m kadar yükselmişti.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Nurullah abi;tamam haklısın burdaki balık arowana. Fakat benim bahsettiğim video bu değildi.Benim izlediğim videoda,bir akvaryumcuda 1 dolar karşılığında beyaz fare alıyorlardı ve bu fareyide balığa yediriyorlardı.ordaki balık arowana değildi.Hala o videoyu arama çalışmalarım devam ediyor.Bulabilirsem linkini vereceğim.

Bu arada bu yolladığın videodaki adamda tam bir pskopatmış ya. :hink:Balıkları japon ve fare ile besliyor. :sopa:

9. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

Doğadan hangi hayvan olursa olsun,parçalasın yakalasın yesin o onun hakkı çünkü doğal şartlar oluşmuş her ikiside eşit durumda hatta o ortamda benim de hoşuma gider seyretmesi ama sadistlik farklı bir olay o fareyi atan adam bence sadist duygularını orada sergiliyor.

10. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Video iğrenç,adam tam bi psigobat.
    Olcay abi dediğin videoyu biliyorum,büyük ihtimalle piranha olması lazım.
    buyur video abi

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Özgür;youtube engellendiği için link açılmıyor.tunel ile direk link verebilirmisin?

12. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Olcay abi ordaki proğramı yükle direk açılır youtube.

13. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Buyrun Hocam tunnel linki;

Çok iğrenç...

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    İyi ama benim pc de deepfreeze var. :hink: Hiçbirşey yükleyemiyorum. :kotu:

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Türker,bunu seyretmiştim.Gerçekten deşet bir video.Ancak benim bahsettiğim video bu değil.Deli oldum iki gündür aramaktan hala bulamadım. :D

16. axu2

axu2

Yahu farenin sevilip benimsenecek tarafı olmasada suyun içindeki çaresizliği insanı üzüyor. Bunu yapan adama Tanrı rolü yapıyor bi çare hayvanlara diyeceğim ucu bizede dokunacak. Şimdi şu fareyle su piresi veya artemia arasındaki fark nedir?
    a- Avcının avı bir lokmada yutuyor olması
    b- Av ve avcının suda yaşayan canlılar olması
    c- Avın yüzünün olması
    d- Avın kanının olması

17. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Aynen katılıyorum. :alkis:

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Konuya biraz geriden katılıyorum ama youtube'a girmek istiyorsanız youtube jacker denen programıda kullanabilirsiniz.Sorunsuz giriliyor. :pc:

19. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Paylaşım için teşekkürler. Gerçekten bu arowana türünü üretilmesi bakımından çok merak ediyordum. Ağızda 2 aylık kuluçkadan sonra bu kadar büyük yavruların çıkması şaşırttı beni. Bu balıkların çok ağır büyüdüklerini sanıyordum.

Sayfayı Paylaş