1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Artemia çıkarma yöntemlerine basİt alternatif

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 23 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,

Artemia çıkarma yöntemlerine bir yenisini ekleyelim arkadaşlar.

Şeffaf kola veya soğuk içecek bardakları vardır, fastfood (fastfood montz:) satan yerlerde genelde kullanılır.
    Kapağını görüldüğü gibi deliyoruz.

Yine bu bardakla birlikte yalayarak, höpürdeterek içmeniz için kamış verecekler. Bu kamışı hava hortumuna geçirin ve kapağın deliğinden artemia yumurtalarını döktüğünüz bardığınıza oksijen verin.

Kolay gelsin...

www.akvaryumportali.com bak:

Saygılar...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sıcaklık faktörü baya kafa yoracak Temel Abi...

3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

+1

En az 26 derece olmalı.Sıcaklık ne kadar artarsa verim o kadar artar.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Bardak kalorifer peteğine yakın biryere koyulursa ısı sorunu ortadan kalkabilir.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar ısı konusundaki ifadelerinizi ve düşüncelerinizi çok abartılı buluyorum. Hayatımda ilk defa artemia çıkarmış biri olarak bunu net ifade edebilirim.

Hazıladığım kavanoz içindeki yumurtaları salonda masanın altına koydum. Evin içindeki ısının hiç sorun çıkarmadan hedefe ulaştığımı net olarak belirtebilirim. 25-26 saat sonra yavruların bir kısmını balıklara verirken bir kısmını 'balkondaki aşağıdaki kaba koydum. Balkonda ısı 6 derece ya vardı ya yoktu. İşte durum aşağıdadır ve yavrular içinde büyüyor. Sularına spirulina eklenmiştir.

Evin içindeki ısının ise sorun yaratması mümkün değil.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  6. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Sıcaklık ne kadar yüksek olursa çıkmamış yumurta o kadar az olur.Yoksa oda sıcaklıgında da çıkar , başka yerde de çıkar.Ama akvaryumun içinde bir yer oluşturup çıkarmak verimi artırır.Çünkü ısı sabit.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Can, evet bu konuda sana katılıyorum. Sıcaklığın etkisi çıkan yavru sayısında ve çıkmasüresinde etki edecektir. Ancak kaloriferli bir ev ortamının ideal bir ısıda olacağını düşünüyorum açıkcası.

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Benim gibi bunu başka yerde yapma şansı olmayanlar Can'ında dediği gibi akvaryum içerisinde bir yer ayarlayacak demektir.. :) bu gece ilk operasyonumu yapıcam.. Tüm bilgi ve aydınlatmalar için teşekkür ederim...

9. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Çıkar çıkmasına ama işte ne kadara yakın tüm yumurtalar çatlar bunu düşünmek gerek.Hani şöyle düşünelim oda sıcaklıgındaki bir akvaryumla ısıtıcı kullanılan bir akvaryum örneği.
    Önemli olan %100'e yakın yumurtaların çıkmasını sağlamak ;)

Sayfayı Paylaş