1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Artemia gibi canlı yemleri vermenin zekice yolu

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 9 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

İlk fikirlere, denemelere devam arkadaşlar, slogan belli uçacak, şişecek, patlayacak bu hobi ;) :horon:

Yavru akvaryumlarında hatta bir çok canlı doğuran akvaryumunda artemia gibi canlı yemler akvaryuma yüktür. Suya dağılır, kum aralarına girer, filtrelere giderek orada atık yükü haline gelir, su bozulur vs vs. Şimdi size bir yöntem danışmak istiyorum, danışmak derken mütavaziliğimden, işte dere, işte arşın yoksa. :D

Artemiaları elyafın üzerine döküyoruz ve elyafı düz şekilde suya asıyoruz. Elyaf aralarına saklanan ve giren artemiaları gün içerisinde dağılmadan armut gibi tek tek toplayacak balıklar. Bence diğer avantajı ise, sindire sindire tüketilecek olması. Suya dağılma yok, pislik yok, atık yok, www.akvaryumportali.com var. bak:

Saygılarımla... ;)

RuFKaD bunu beğendi.
  2. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Bu güzel yöntem için teşekkürler Temel Hocam.

İkinci fotoğrafta yanılmıyorsam kabuksuz artemia kullanılmış. Şuan balıklarıma kabuksuz artemia veriyorum ancak batma sorunu oluyor ( normal mi bilmiyorum ). Yarısını balıklar alıyor, yarısı su yüzeyinde kalıyor. Balıklarım su yüzeyinden yem yemeyide pek sevmezler :hasta: Bu yöntemle bununda önüne geçilecektir muhakkak. Tekrar teşekkürler. Emeğinize sağlık hocam.

Saygılar.

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Artemia çıkarma özürlüsü olarak bu güzel yönteme gıptayla bakıyorum.. Eline sağlık Temek abi gene güzel bir paylaşım olmuş , teşekkürler. em34:

4. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Türker,

Işık kullan...Artemiaları dibe getirmek için...

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Sade ve resimlerle örnekleyerek anlatmışsın hocam. Emeğine sağlık. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar.

6. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Abi ben kabuksuz artemia veriyorum. Bahsettiğin olay canlılarında oluyor sanırım.

7. taygun

taygun Guest

Eline sağlık Temel Hocam,

Basit ama basit olduğu kadar da pratik bir yöntem.

Teşekkürler

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam;basit ama etkili bir yöntem em34: em34:

9. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Ah bir de süzmeyi becerebilsem... huh: :hasta: :(

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Süzmeyi en iyi kadın çorabı yapıyor sanırım,benim kullandığım yöntem o.

11. Molly_Oscar

Molly_Oscar

Bir de şu kabuksuz artemia denilen mereti anlasam tam süper olacak! huh:

Sayfayı Paylaş