1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Asya mitolojisi kurulumu

Başlığı 'Portal Peyzaj Atölyesi' kategorisinde atlantis tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız
    Asya mitolojisi kurulumu
    Kurulan akvaryum boyutu 60 cm.
    Hazırlayan Wayne Sham
    2008/01/14
    Ana bilgiler:
    Tank boyutu: 60cm(W) X 30cm(D) X 36cm(H)
    Aydınlatma: SolarMax PL 55W x2
    Aydınlatma süresi: 8 hours
    Filtrasyon: Hydor Prime 30 Dışfiltre
    Kum: ADA Aqua Soil Amazonia, ADA Aqua Soil Amazonia powder
    Isı: 28°C
    CO2: 2 dakikada 2 baloncuk
    ph: 6.5 - 6.8
    Gübre: ADA Step 1
    Kullanacağım bitkiler:
    1. Glossostigma elatinoides
    2. Didiplis diandra
    3. Willow Moss
    4. Rotala rotundifolia var. gontin
    5. Bolbitis heudelotii
    6. Heternanthera zosterifolia.
    7. Eleocharis parvula
    8. Microsorium pteropus ssp.
    9. Rotala pusilla
    10. Myriophyllum matogrossense "green"
    İlk önce tankımızı tamizleyip kuruluma hazırlıyoruz.
    Tabana cam kısma zarar vermemesi açısından zemin tam olarak kaplayacak şekilde sudan etkilenmeyen gayet ince bir strafor sergi yayıyorum.Ve üzerine minerallerin toz olarak bulunan hallerinden serpiştiriyorum..Bu maddeler bitkilerimin gelişiminde ve yararlı bakterilerin kolay oluşumunda bana yarar sağlayacak.
    Çok büyük taneciklerden oluşmayan siyah substrate ve kum karışımınıda akvaryumuma ilave ediyorum..
    Bana anafon oluşturacak olan kütüklerimide dilediğim şekilde göz zevkime renk verecek şekilde yerleştirdim.
    Suyu doldurduktan sonra..Ön ve arkaplan bitkilerimde akvaryumumdaki yerlerini aldılar.
    2 ay sonraki görünümü.
    3 ay sonraki görünümü.

Umarım faydalı bir paylaşım yapmış olabildim sizlere.

Çevirler tarafımdan yapılmış olup ,paylaşımın orjinal adresi olan http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1&lang=tw den alınmıştır.

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ynt: Asya mitolojisi kurulumu

Murat abi yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum orjinalinde neden adının asya miteolojisi olduğu yazıyormu
    bunu sormaktaki amacım japonların akvaryumlarında bile buda yı temsil eden taşlar kökler felan koyduğunu okumuştum buda öyle bişeymi acaba

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Şu an saat 12:28 ve Murat Bey'in başlığından tek bir satır bile okumadan yorum yazıyorum...

Alacağınız olsun... Nereden buluyorsunuz bu güzel kurulumları...

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Şu an saat 12:33... Ben size demiştim alacağınız olsun diye... :cicek: :cicek: :cicek:

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Ben zaten isyan ediyorum ya bunarı görünce adamlar ufacık akvaryumu gülistan ediyor ben koca tankı bi naneye benzetemiyorum, bitkilerim mükemmel gelişiyor, ama işte bizde marifet yok bide grafik tasarımcısı olacağız sözde bi akvaryumu bile tasarlayamıyorum doğru dürüst, en yakın zamnada dağ bayır gezip kuru kütük falan toplayayım bari :cekingen:

Montimahir bunu beğendi.
  6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Ben de isterim kütüklerden...

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Valla gezeceğiz artık ormanlarda abi güzel bulursam söz biri senin ama sen fetihpaşadan almıştın o ne oldu :D

8. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Emrah yazının orjinalinden başlığı aynen kopyalayıp ekliyorum buraya:

Asian Mythology - setup guide (60cm)
    Written by Wayne Sham
    2008/01/14

Size gelince Abdullah hocam..İnanın paylaşımlarımı beğenmeniz çok hoşuma gidiyor..Ama asıl hoşa gidecek olan ne biliyormusunuz?Benim ev sorunum var kirada olduğumdan yazada taşınmam gerekecek diye yapamıyorum ama bir arkadaşım çıkıp bu kurulumu uygularsa,getirip abi sağol yaptım bak nasıl olmuş derse asıl ozaman işte çok hoşa gidecek.
    Hocam daha henüz yeni başaladım durun bakalım..Bu sanırım bu dokuzuncu kurulum ve bir bu kadar daha bitkili kurulum var sırada..İşin iyi tarafı ne biliyormusunuz..Bu paylaşımlar sadece kendi sitem haricinde 2 sitede var..Başka yerde olmayan kurulumlar..Umarım önce bu 3 siteden birileri kurar bu akvaryumları.Saygılar.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Ellerine sağlık Murat abi. Uzak doğulular akvaryum tasarımlarını yapmadan önce, beğendikleri manzaraların fotoğraflarını çekiyorlar ve uyguluyorlar. Güzel görüntülerde çıkıyor ortaya. Malzeme sıkıntısıda olmayınca rahat rahat görsellikler hazırlıyorlar.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Emrah sakın kendini ormanlara vurma... Çok ucuza kütük satan bir yer var... Üsküdar'da 20 YTL'lik kütükleri 7.5 YTL'ye veriyorlar...

Fethipaşa'yı sorma ya... Şimdi kütükleri (tabii ne kadar o kategoriye girerse) topladık... Torba şişti de şişti... Biz kardeş ile ufak ufak tüyerken (şimdi yaklanırsak herfilere anlatamayız derdimizi... "Ne akvaryumu, ne balığı?" derler... Doğanın kurumuş odunları kıymete biner, başımıza bela olurlar diye tüyüyoruz kısacası) aniden iki güvenlik çıkmasın mı karşımıza... Allah! Kalbim duruyordu... Neyse ki flört edenlerin peşindelermiş... Şöyle göz ucu ile torbaya bakıp bizi pas geçtiler... İşte bu yüzden "aşıklar"ı seviyorum... :D

Bu arada kime sorduysam elimdeki kütüklerden bir halt olmayacağını 10 kere de kaynatsam salınım yapmaya devam edeceklerini söylediler... Bilmiyorum, yine de deniyeceğim heralde... ama yukarıda bahsettiğim yeri görünce resmen kahroldum... Değer mi hiç odun safarisine çıkmaya...

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü

Murat Hocam, valla senin yüklediğin kurulumlardan birini yapmayı çok isterdim ancak henüz adam gibi bitki yetiştirmeye yeni başladım sayılır... Anlayacağın denemeye cesaretim bile yok... Hele bir de bizim ufkumuz şu duvarın henüz ötesine geçemedi... Ne duvarmış be... Bir de Volkan'ın (volkantr34) rotalasdı için bir sür-perspektif çalışma yapıp profesyonel grafiker arkadaşımız Emrah'tan kafaya levye yiyince iyice cesaretim kırıldı... En iyisi "Duvara Karşı" projesini bitirip dosta düşmana ne kadar kabiliyetsiz olduğumu ispat edeyim...

Ama biri çıkıp yaparsa ben de çok mutlu olacağım... Neden mi? Sanki bu kurulumlarda bizlere belirtilmeyen başka birşeyler daha varmış gibi geliyor bana... Özellikle Emrahcığım senden böyle bir girişim bekliyorum... Hani evlerimiz yakın ya, o babdan... Sen yaparken ben de seyrederim, birşeyler kaparım belki...

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Abdullah resme dikkat ettiysen co2 var :) ama tank boyutlarında bir terslik var.. Tankın eni daha geniş gözüküyor ama ebatlarda 30 diye belirtilmiş.Büyük ihtimal bir yanlışlık olmuştur bu sebepten Murat abi yanlış anlama diye klişe bir şekilde cümleye girmedim yanlış anlamayacağına eminim. ;) Murat abi gene iştahımızı kabartan hayal sınırlarımızı zorlayan bir tankın daha kurulumunu bizlerle paylaşarak ufkumuzu dahada genişletti bunun için teşekkür ederim. Böyle bir tank yapmamız için sanırım eni en az 50-60 cm olacak yada ufak kök parçaları kullanıp gösterildiği şekilde yapmaya çalışacağız.Yoksa dar enli akvaryumlarda orantısız kök kullanımıyla görüntü hiçte umduğumuz gibi olmaz kanımca..Abdullah senin bulduğun kütükleri kaynatırken kullanacağın tencere diyim artık işte o gözden çıkardığın bir tencere olmalı.. çünki kaynadığında yaptığı salınım bir daha o tencereyi kullanılamaz hale getiriyormuş.vede 1 kaç defa kaynatmak şartmış suda salınım yapmaması için.. birde tabii suda batma olayı var artık onun tecrübesinide sen yapıcaksın :) Bende hala hayallerimdeki tankı yapamamış olmanın burukluğunu yaşıyorum.Gerçi bunun için hem Murat abinin elindeki stokları eritmesini hemde benim malum olayın olmasını beklemekten başkada şansım yok. :)

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Abdullah abi en kısa zamanda o ''kütükçü'' akvaryumcuya beni götür :D

14. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Maddiyat olduktan sonra daha neler neler yapılır. O küçücük akvaryumun en az maliyet 500 tl.

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Abdullah Abi nerede o kütükçü?Açık adresi paylaş lütfen,ben de istiyorum.Mango mu bu arada kütükleri?Çünkü diğerlerinden pek verim alınamıyor da.Topladığın kütükler havuzlarda işe yarayabilir ama akvaryumdaki su görselliğini kesin bozacağına eminim. :(

Sayfayı Paylaş