1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aulonocara baenschi ( Sarı İmparator )

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde turqer tarafından 29 Ekim 2008 başlatılmıştır.

  1. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    [​IMG]

    Köken: Malawi Gölü Afrika
    Cinsel Özellikler: Erkekleri sarı renk olurlar ve renklerini çok güzel sergilerler, dişiler ise donuk gri-yeşil-bej tonlarını taşırlar. Erkeklerin yüzgeçleri sivri, dişilerin ovaldir.
    Beslenme:Kolay. Etçil.
    Üretme:Kolay.
    Üretme Yöntemi: Ağızda kuluçka
    Su:Sert.
    Isı:25 - 26 °C
    Tank Tipi:Malawilerle uyumlu

    [​IMG]


    Erkekleri 12 cm, dişileri ise 9 cm kadar olabilirler. 1 erkek 4 dişi gibi bir grubu 150-200 lt'de besleyebilirsiniz. Doğada omurgasızlar ve küçük balıklarla beslenirler. Akvaryum da beslediğim süre içerisinde yem seçtiklerini görmedim. Beslenmenin renklerinde önemi büyüktür.
    En canlı renkleri elde etmenin yolu beslenme kadar su kalitesinden de geçer. Yükselen nitrat değerleri renklerin solmasına yol açar. Su değişimleri ile renklerdeki canlılık korunur.
    Erkekler 3 aylıkken yada biraz daha erken renklenmeye başlayabilir. Renlerinin tam oturması 6. ayı bulabilir. Akvaryumunuzda iki veya daha fazla erkek varsa, baskın erkeğin yanında ki diğerleri kendilerini dişi gibi göstererek sizi yanıltabilirler. Baskın erkeği bile kandırabiliyorlar. Kendini dişi gibi gösteren erkeğe çiftleşme kurları yapan erkek imparator görmüşlüğüm vardır.
    Düz bir zemin üremeye yardımcı olacaktır. Dişiler yavrularını 3 haftaya yakın ağızlarında tutarlar. Dişilerin saklanabileceği, bol kayalıklı, mağaralı akvaryumlar yumurta tutmuş dişilerin işlerini kolaylaştırır.

    Saygılarımla...

    İzinsiz
    :uyari:

    Not: Kendi derlemem ve tecrübelerimdir. Fotoğraflar bana aittir.
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Aulonocara baenschi ( Sarı İmparator )

    Selam,
    Zaman zaman yazıyoruz, sarı prenses'den başka türlerde var diye. Artık akvaryumcu dostlarım, yavrularını grurla getiren akvaristin yavrularını 100 gr yemle bile eş değer tutmuyor. :hayir:

    Artık forumlarda birileri, seveni var, üyelerimiz var demeden yazmalı çizmeli. Farklı türleri akvaristler denemeli ve çeşitler çoğalırken daha nadir türler hem esnafta, hem akvaristin akvaryumunda olmalıdır. :)

    Saygılar...
     
  3. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Ynt: Aulonocara baenschi ( Sarı İmparator )

    Haklısınız Temel hocam.

    Nesilleri tehlikede olan türler var özellikle. Şahsi fikrim, en azından bu türlerin devamlılığını akvaryumlarımzda sağlamak yönündedir. Fakat bunlara akvaryumcularda rastlamak çok ama çok zor...

    Saygılarımla...
     
  4. taygun

    taygun Guest

    Ynt: Aulonocara baenschi ( Sarı İmparator )

    Temel Bey'in söylediklerinin her bir cümlesine katılıyorum. Değişik türler için cesaretli olup değişik yetiştirmek, denemek lazım. Bizler yeni türleri akvaryumcuda aradıkça onlar da yenilerini getirirler. Aksi takdirde "bu balık satılmaz" deyip sadece satabilecekleri balıkları getireceklerdir.

    Bu arada, Türker Bey'in çalılması içinde teşekkür etmek gerek. :alkis:

    Saygı ve Sevgilerimle
     
  5. swat

    swat

    Mesajlar:
    149
    İsim:
    Nurullah AYDIN
    Sarı imparator ve Red rubin benimde gözdelerim arasında çok hoşuma gidiyor,ve ha deyince akvaryumcularda bulunan balıklardan değil size katılıyorum bulunmayana yönelmek daha iyi değişik balıklarında yaşayışlarını hareketlerini hatta kavgalarını bile seyretmek değişik hazlar veriyor insana o yüzden yunus sarı mp.snow yaprak gibi klasik balıkları gölden çıkardım elegantus varyetelerine yöneldim onlarda fazla bulunmuyor.emeğin için teşekkürler Türker kardeş.
     
  6. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Ben teşekkür ederim Nurullah Hocam. Tabuları yıkabilsek, nadir türleri akvaryumlarımıza sokabilsek, bir de üretebilsek.. İşte o zaman deymeyin keyfimize :)

    Saygılar.
     

Sayfayı Paylaş