1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ay ışığı timmeri olurmu

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde okan058 tarafından 11 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan projeyi fotoselli lambayı bulamadığım için gerçekleştiremedim ama sizinle paylaşmak istedim .

Resimdeki lambanın fotoselini yerinden çıkarıp kablosunu uzatsak aydınlatma armatürünün içine yerleştirsek sonra 220 volt çıkışına ay ışığı için led yerleştirsek sizce nasıl olur . Bu sistemde gündüz kullandığımız aydınlatma kapanınca fotosel ledlere elektirik vererek otomatikmen ay ışığını verecektir ekstra timmere gerek kalmadanda bu iş çözüleceltir .
    Sizce nasıl olur ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Denemek lazım Okan, sonuçta fikir ve denemeye başlandığında yorumlarla gelişir. Olmayacak gibi değil, zekice bir plan. Ama timer ile arasındaki fiyat farkı nedir ? Sonuçta bu üründe bir maliyet içeriyor. Timer ile kafa kafaya gelmesinde.

3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Abi sorduğum elektirikçiler elindeyken 2,5 tlye sattım dedi . Timmerin en ucuzu 9 tl

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Değer gibi görünüyor. Dayanma gücü nedir acaba ve ışık aralığı ayarı ne kadar. Yani kurnazlığım tututda, acaba diyorum işlevine uygun olan akvaryum armatürüne geliştirip bağlansa ve yaz kış havanın kararma durumuna göre devreye girse nasıl olur. huh:

5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Abi zaman aralığı tamamen fotoselin ışığı almasına bağlı karardığı zaman yol veriyor ışığı aldığı zamanda kesiyor . Yani ters anahtar bulunurak gündüzede uyarlanabilir ...

6. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Tam yatmıştımki aklıma bir fikir geldi yataktan fırladım ve hemen paylaşayım dedim :D. Şimdi Temel abi ikitane armatürümüz var bunlardan biri gündüz biride gece yanıcak . İkisinede anahtar olarak fotosel takılacak gündüz yanması gereken armatürün fotoseli diğer armatürün içine yerleştirilecek gece yanması planlanan armatürün fotoselide camdan dışarı cıkıcak . Yani işlevi şöyle olucak . Akşam hava kararınca fotosel gece aydınlatmasını yakıcak gece aydınlatması yanınca dündüz aydınlatmasının fotoselini uyaracak ve gündüz aydınlatması sönecek sonra dışarda güneş doğunca pencereden dışarıya koyduğumuz fotoseli uyaracak ve gece aydınlatması sönecek tabiki bu aydınlatma sönünce önüne koyduğumuz fotoseli uyaracak ve gündüz aydınlatması yanıcak . Yani akvaryumdaki canlılar mevsimleri bile ayırt ederken iki adette hassat timmerden kurtulunacak . Birde gündüz aydınlatmasını yavaş yavaş kapatacak bir alet edevat bulursak güneş batmasını bile uygularız.
    Anlatım biraz karışık oldu ama kusura bakmayın ancan anlatım bu kadr oldu .

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Okan,söylediğin fotoseller zaten birden yakmıyor lambayı,yavaş yavaş yakıyor.Ama biz florasan kullandığımız için birden yandığını görüyoruz.Çünkü florasan lambalarda ya hep ya hiç yasası vardır.Elektrik gücü eşiği geçtiği zaman yanmaya başlar.Ama ledlerde ya da tungsten lambalarda eşik yok denilebilir.Yani bu tip lamba kullanırsan güneş doğuşu-batışı canlandırması yapabilirsin.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Okan güzel bir fikir.Umarım kısa zamanda yaparsın. dance:

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlara katılıyorum, gerçekten beyin jimlastiği yaptıracak kadar güzel bir fikir. Eğer üzerine çalışmalara başlarsan buradan yapımına yardımcı oluruz. En azından senin kadar becerikli olmasakta izleriz. ;)

10. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Abi estafurullah ben senin eline su dökemem :cekingen: . Bu arada insan sevdiği bir iş dance: için birşeyler yapmak isterse böyle acayip fikirler çıkıyor ortaya aslında bir çok şey var yapılacak ama hepsi zamanla bu deniz işi bana balık seyrini özletti valla kendimi ekipmanlara vurdum adeta ...

Sayfayı Paylaş