1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ayaklı tip aydınlatma

Başlığı 'Kendin Yap Genel Portal' kategorisinde rappier tarafından 1 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    DIY uzmanlarından ricam ayaklı bir kapak yapma şansın varmı?? varsa nasıl yapılabilir ??
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Ayaklı kapaktan neyi kastettiğinizi anlayamadım hocam. Biraz daha açar mısınız ?

Saygılar...

3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Yanılmıyosam hazır armatürlerin ayaklarından yapmak istiyorsunuz cama oturanlardan ? Eğer böyle birşey yapmak istiyorsanız çok basit yapabilirsiniz . Alüminyum yada krom satan bir yere gittiğiniz zaman inanki bir çok seçenek bulacaksınız .Bu iki malzemeyi önermemin sebebi paslanmadığı için ileriye dönük olucaktır . Buradan iki adet u seklilde cam kalınlığınıza göre alıp bunları cama oturacak şikilde ayarlayabilirsiniz tabi ayak kısmı bu diğerleri kendiliğinden gelecektir .

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Pleksiglass tan ayaklar yapılabilir çokta hoş durur bence ;)

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Küçük akvaryumuma alelacele strafordan yaptım :)

6. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Konuyu biraz açmakta fayda var. Yazdıklarım ile pek açıklayıcı olamamışım galiba =)
    Önümüzdeki ay 100-60-50 (50 yükseklik) ebatlarında 10mm'den kuşaksız cama cam bir akvaryum yaptıracağım. Bu akvaryumun üst kısmınıda açık bırakmayı düşünüyorum. Aydınlatma içinse akvaryumun üst kısmına gelen ayaklı tip aydınlatmalardan kullanmak istiyorum. Satın almaya kalksam fiyat 200-500 tl arasında değişiyor. Bende 4 tane 90 cm t5 florasan yerleştirebileceğim bu tip bir ayaklı aydınlatma sistemi yapmak gibi bir şansım varmı bunu öğrenmek istiyorum.

7. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Resimdekine benzer birşeyler yapmak istiyorum. 100-60-50(yükseklik) bir bitkili akvaryum için 2x90cm t5 florasan yeterli gelirmi yoksa 4x'mı olması gerekir ??

yetiştireceğim bitkiler
    cabombo,bocapa,limon,saz,subulata (sonrasında gül)

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mecit Bey selam,

Ayaklı veya asma armatür elbette yapılabilir. Dıy katagorisinde aydınlatma bölümünde buna benzer çalışmalar bulunmaktadır. Bitkili bir akvaryumun üzerine tavandan asma bir armatür çok yakışacaktır. Üstelik bakım ve ilgi kolaylığı getirecektir. Asma çelik ve aparatı ayrı olarak satılmaktadır, gereken armatür yapımıdır. Kablo kanalından istediğiniz şekilde hem asma, hem de akvaryum üzerine ayaklı armatür yapmak oldukça basit olacaktır. Benim pratik ve şık çözümüm akvaryum ebatlarına uygun büyüklükteki kablo kanalının içine florasan ekipmanlarını yerleştirmektir. Balansların bağlanması armatürün arka kısmında dışarda olacak ısı sorun yaratmasın diye.

sadiksena bunu beğendi.
  9. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Temel Bey

Sizin hazırlamış olduğunuz kablo kanalından aydınlatmayı gördüm. Zaten diğerleri arasında aklıma en çok yatanda o oldu. Ona nasıl bir ayak yapılacağı aklımda soru işareti.

Diğer bir seçenek olarak ahşaptan birşeyler yapmayı düşünüyorum. Ayak kısımlarınıda ahşap yapıp içerisine kanal açmayı düşünüyorum. Sonrasındada üzerine güzel bir cila atarak hoş birşey yapılabilir gibi geliyor.

Şu an aklımdaki soru 2 tane 90 cm t5 yeterli gelirmi ?? 3 yada 4 tane florasan fazladan elektrik külfeti getireceğinden pek sıcak bakmıyorum ama 2 tane yetmezse mecburen 3 yada 4'lü yapacağım.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Eğer tavandan asmak yerine ayak yapmak istiyorsanız çok kolay olacaktır. Pleksiden, camdan yapılabilir. Size müsayit olunca çizim ile önerimi iletirim. İş yerindeyim şuan bu imanım yok. Yapımı çok kolay olacaktır.

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Mesut Bey,yaklaşık aynı boyutlardaki tankımda 6 adet T8 kullanıyorum...

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ayak basit olarak camdan yapılabilir. Çizimde anlatmaya çalıştığım gibi akvaryum camı arada kalacak. Şerit halinde 2-3 cm genişliğinde ve yükü kaldıracak kalınlıkta cam. Örnek olarak 16mm cam ve 4 adet cam şerit gerek. Bu şeritlerden iki tanesi bir tarafa kullanılacak. Yapılması gereken tekşey, iki şeridin arasına akvaryum cam kalınlığını içine alacak kalınlıkta cam parçaları koyarak yapıştırmak.

Çizim aşağıdadır.

Sayfayı Paylaş