1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

AyBeRk'in Karma Dünyası...

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde AyBeRk tarafından 19 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. AyBeRk

AyBeRk

Merhabalar Gecenin bu saatinde içimden geldi, akvaryumu paylaşmak istedim, resimler cep çekimi idare edin lütfen :)

Bu tanktan genel bir görünüm:

Bu da üstten bir bakış:

Ve işte beklenen an... :) Karşınızda akvaryumun ağası, kabadayısı ama bir o kadar da tatlı ve masum Oscar'ım :cicek:

Oscar ve Yunus aynı karede...

Bu da Akvaryum'un yeni misafiri masum, egzotik, sevimli Beyaz Zebram :)

Vee... Son olarak bizim agaya yandan bir bakış :) ( ben tanıdık olduğum için bakabiliyorum ama size yandan bakmanızı hiçtavsiye etmem... )

Şaka şaka... Doya doya bakın. Umarım beğenirsiniz sağlıklı balıklar :)

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Dekor ve dizayn harika diyebilirim. Sade ama havalı. En çok sevdiğim dekor bu tarz dekorlar. Balıklar sağlıklı ve hacim ile orantılı. Hani evdeki küçük akvarist üzülmeyecek olsa akvaryumda olmasını istemediğim balığı yazacağım ama neyse. saat:gif Bu saatte mükemmel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık. Bu arada akvaryum tahminimin çok üstünde çıktı Hoca'm. Yazayım içimde kalmasın. burda:gif

3. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Ayberk bey Maaşallah akvaryumunuzda yok yok. :)

Yunus ve oscarı bir arada beslemenizi tavsiye etmem. Sonu aşağıdaki gibi dalaşmalarla neden olabilir.

http://www.akilli.tv/video/292710/astronot-baligi-yunus-kapismasi.aspx

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. :)

Akvaryumların ağa babası herzaman Yunuslardır. ;)

Videoda baksananıza koskoca akvaryumda oscara yunustan başka kafa tutan yok. ;) Hep saldırıyıda yunus yapıyor ve sonunda oskarı nasıl filitrenin arkasına soktu. :D

4. AyBeRk

AyBeRk

Hocam çok teşekkürler, açıkcası yorumunuza korka korka baktım iyi değil, yaramaz, uyumsuz türler falan filan denmiştir diye :D

Ama beğenmeniz beni şaşırttı ve ziyadesiyle memnun etti. Bu tarz dekordan hoşlandığınız da belirtmişsiniz öyleyse açıklık getireyim o dekor kayalar, maket bıçağı ile gelişigüzel kesip çimentoya buladığım eski bir strafordan ibarettir :D

Evet çimentodan bu görüntünün çıkmasına inanmak güç, üstüne üstük ilk denemem olmasına rağmen dekor bayağı başarılı oldu sanırım... Yanlış anlaşılmasın kendimi övmek gayesinde değilim benim için yalnızca sizlerin görüş, öneri ve eleştirileri önem arz eder.

Dekor konusunda ise sizlere azda olsa fikir verdiysem ne mutlu bana. Yalnız tek korkum ilerde suya salınım yapması. huh: Onun haricinde şuana kadar kayıpsız, kavgasız, yarasız, beresiz sürüp gidiyor bu macera :D

Saygılarımla...

5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Ayberk bey gerçekten zevkli bir akvaryum güzel tasarım tebrik ederim em34:

6. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı

Yunusa laf yok burda Olcay abi var :D

Güzel akvaryum kayıpsız beslemen dileğiyle...

Akvaryumun ağa abası Piranhalardır o kadar :F :F

7. AyBeRk

AyBeRk

Herkese yorumlarından ötürü çok teşekkürler...

Hocam, verdiğiniz videoyu izledim oradaki Oscar çok cılız, belli ki ufak bir yavru ve muhtemelen tanka yeni salınmış. Ama Yunus Balığı ise baya kocaman ve tankın gediklilerinden gibi duruyor. Bu durumda Yunus'un, Oscar'ı kovalamasını doğal karşılıyorum ( hem yeni gelen balık hırpalanır mantığıyla, hemde büyük balık, küçük balığı yer mantığıyla ). :) Yani hocam istisnalar olabiliyor, ama neticede benim Oscar'ım akvaryumun Ağasıdır, Dayısıdır tıpkı o videoda ki yunus gibi :D Saygılar sağlıklı balıklar...

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Türler uyumsuz olabilir fakat siz sorunsuz besliyorsanız onlarında keyfi yerindeyse bizlere karışmak düşmez, çok hoş bir akvaryumunu var maşallah.
    Bu arada akvaryumun ağa babası lepisestir :cekingen:

9. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı

Peah canım.gif Lepistesler tek lokmalık :F

10. mustafakayacik

mustafakayacik

İsim:
    Mustafa Kayacık

nazar değmesin akvaryum güzelmiş .resim kalitesi güzel olsaydı daha güzel olurdu.Bende akvaryum resimlerini ekleyim diyorum ama önce makine almam gerekiyor. onun için bekletiyorum.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Şam babası diyecektin galiba emrah ? haha:

12. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

Bir fıkra var. Vücutta her organ patron (ağa baba) benim diye ortaya atılmış en sonunda kazananın kim olduğuunu biliyorsunuz :F

Akvaryumunuz gayet güzel tebrik ederim. Oscarlar ve Piranhalar ilgimi çekiyor doğrusu bi de Arowana ;)

13. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Kimmiş ? aliye:gif

14. *KONT*

*KONT*

Bitkiler canlı mı?

15. AyBeRk

AyBeRk

Hayır ama sanırım maddesi İpekti tabii yanılmıyorsam huh: Gerçek bitki görünümüne sahipmiş.

16. safak

safak

Süper bir akvaryum olmuş.Dekor benim sevdiğim gibi bende böyle dekor yapmak istiyorum ama pakulardan canlı bitki dikemiyorum

17. AyBeRk

AyBeRk

Haklısınız, Pakular otçul olduklarından dolayı canlı bitkileri tüketiyorlar... Ancak benim kullandığım cansız bitkilerden koymanızı tavsiye ederim üstü ipek kaplama olduğu için tıpkı gerçek bitki görünümündedir, diğer bitklerden çok daha kalitelidir ama fiyatı da o klasik yapay bitkilerin 2-3 katıdır...

Saygılar.

18. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar

Olcay abi, bunu sormuştunuz ben de size özel mesajla bir link yolladım.

;)

19. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

:D :D :D

Yahu bende ne bu link diyorum. Jeton düşmedi bian. :D

20. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Maşallah. Çok güzel görünüyor akvaryumun abi. Balıklarına sağlıcakla bakmanı dilerim.

Saygılar...

Sayfayı Paylaş