1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aydınlatma Sorunum

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Arkadaşlar geçen akşam malesefki seradan almış olduğum 2 florasanım balansları ile beraber gitti.
    Bende forumda Temel abimizin kablo kanalından yapmış olduğu armatürü uygulamaya geçtim ve çok şık oldu malesef yapım aşamasını resimleyemedim :bilmem:
    Aydınlatma olarak yine seradan 12000 k lık 30 w 90 cm bir florasan aldım.Maddi yönden bu aralar sıkıntıda olduğum için malum tuzlu suya hızlı bir giriş yordu :F yanına normal mavi 36 w lık 120 cm boyunda bir florasan ekledim.Sizce bu aydınlatma 75 cm yüksekliğinde 120 cm uzunluğunda nemo balıklarına ve bir kaç bakımı kolay mercanlı akvaryuma yetermi.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aydınlatma Sorunum

Hocam derinlik 75 cm ciddi bir yükseklik. Ancak nemo türü değil bütün balıklar için uygun. Sıkıntı sadece yumuşak mercanlarda vb yaşanabilir. O da senin dediğin gibi uygun veya fazla ışığı sevmeyen türlerden seçim yapılır ve sıkıntı kalmaz. İnşallah ilerde ilave florasan veya T5, metal halide gibi seçenekler devreye sokulur ve gaza basılır. burda:gif

Levent daha yeni mükemmel bir armatür yaptı, daha iyi fikir verecektir. Gerçi yapmışsın ancak T5 için ilerde iyi fikirler alabilirsin ondan.

3. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Sürekli takipteyim abicim.
    Şimdilik dayana bilirsem tabiki :D 1 sene kadar basit bir şekilde deniz akvaryumu ile uğraşıp inceliklerini öğrenmek ve zamanla en iyi sistemi oturtmayı düşünüyorum.O yüzden beni bu sistemle sıkıntıya sokmayacak canılıları almayı planlıyorum.Akvaryum oturunca arkadaşların ve senin fikirlerini alıp ona göre adım atacağım.Bir kaç balık ve bir kaç mercan türü şimdilik yerli olacaktır.Daha yolun başındayım yemem gereken ekmek değil daha çookkkk fırın var:)

4. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Aydınlatma Sorunum

Kamil abi işlerimden fırsat bulamadım armatürü tamamlamaya ama yakın zamanda kablo kanalı ile nasıl armatür yaptığımı paylaşacağım forumda.Şuanda yaptığım kanallar biraz geniş olduğu için 4 T5'e yer kalmıyor akvaryum üzerinde geç kalmamın bir nedenide o aslında dabah dar kablo kanalı kullanarak 4 T'5'i de yerleştirmek istiyorum akvaryumun üzerine.

Sayfayı Paylaş