1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aykılıç "Sünnet"i

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Aykılıçların normalden çok uzun bir gonopodu olduğu ve bu gonopodun işlev göremediği herkesçe malumdur...

Birisi bana Ayklıçların "sünnet" edildiği takdirde gonopodlarını kullanılabilecek hale geldiğini söyledi... Bunu bir kez daha duymuştum ancak forum efsanesi olarak değerlendirip üzerinde durmamıştım... Ancak bu sefer söyleyenin ciddiyeti ile tanıyor olmam kafamda bir soru işareti oluşmasına neden oldu... Bu konu ile ilgili beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim... Özellikle sünnetin işi yaradığını deneyimlerine dayanarak söyleyecek arkadaşlar bu sünnet işinin detaylarını da verirlerse çok makbule geçer...

Şimdiden herkese teşekkürler...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ben ilk defa duyuyorum bu olayı ama bu sünnet işi o kadar kolay birşey olmasa gerek.. Çok iyi tanımak lazım organı ve kesme işleminin çok iyi olması lazım ki balığı kaybetmeyelim.. Mikrop kapmasınada mahal vermemek işin cabası ama kanımca çok zor bir iş Abdullahçım...

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Valla abi sünnet derken hadım etmeyesin hayvanı :)

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Alttan güçlü bir ışık verildiğinde kanalları,damarları görebiliriz.Ona göre kesim yapılacak yer belirlenebilir,tabi sünnet diye birşey varsa...

5. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    6-7 yıllık akvaristlik hayatımda ilk defa böyle birşey duydum. Araştırmak lazım. :hink: İlginç

Saygılar.

6. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Doktor sen keser misin benimkilerin şeylerini??? Bu arada ciddiyim... :)

Sünnet derilerini de diğerlerinin yemine karıştırırız... Burada ciddi değilim... :D

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Pilava katalım :hink:

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sen soğuk ışık kaynağını bul abi,ben sünnet ederim :D

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sıcak ışığı kaynağı bulayım onunla sünnet et, yani yakarak... Ama öyle olmaz değil mi? Sonra yavrular kavruk olur... :D

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Ucu tıkanır falan,olmaz öyle :D

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Muhabbete bak. :D Az daha ilerlerse bu konu yakında portalda sünnet düğünü yaparsınız. Sünnetçi Cem Abi sünnet olan Aykılıç :hink:

12. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    1. sünnet şölenimize hoşgeldiniz :D
    Abdullah Abi geçen gün elektrikçiye gittim,kapalıydı,karşısında akvaryumcu varmış,oraya sorayım dedim gelecek mi diye,tabi hemen akvaryumlara göz attım.Yeşil bir ay kılıçkuyruk vardı.Süper bir erkek gibi göründü gözüme.Safkan olma ihtimali çok yüksekti.İstersen alayım sana onu?

13. taygun

taygun Guest

Valla siz beni güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün. :D

Böyle bir şey olacağını ben düşünmüyorum. Tabi benimki sadece ve sadece bir görüş. Ama bu görüşü ortadan kaldırmak için bilimsel verileri ortaya koymak lazım. Varsa örneklerini de...

Saygılar

14. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem bu aralar bana kılıçkuyruk, plati, X. variatus deme... Hepsine kıran girdi teker teker gidiyorlar.... :(

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kirve de Muzikopat Hüseyin YILMAZ... :D :D :D Artık sizin yöreye has olarak paraları da attırırsın havaya... :D :D :D

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Tamer Hocam bana da hiç mantıklı gelmiyor ama dediğim gibi ciddiyetini bildiğim birinden aynı şeyi duymak bana "Olabilir mi acaba?" dedirtti... Gerçi o arkadaş canlı doğuran beslemez ama... En iyisi ben onu bir daha bulup sorayım, ne imiş bu işin aslı astarı...

17. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Böyle bir sünnet düğünü olsun 1000 doları bir seferde havaya saçmazsam namerdim. :D Ama sünneti Cem Abi yapacak. Balığada Maşallah yazan bir sünnet kıyafeti alırız , müzik organizasyonunu ben yapacağım zaten. Sünnet töreninden sonrada balığı arabayla gezdirir , '' Oldu da bitti Maşallah'' diye de teselli ederiz :D Vallahi billahi resmen koptum. :D Gülmekten çenem ağırdı :D

Hem sen bizim yörede bu tip törenlerde havaya para atıldığını nerden biliyorsun abi. :hink:

Saygılar.

18. CaN_BaKıR

CaN_BaKıR

Bence malum değil... Çünkü tanıdığım birisi bu ay kılıçlardan başbelası diye söz ediyor. Kırmızılarından var bunların. Ve işlevsiz olsa nasıl üretsin bu kadar çok... Haddinden fazla ürediği için başımın belaları diyor. Götürüp dereye salcam sonunda felan diyor..

İşlevsiz olduğunu düşünmüyorum bu yüzden...

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bütün aykılıçların gonopodu aynı uzunlukta olmuyor.Aşırı uzun olanlarda sorun olabilir.Sperlerin yolu uzadığı için ölüyor olabilirler.Ya da denk getiremiyordur ne bileyim :D

20. CaN_BaKıR

CaN_BaKıR

Valla birşey diyim mi sana spermler ölmez öyle kolay kolay... Canlı doğuranlarda ben gambusya ile lepistesi ilk olarak araya sinek telinden bölme koyarak çiftleştirdim. Sinek telinin ötesinde kalan dişyi dölleyebilen bir balık suya spermini salması yeterli. Dişi o dölü alacağı zaman illaki bulur onu... Hatta ve hatta akvaryuma erkek balıkları doldur ve bir hafta kalsınlar, sonra erkekleri çıkar aynı suya dişileri koy bak ne olacak. Hepsi döl alır... Erkekle karşılaşmadan döl alabiliyor ise her türlü aykılıç spermi saldıktan sonra döllenme gerçekleşir.

Birde fırsat bulursam gidip resimlerini çekeyim size. Kısamı uzunmu görün o gonopodları ;)

Sayfayı Paylaş