1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aykuyruk plati ( bu da var !!!)

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde aykılıç tarafından 4 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Arkadaşlar bu çekik gözlü uzak doğulular çıldırmış, ne balıklar üretmişler...

Arkadaşlar, ben bu aralar Yüksek yüzgeç sevdasına kapıldım...Sanki daha bi gösterişli oluyor gibiler , ne dersiniz? Canlıdoğuranları beğenmeyenleri bu resimlere bakınca anlayamıyorum...Neyse ben resim koyayım siz bakın:

kusura bamayın çok resim oldu

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bunları üretmekten kolay ne var ki Selçuk Hocam... Yeter ki değişik fenotipi bulup kalıtım modelini belirle tamam... Sonra yapman gereken tek şey bunları normal balıklar ile çiftleştirip ilk jenerasyonları aldıktan sonra seçici olarak kendi aralarında çiftleştir...

Bu arada Hi-fin genetiğine dair şu linke bakmakta fayda var... (Gerçi siz bakmışsınız... Ancak daha sonra bu konuyu okuyanlarda kolayca bulabilsin...)

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  3. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Teşekkürler Abdullah Bey.

Bu balıklar sizce neden bizim memlekette amatör yada uzman üreticiler tarafından üretilmiyor?

Bir de gerçekten bu balıkların yavruları normal plati veya kılıçlara göre daha hassas oluyorlar...
    ( normalle çiftleştirip doğanlardan aldıklarımızı hifinle çiftleştirince daha başarılı daha dayanıklı bir balık elde eder miyiz?)

Dayanıksızlık sizce neden?

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Hi-finlerin dayanıksızlığı hakkında bir fikrim yok Selçuk Hocam... Ama araştırırım...

Bu arada hi-fin ülkemizde sıklıkla üretilmektedir... Hem de hobiciler tarafından... Ancak bunlar birinci elden hi-fin plati kırmalarıdır... İstanbul'daki akvaryumculara özellikle Üsküdar, Ümraniye ve Maltepe'dekilere az miktarlarda olmakla birlikte gelmektedir... Ancak bunlar birinci nesilden plati melezleri oldukları için sırt yüzgeçleri platilerin ki gibi kısadır... Hi-findir ama sizin verdiğiniz resimlerdeki lyre-taillerinki gibidir...

5. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    2. ve 3.'yü çok sevdim :hink:

6. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Bencede çok güzel, malavilerim olmasaydı ilk alacağım balık o idi.

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    1. resim çok güzel. Maşallah.

Saygılar...

8. aykılıç

aykılıç

İsim:
    SELÇUK KARTAL
    Nasıl olmuş yorumlara baş vuracağım.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016