1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Büyük İç Filitre

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde reis tarafından 10 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar;daha önce turşu bidonundan birçok dış filtre yapılmıştı.Bende ihtiyacım doğrultusunda,turşu bidonundan büyük bir iç filtre yaptım.Biliyorum şimdi herkes hiçte estetik olmamış diyecek. :D
    Ama bu filtreyi balkonda duran yavru akvaryumumda (450 lt) kullandığım için,benim açımdan görsellik önemli değil.Önemli olan işlevi. :basardim:

Hepinize şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

İhtiyacımız olan malzemeler:

1 Plastik tuşu bidonu.
    2 Kafa motoru.
    3 Sünger
    4 Elyaf
    5 Aktif karbon (isteğe bağlı)

Bütün bu malzemeler daha önceden elimde bulunduğundan bana maliyetı sıfır.Zaten elimde olmasada burada para tutacak tek şey kafa motorudur.Genelde çoğu arkadaşımızın elinde mutlaka kullanmadığı bir motor vardır. olmasa bile oda markasına göre 10-20 lira arasında birşey.Süngeri koltuk ve çekyat tamircilerinden bolca ücretsiz edinebiliriz.Elyaf zaten çok ucuz. 5 liraya 1 çuval aldım yüncüden. :alkis:

Maliyetine göre gerçekten çok iyi bir filitremiz olmuş oluyor.

Bu kullandığımız turşu bidonu

Buda kafa motorum.

Bidonun iğneyle altına sayısız delikler açıyoruz.Biraz zahmetli ama olsun. ;)
    Ben bu filitreyi yavru akvaryumumda kullanacağım için delikleri iğneyle açtım.Sizlerde ihtiyacınız doğrultusunda,bu delikleri istediğiniz kalınlıkta açabilirisiniz.
    Filitreye su alttan girip,üstten çıktığı için delikleri bidonun mümkün olduğunca altına açmak gerekli.
    Bidonun üst kapağına kafa motorumuzun su alış kısmının geçeceği ebatta bir delik açıyoruz.Ben bu deliği açarken havye kullandım.Sizlerde buna benzer bir aletle yada tüpte ısıtacağınız bir tornavida ile açabilirsiniz.
    Kafa motorumuzu,bidonun kapağına açtığımız deliğe yerleştirdikten sonra filitremiz hazır.Hayırlı olsun. ;)
    Filitremiz alttan emişli olduğundan,filitre malzemelerini,alttan yukarıya doğru sıralıyoruz.
    1 Elyaf
    2 Sünger
    3 Aktif karbon
    4 Sünger.

Buda akvaryumda çalışırkenki hali.Sonuç mükemmel. :basardim:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Büyük İç Filitre

Olcay Bey, benim bir kovadan dış filtre çalışmam olmuştu ve büyük olduğu söylenmişti. Sizin turşu bidonundan iç filtre fikrinizde gerçekten enteresan olmuş. Tebrik ederim, ellerinize sağlık.

3. avşarbeyi

avşarbeyi

Ellerinize sağlık.Umuyorum ki bir çok genç arkadaşıma ufuk açıcı bir çalışma olacaktır...

Saygılarımla

4. jonerr

jonerr

Paylaşım için teşekkürler.Ellerinize sağlık gerçekten çok yaratıcı bir fikir.Sizi tebrik ediyorum ;)

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Eskiden özellikle yavru akvaryumlarımda gün aşırı filitre temizliyordum. :mad:
    Artık bu sık filitre temizlemekten gına gelmişte ve en sonunda bu filitreyi yapmaya karar verdim ve ortaya bu filitre çıktı.

Şimdi bu temizleme süresi 2 günden 1 aya çıktı. :basardim:

Artık ayda birkez filitre temizliği yapıyorum.Göresellik yok ama işlevi mükemmel.Herkese tavsiye ederim.

Büyük kovadan yaptığım birde dış filitrem var ve 500 litrelik akvaryumumda kullanıyorum.Çokta iyi temizlik yapıyor.Onunda çalışmasını yakında sizlerle paylaşacağım.

Saygılar.

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Abi çok güzel bir çalışma. Üretim akvaryumlarında kullanılabilir. Emeğine sağlık.

Saygılar.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Teşekkür ederim Hüseyin.

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Balkonda 450lt? Komşulardan size saldırıya geçen olmuyor mu binayı başımıza yıkacaksın sonunda diye :) Güzel çalışma,tebrikler...

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Evim zemin kat olduğundan öyle bir sorunum yok çok şükür. :)

Ayrıca balkonumdaki akvaryumlarımın toplamı;5000 lt. ;) Oda ufak tefek akvaryumlar hariç. :)

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Olcay Bey sizi tebrik ediyorum... Elinizden her iş geliyor... Demek "Başak" burcu akvaryistler böyle oluyormuş...

11. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Balkon tanımına uymuyor o zaman pek,havuz demek lazım oraya :helalolsun:

12. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Abdullah hocam;teşekkür ederim.

Cem hocam;Evet oraya balkon demek biraz yanlış .Küçük bir malawi göleti demek lazım aslında. :D

Bu balkon aslında bina yapılırken,ardiye gibi kullanmak için yapılmış bir yerdi.İlk etapta orayı kamyonlarımın malzemelerini,takım taklavatlarımı koymakta kullandığım,küçük bir tamirhane maksadıyla kullanıyorum.(Bu arada motor indirmek dahil,kamyonlarımın tüm tamir işlerini kendim yapardım.) Sonradan işlerinde azlığı ile kamyonlarımı satınca orası boş kaldı.Hatunla konuşup ilk önce orayı sıvatıp,pimapen taktıktan sonra orayı çocuk odası tarzı biryer yapmaya karar verdik.Odayı yaptıkan sonra tabi hemen aklıma balıklarım geldi. :DYaw dedim burası tam bir akvaryum odası olur. :D Hatun tabi hemen karşı çıktı. :hink: Tabi bende dururmuyum hiç? Bak hatun zaten işyerinide kapatıyorum,orda 5 akvaryumum var onları eve getireceğim,bak karışmam hepsini salona dizerim deyince tabi hatun hemen tamam ballkona kur ozaman diye geri adım atmak zorunda kaldı ve orayı küçük bir malawi göletine çevirdim. :D

13. sezginyavuz

sezginyavuz

İsim:
    Sezgin Yavuz
    Olcay Abi; eline sağlık. Hakikaten etkili bir şey. Çoğu dış filtreden daha yararlı olacağı kesin bence. :helalolsun:

14. enk41

enk41

Güzel olmuş abi eline sağlık. Aynı sistemi benim bir akvaryumum var 90 litre cıvar olur mu ?

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olur elbette, işte bu sisteme kömür eklenebilir ve berrak bir su elde edilebilir. :) Su rengi şikayetin olduğunu biliyorum. ;)

16. E_C_N

E_C_N

Olcay ellerine sağlık. Karbon kullanmana gerek yok. Zaten belirli bir doygunluğa ulaştığın da çekmiş olduğunu geri kusacaktır. Bunu ay da bir temizlik yaptığın için diyorum. İç malzeme bakteri kümelenmesi açısından çok ideal. Yeteri kadar kümeleşme olduğunda su cam gibi olur. :)

Saygılarımla,

17. fth-94

fth-94

Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Büyük İç Filitre

Olcay abi ellerine sağlık. Ben görünümden önce yaptığı işe bakarım. İyimi temizliyor dursun o zaman. Gerisi hiiiiç önemli değil.

18. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Büyük İç Filitre

Teşekkür ederim Ercan abi. Kömürü geçici olarak kullanmıştım şuan filitrede kömür yok Balık yükü epeyce olan 450 litrelik akvaryumumda kullanıyorum şuan bu filitreyi. İnan en kalite dış yada iç filitreye değişmem.Mükemmel bir filtrasyona sahip.

Fatih,görselikte sınıfta kalsada işlevsellikte birinci bu filitre. İhtiyaç doğrultuusnda herkese tavsiye ederim.

19. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Büyük İç Filitre

Güzel bir fikir fakat evlerimizdeki akvaryumların görünüş açısından sorun olucağı kanetindeyim çünkü; baya bir büyük iç filtre olmuş üsreimhane boylandırma gibi akvaryumlarda kullanılması daha güzel sonuçlar yaratıcaktır.

20. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Büyük İç Filitre

Kaan evet görsellik yok orda haklısın. Ben zaten yavru boylanrıdığım 450 litrelik akvaryumda kullanıyorum şuan bu motoru. Görsellik dışında herşeyiyle on numara bir filitre ama. burda:gif

Sayfayı Paylaş