1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Büyüyünce paludaryum olacak...

Başlığı 'Paludaryum ve Amfibyum' kategorisinde RuPTuR tarafından 20 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sabaha karşı küçük bir şey(akvaryum demeye dilim varmıyor) birleştirdim.Bugün Emrah ile görüşmemden sonra nano paludaryum hazırlamaya karar verdim.Cam kesimini öğrendikten sonraki ilk tankım,hayırlı olsun.Olcay Abi'ye bilmeden yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.Emrah'a da fikrimi netleştirdiği için ayrıca teşekkür ediyorum.Şimdi silikonunun kurumasını bekliyorum.

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman küçük ama güzel birşey olabilir.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bu arada Cem salona geçip bitkilerimi şööyle bir süzdüm, bu tarafa geçersen paludaryum için sana birkaç hediyem olacak ;)

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    :cicek:

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yarın kumu koyarsın artık :)

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kumu koymaya daha çok var.İlk önce filtreleme sistemini düşünmem gerekiyor ki şu anda birkaç şey hayal edebiliyorum.Sonra kıyı-su ayrımını nasıl yapacağımı düşüneceğim.Daha sonra ısıtıcı bölümü gelecek.Alışılmış birşey yapmak istemiyorum.Işıklandırmayı birlikte yapacağız ona göre :)

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cem sen şu ''hiç su değişimi yapmasak'' başlığına bir bakıver sonra filtreleme sistemi üzerine konuşalım :)
    suyun dışına çıkabilecek bir kütük ayarla ama o kütüğe şöyle ceviz büyüklüğünde delik açacağız matkapla sana bir bitki vereceğim o çukura ekeceksin çok güzel olacak, karasal kısım bu kadar kküçük bir nano tank için basit olacaktır
    sen kumu biraz bolca koy, karasal alanı kumla bile yapabiliriz

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Karasal alanı kumla yapabileceğimiz kadar eni yok ki ...

9. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sızdırmazlık testini başarı ile geçti.Aslında sabah 7 gibi doldurmam gerekiyordu ama dayanamadım.Hadi hayırlısı :heyo:

10. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Hayırlı uğurlu olsun Cem Abi. Diğer resimleride sabırsızlıkla bekliyoruz.

Saygılar...

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem yandın koçum sen... Emrah'ı aramadan önce beni arasa idin keşke... Senin o cama cam denemen büyüyünce paludaryum değil "Midye-hane" olur ona göre... Karasal alana gelince, o kadar küçük bir yere karasal alan nasıl sığdırılır bilemiyorum...

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Biz yaparız.... Sen bakarsın Abdullah hocam :D
    midye olmayacakki bunun içinde olursa belki bir tane yada iki, bu ufak deneme güzel bir nano paludaryum olacak inşallah

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yapın da görelim bakalım... :hasta:

14. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    O kadar kökün içerisinden beğenip de birini bile seçemedim.Biraz zor olacak bu iş :D

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Cem her aşamanı fotoğraflayarak konunu görsel şölene çevirmeni 4 gözle bekliyoruz ona göre ;)

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Volkan Abi,fotoğraflamaya gerek duymadığım küçük şeyleri yapıyorum yavaş yavaş.Madem ille de fotoğraf diyorsunuz o zaman bir tane aşağıya ekleyeyim.Daha bitmedi.Boyaması var.Ağaç renginde bir boyayla boyayacağım ama ne tür boya kullanacağım konusunda kararsızım.Zira foam board elastikiyeti yüksek bir malzeme olduğu için boyanın çatlama sorunu olabilir.Daha sonra alttan pembe bir çatlak görüntüsü hoş olmaz.Fikirlerinize boya konusunda açığım.Şimdi fotoğrafı:

Kapağı da aynı malzemeden yapacağım.Nedeni de çok kolay şekil verilebilmesi.Pürüzlü kalan yerleri zımpara kağıdı ile çok kolay düzeltebiliyorsunuz.Su geçirmiyor,su tutmuyor,akvaryum şartlarındaki ısılara dayanıklı,ısı yalıtımı iyi,yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz bir malzeme açıkçası...

17. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Cem hocam yakında seni DIY sistemlerde akvaryum yapımı gibi işlerdede görmek istiyoruz. ;) İşi kaptın artık :D

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Volkan'dan sonra Cem de DIY'cı oldu vay başıma gelenler... :(

Ellerine sağlık Emrah...

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla ne diyeyim Kanka süper yakalamışsın...

Van minıts, van minıts... Yakalandığıma göre benim bu forum ile işim bitmiştir... :D

20. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    :D :D :D Alem adamlarsınız yaa :D

Saygılar...

Sayfayı Paylaş