1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

B vitamini ve tatlısu midyeleri

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde RuPTuR tarafından 30 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Bir konuda sorum olacak.Bugün ilk defa balıklarıma B vitamini verdim.İlk doz olduğu için biraz yüksek başladım.2ml solüsyonu şırınga ile püskürttüm.Dış filtreyi kapadım,hava motorunu çalıştırdım.5 saat sonra ışıklar yandığında midyelerin hiç olmadığı kadar açık olduğunu gördüm ve dilleri içerideydi.Öldüklerini sanıp fırça ile dürttüm,kabuklarını kapattılar ama hemen yine açtılar.Sonra %30 su değişimi yaptım ve şu anda kimi yeni yer aramak için dilini çıkardı kimi de kapalı şekilde öylece duruyor.Bunun nedeni ne olabilir acaba fikri olan var mı?
    B vitaminini ilk defa uyguluyorum.Nedeni de akvaryumda antibiyotik kullanıyor olmam.Herhangi bir dozaj önerisi lan var mı acaba?

2. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Cem,

Doğru dozda kullanmışsın... Midyelerin B vitamini ile ilgili ya da solüsyondaki yardımcı maddelerden bir veya birkaçına hassayiyeti söz konusu olabilir... İncelemek lazım...

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Hemen içindekileri de aktarayım o zaman;
    B1 25 mg.
    B2 2 mg.
    B6 5 mg.
    Niasinamid 50 mg.
    D-pantenol 8,6 mg.
    Sodyum klorür 18 mg.
    Sodyum fosfat 12H2O 17,654 mg.
    Sitrik asit monohidrat 21,746 mg.
    Polisorbat 80 86,232 mg.
    Metil parapen 1,6 mg.
    Propil paraben 0,2 mg.
    Gerisi de su...

Allerjik reaksiyon olduğunu sanmıyorum.Herhangi bir renk değişimi olmamıştı.Oksijenlenmede azalma olmuş desem o da değil.Su değişimi yapınca da hemen toparladılar.Bakalım kim açıklayabilecek :)

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cem midyelerini hemen farklı bir suya al
    ben midyelerimin çoğunu b vitamininden sonra kaybettim, hayvanlarda sanki bir uyuşukluk hali oluşuyor gövdelerini dışarı verip yatıyorlar birkaç gün sonra teker teker gitmeye başlıyorlar bir hafta içinde 6 midye kaybettim son kalanı ise farklı bir suya alarak kurtardım hala yaşıyor sana tavsiyem b vitamini kullanacaksan midyeleri ayır
    b vitamini haricinde herhangi bir ilaç kullandınmı peki ?

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tam bilmemekle baraber büyük ihtimalle parabenler midyelere toksik olabilir...

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şu an midyeler eski hallerini almış durumdalar ama ayırayım mı kesin Emrah?
    Antibiyotik kullandım işte.7 gündür kullanıyordum onu,bir değişiklik gözlemlemedim.Ne kullandığımı yazmamın önemi var mı?

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla Cem b vitamini ve midye sorunu ile ilgili biryerlerde bir takım olumsuz yazılar okumuştum tam net bilgiler aklımda kalmadı ama olumsuz bir durum oluştuğu aklımda yer etmişti.. Emrah'ı dinle bence yada birini bırak ve gözlemle istersen.. Midye ölümü olduğu takdirde çok hızlı bir şekilde suya geri vermeye başlıyor..

8. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tamam Volkan hocam,midyeler güvende.1'i dışında.Bakalım ne olacak...Şimdi kalan B vitaminini kendime mi yapayım :D Çok yakar yahu,kedimden biliyorum :(

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Orhan abinin 1,5 tonluk akvaryumunu beklerken birde senin midyeler çıktı zaten bende işteki koi'm doğurdu mu onu merak ediyorum başka var mı merakta bırakılcağımız konu :))

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Benim küçük meleklerden biri 3-4 gündür kuytu köşede bekliyor,çıkınca büyük melek tepesine biniyor.Bir de bunu merak ediyorum ben :D

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Büyükmeleğinin sağına soluna dikkatlice bak... Pamul vesaire olmasın... eğer didklemeye kalktı ise ufak olan büyük kafayı takmıştır ona...

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cem o tek bıraktığın midyeyide güvenlikli bir ortama al, ne olacağını merak ediyorsan miğden kaldırırsa anlatırım :D
    ben iki tablet beneksol kullandım suda eritip vermiştim, midyeler uyuşmuş gibi dilleri dışarı çıktı, öyle yatıyorlardı, kapaklarını gereğinden fazla açıyorlar dürtüncede çok yavaş kaçıyorlardı (normalde çok hızlı kaçar), sonra her gün bir iki gitmeye başladılar sonunuda dayanamadım artık ayırdım ve şu an iki haftadır bir kabın içinde gambusyamla beraber takılıyor gayette sağlıklı

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sanırım meleklerimden biri dişi biri erkek ve yumurtlamaya hazırlanıyorlar.Dişi olan fazla agresif bu aralar.Erkek de tam tersine sakin.Küçük beyazı yanına yaklaştırmayan da dişi ama diğer beyaz melek ortalarda dolaşıyor.Neyse...
    Midyelerde bir edğişiklik yok Emrah.Dünkü su değişimim işe yaradı sanırım.Bir de 12 saat aydınlatma ve ısı vitaminin etkisini kaldırmıştır diyorum.Midyenin içini aç diyeceksen zamanında çok yaptım,Mudanya'da balık tutmaya çalışırken :D

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    yok kanki sakın açma b vitaminine daha çok maruz bırakırsan o kendi açar zaten :D
    ama kokuya dayanabilirmisin bilmem ölü midye çok pis kokuyor

15. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sus Allah aşkına,akşam çok korktum zaten.Hayvancağızların vebaline gireceğiz bir de dedim durduk yerde.Bu arada baya dayanıklı çıktı değil mi bu midyeler Abdullah Abi?Zamanında çığırıyordum millete,ihtiyacı olan varsa alayım diye,kimse tınlamadı,bak ne güzel kayıpsız gidiyoruz bak:

Sayfayı Paylaş