1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

BAŞIMA GELEN FELAKET

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde reis tarafından 7 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Dün akşam eve geldiğimde,herzaman yaptığım gibi direk akvaryum odama girip balıklarımı yemlemek ve rutin kotrollermi yapmak için odaya girdiimde beynimden vurulmuşa döndüm. :hink:

550 lt relik akvaryumumda tam 700 tane 5-6 cm lik yunus ve sarı prensesim vardı.Çok güvendiğim,kolay kolay arıza vermez dediğim şampiyon marka kafa motorum arıza yapmış ve 700 tane balığım havasızlıktan ölmüşlerdi. :( :( :(

Akvaryumda hava taşı vardı ama okadar balık için yeterli değildi.Bende nasıl olsa sumpta şampiyon var,kolay kolay bişe olmaz diye güvendiğimden ekstradan bir hava taşı daha bağlamıyordum.Gerçi o tankı yıllardır bu şekilde kullanıyordum ve hiçbirzamanda sorun yaşamamıştım ama olacağı tuttu işte. :( :(

İşin kötü tarafı;hepinizin malumu,maddi sıkıntılar,işimi kaybetmem,içinde bulunduğum borç batağı yüzünden hobiyi bırakma noktasına gelmiştim.Birkaç aylık birikmiş olan elektirik ve su borçlarımıda bayramdan sonra bu balıkları satarak ödemeyi düşünüyordum.Borcuma yetmez ama bir kısmınıda olsa bu balıklar kapatacaktı.Şimdi onlarıda bu şekilde kaybedince gene büyük sıkıntılara girdim. :(

Bi yandanda düşünüyorum;bu balıklar aşağı yukarı 6 aylık balıklardı.6 aylık emeğimemi yanayım? Ettiğim onca masrafamı yanayım? bunlardan gelecek para ile borcumu ödeyecekken tekrar sıkıntıyamı yanayım şaşırdım kaldım. :( :

İnanın şuan okadar sinirli,okadar stresli ve okadar morali bozuk biriyimki,biri şuan şu dakikada kalkıp biri gık dese vuracak gibiyim. :mad: :sopa:

Ben geçmiştede bu havasızlık olayından binlerce balık kaybetmiştim.O yüzden ne olursa olsun mutlaka sumpa felan güvenmem illaki birde hava taşı koyarım akvaryuma tedbir olarak.Ama bu kafa motoruna gereksiz güvenim yüzünden tekrar balıklarımı kaybettim. :( :(

Siz siz olun,asla iç yada dış motorunuza güvenmeyin ve mutlaka hava motoru kullanın.Hatta iki tane hava motoru kullanın.Biri bozulsa öbürü çalışsın.Yazık bunca emeğe.

Şimdi debellen dur bakalım okadar borcu nasıl ödeyeceğim diye.Ah bu salak kafam ahh. :sopa: :sopa:

Kolay kolay bu hatalara düşecek birisi değilim ama olacağın önünede geçilmiyor.

2. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    Ynt: BAŞIMA GELEN FELAKET

Olcay Bey, yaşadığınız duruma çok üzüldüm.
    Resmen bayramınız zehir olmuş.

Yardım edebileceğimiz birşey varsa lütfen çekinmeden söyleyin.

Saygılarımızla

3. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Abi, çok büyük geçmiş olsun.Söyleyecek başka birşey bulamıyorum :(

4. jonerr

jonerr

Çok büyük geçmiş olsun :(

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Üzücü bir durum. Şu an artık söyleyeceğimin belki size faydası yok ama, okuyan arkadaşların bilmesi açısından yazmak isterim, bu gibi durumlarda kalabalık olan akvaryumlarda dayanma süresi çok çok azalır. Bazıları hemen ölmez diyebilir, balık sayısı bu süreyi çok aşağı çeker.

Üzüldüm, geçmiş olsun. Bu manzara Balıkların görüntüsünün ağırlığı yanında, görüntü bunca emeğin boşa gittiğinide anlatıyor.

6. taygun

taygun Guest

Olcay Bey,

Merhaba. İçinizdeki durum gerçekten çok üzücü. Nereden baksanız sorun. Allah kolaylık versin.

Baştan başlamamak için hiç bir sebep yok.

Saygılar

7. yasarhakan

yasarhakan

Gerçekten çok üzücü bir durum, amatörce üretimle uğraştığım dönemleri hatırladım da o balıkları o boya getirmek maddi kayıp bir yana ne kadar büyük emek ve özveri istiyordu, geçmiş olsun çok üzüldüm.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Arkadaşlar;verdiğiniz teselli ve dayanışma için çok teşekkür ederim.Ancak inanın bu durumda teselli vermesi zor olsa bile teselli olmak okadar güçki anlatamam. :( Eren kardeşim; allah razı olsun elinizden gelen değil , düşünüp bunu sorman bile yeterli. :cekingen: Ama yapı olarak kimseye buna ihtiyacım var şuna ihtiyacım var diyede kimsenin kapısını çalacak yüzümde yok. :cekingen: :(

Bu durum eminim birçoğumuzun başına gelmiştir.Ama bu boyutta kaç kişinin başına gelmiştir onu bilmiyorum.Sonuçta 3-5 balık değil.Tam 700 tane balık. :( :( Onca emek,onca masrafın yanı sıra birde birde bunun ekonomik boyutu var.Toplamda 1000 ytl yi aşan 3 aylık birikmiş elektirik ve su borçlarımı bayramdan sonra bu balıkları satarak kapatmayı düşünüyordum.Birdenbire bu elimdekilerdende olunca ne yapacağımı,hangi taşa başımı vuracağımı şaşırdım. :(

Yahu ben böyle basit hatalara düşecek adam değildim. :sopa:O hacimdeki bir akvaryuma ne olursa olsun illaki extradan bir hava taşı koyar yada suya oksijen verecek bir ikinci kafa motoru daha takardım. :sopa:Ama bu kafa motoruna gereksiz güvenim yüzünden ihtiyaç duymadığım için bu felaket ile karşılaştım.Birazda ,nasıl olsa birkaç gün sonra satacağım,gerek yok ikinci motora,nasıl olsa kafa motorumda kaliteli,yıllardır kullandığım motor,hiçbirşey olmaz düşüncesi vardı tabi. :sopa: :sopa: :sopa:Ah bu salak kafam ahh. :mad: :sopa: :sopa: Şimdi doğrult bakalım belini doğrultabilirsen. :(

Arkadaşlar bakın;tekrar altını çizerek söylüyorum:bırakın bu basit tecrübeleri yada çok bilmişliği ve ne olursa olsun kesinlikle iç yada dış filitrenizin yanında herne olursa olsun mutlaka 7 /24 hava motoruda kullanın!! Extradan bağlanacak bir hava motoru,birgün gelir sizi büyük bir felaketten kurtarır..

Saygılar.

9. discusman

discusman

Çok büyük geçmiş olsun

10. swat

swat

İsim:
    Nurullah AYDIN

Geçmiş olsun gerçekten çok üzücü bir durum zaman zaman hepimizin başına gelmiştir ama böylesi bir durum gerçekten zor sabırlar diliyorum.

11. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Olcay abi,çok geçmiş olsun :(.Gerçekten kendi balıklarıma birşey olmuş kadar üzüldüm. :(.Yardım için veya herhangi bir ihtiyacınız halinde her ne olursa olsun lütfen çekinmeden söyleyin.

Saygılar.

12. avşarbeyi

avşarbeyi

Olcay abi bize buradan konuşması kolay ama Allah bir kapıyı kapattıysa bir diğerini mutlaka açar.Üzüldüm, tekrar geçmiş olsun...

Saygılar...

13. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Çok geçmiş olsun hocam..Üzüntünüzü çok ama çok iyi anlıyorum..Malum bende çok kısa bir süre önce bir ısıtıcı sorunu yaşamış ve çok sayıda karides ve bitki kaybetmiştim..Allah bir daha emeklerimizi çürütecek,boşa çıkaracak olaylar yazmasın anlımıza..Saygılar.

14. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Valla ne desek boş bu durumda çok üzücü bir durum ki o manzarayı gördüğünüzde ki halinizi tahmin bile edemiyorum.. Herkes üzüldü emin olun.. Çok acı bir tecrübe olmuş.. demekki kafa motoru yada hava motoruna ek olarak böyle büyük ve dolu tanklarda 2 hava motor kullanmak gerekiyor ne olur ne olmaz diye.. manzaraya baktımda korkunç ya.. :( bende yeni yeni çoğaltmaya başladığım karideslerimin olduğu tankta ki pipo filtremi hangi akla kapatıp içine girip kalan 10 adet maşallahlı hamile kiraz karideslerimi kaybettiğime dair acı tecrübeli bir konu açıcaktım bu olayı görünce vazgeçtim..

15. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Olcay abi çok üzüldüm yaşadıklarına. Sıkma canını Olcay abi. Allah çözülemeyecek sıkıntıyı kuluna yüklemezmiş. Canın sağolsun.

16. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Arkadaşlar,hepinizden Allah razı olsun.Düşünüp halimi sormanız,derdime ortak olmanız bile yeterli.

Olan oldu artık yapacak birşey yok.Buda bize ekstradan bir tecrübe daha kazandırdı. :(

Bundan sonra ne olursa olsun asla bir motora güvenmem ve tedbir olarak hep ikinci bir motoru daha çalıştırırım.

17. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Abi büyük geçmiş olsun. Herşeyde bir hayır vardır. İnşallah bunun da sonunda bir hayır vardır diye böyle olmuştur.

18. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Ne denilebilirse arkadaşlar söylemiş zaten... Böyle büyük kayıparı hiçbir hobici arkadaşın yaşamasını istemem hayvancıkların ölmesi bir yana az bir maddi kayıp değl bu geçmiş olsun bir daha yaşamassınız böyle birşeyi inşallah

19. Desert Falcon

Desert Falcon

Berbat birşey ya inşallah bir daha böyle şeyler yaşamazsınız,hiç birimiz yaşamayız.
    İnşallah borçlardan da sıyrılırsınız bi şekilde moralinizi bozmayın hiç,bir kapıyı kapayan diğerini açar...

20. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Olcay abi çok üzüldüm. Ama seninde dediğin gibi artık olan olmuştur ve ne yazık ki elden bişey gelmez. Eminim ki senin gibi bir üstad tekrar yavru alır ve o boya getirir. Bu tür durumlarda metanet en önemli şeydir. Hakkında hayırlısı olsun abi. ALLAH yar ve yardımcın olsun.

Saygılar.

Sayfayı Paylaş