1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Babam Akvarist Olursa

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde MR_EREN tarafından 23 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu
    Geçen ay eczanemizde dururken birden aklıma bir fikir geldi.
    -Neden eczaneye bir akvaryum kurmuyorum dedim.

Açıkcası bu düşüncem 1990'dan beri mevcuttu, ancak dükkanda ilgilenilemeyeceğinden, balıkların heba olmasından ve babamın balıklara dere balığıymışcasına davranacağından bu fikrimi hayata geçiremiyordum.

Her neyse, sonunda "Eeeh ölen ölür kalan sağlar babamındır" diyerek dükkana bir Japon Balığı akvaryumu kurdum.

Ve korkularımın hepsi gerçek oldu...

Babam tarafından balıkların başına gelenler :

-Yahu alabalık ekmek yiyor.Bu balıklar niye ekmek yemez ? Dur, şu yarım ekmeği doğrayıp sularına atayım ( Aynısını benim lepisteslerime de yapmıştı).

-Haaa demek balıkçısın, derelerde falan balık avlıyon.Bizim şu balıklara da yosun getirebilir misin ( Balıkçının getirdiği yosun, bildiğiniz arapsaçı yani dere yosunu ).

-Erkan (Bizim çırak), Eşen çayının oraya gidince akvaryuma taş getirsene ( Gelen taşlar kaynatılmadan, içeriğine dikkat edilmeden direkt akvaryuma atılıyor.

-Su çok bulanmış.Çocuklar hortumu çeşmeye takın da şu suyu değiştirin (Eski su ile çeşme suyu arasında 10 derece ısı farkı oluyor.Su dinlendirme falan yok.Direkt çeşme suyu)

-Hımm demek bu balıklar hassas.Dur o zaman ben şunlara Vimin C vereyim, bağışıklıkları artsın (1 yemek kaşığı c vitamini şurubu anında akvaryuma dökülüyor).

-Yahu Eren, hayvanın pullarına yazık oluyor bu kepçe denen şeyle yakalayınca, en güzeli elimizle yakalayalım.(Hayvanlar da köpek gibi alışmışlar, elini sokunca avuca geliyor artık.Öyle kaçma falan yok)

Bakalım daha neler neler yapacak babam...
    Merakla bekliyorum.

Not : Balıkların hiçbirisi ölmedi, hepsi de canavar gibi.Ne beyaz benek ne bilmem ne...Herifler 1 ayda 2 misli büyüdüler :hink:

2. mavihuzur

mavihuzur

Ynt: Babam Akvarist Olursa

Sakınılan göze çöp batarmış diye boşuna dememiş büyüklerimiz..

3. Ynt: Babam Akvarist Olursa

Aaa şimdi Eşen çayından gelen taş gayet uygundur akvaryum için. Lütfen iftira atmayalaım. :uyari:

4. MR_EREN

MR_EREN

İsim:
    Eren Eroğlu

Hee uygundur...

Bildiğimiz kalkerli taş...Özü kireç dolu...
    3. Jeolojik zamanda oluşmuş...

Eh be Sezer eh be...Sen Fethiyenin taşları nasıl çözülüyor bir dene akvaryumunda ;)

5. Desert Falcon

Desert Falcon

Sizin peder güzel ilaçlar keşfeetmiş ya orasına bakın.Pratikte biraz uçmuş o ayrı :)

Sayfayı Paylaş