1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Badis badis (BADIDAE)

Başlığı 'Afrika ve Asya Balıkları Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 1 Mart 2009 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balığımızın adı: Badis Badis.

    [​IMG] [​IMG]

    Ülkemize ithal edilen bir tür. Badidae (Nandidae) familyasından. Hindistan orjinli olup boyları erkeklerde 8 cm, dişilerde 4,5 cm boya ulşabilir. Kurutulmuş canlı yemler ve balık eti ile beslenebilirler. İstedikleri su sıcaklığı 13-26, gruplarlar halinde gezmeyi seven bu türün istadiği Ph değeri 6.5-7.5 arasındadır. Güney asya orjinlidir. Üretimi yapılmamaktadır. Akvaryumda az akıntılı bir filtrasyon sistemi kurulmalı ve iyi bitkilendirilmelidir. Yaşadığı bölge Asya, Hindistan, Güneydoğu Asya'nın batısında kadar.

    [​IMG] [​IMG]

    Bakım:

    Diğer türlere karşı hoş görülüdürler. Tutulacakları akvaryumda bir erkek tavsiye edilir, eğer akvaryum büyük ve zengin kayalık ve mağaralardan oluşuyorsa sayı iki veya üçe çıkarılabilir. Gizlenme eğilimi olan türlerdir ortamın güvenli olması önemlidir.

    Beslenme:

    Bu türü beslemenin zor yanlarından biri beslenmeleri konusudur. Kurutulmuş canlı yeme ilgi az olabilir, zamanla bu alışkanlık kazandırılabilir. Kurutulmuş canlı yem yerine dondurulmuş canlı yem daha iyi sonuç verebilir. Tabi zaman zaman canlı yem verilmelidir. Yine balık eti parçalarını diyete dahil edilebilir. Akvaryumda çok hızlı beslenen türler olmaması iyi olur, çekingen olmalarından sorun yaratabilir. Çekingen tür olmalarından dolayı yem almaya sığınaklarından çıkmayabilirler. Bu açıdan sığınağın önüne besinleri bırakmanız ve ilgilenmeniz gerekir.

    Cinsiyet arasındaki farklar:

    Dişler daha yuvarlak vücut ve daha az yoğun renk taşır. Dişilerin sırt ve anal fins yuvarlak olur. Karın yapıları dişilerde convex (dış bükey), erkeklerde ise iç bükeydir.

    Akvaryum dostları:

    Oldukça yavaş ve ihtiyatlı bir tür olmasından dolayı aşırı hızlı balıklarla tutulmamalıdır. Eğer balık rasboras gibi hızlı türlerle tutulursa, gıdalara ulaşmaları zor olabilir. Colisa chuna (Gourami miel), C. Colis Osproménidos Chun (bal gourami), Bouba Bettas veya güreşçi tavsiye edilebilir.

    Üreme :

    Üretim hedeflenirse saldırgan balıklarla tutulmamalıdırlar. Canlı yemler ile kondisyon kazandırılmalıdır. Yumurtadan 6. gün sonunda çıkan yavruları rotifers nauplii ile zenginleştirilmiş yemlerle beslemek gerekir. Filtrasyon sistemi, su ve azot bileşenlerini dengede tutacak özellikte olmalıdır.

    www.akvaryumportali.com

    Saygılar...
     
  2. lepistes

    lepistes

    Mesajlar:
    961
    İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Bu güzel paylaşım için teşekkür ederim abi. Ellerine emeğine sağlık
     
  3. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Nanidae familyasına ait bu türün labirentliler, cichlidler ve killifihler ile hiçbir bağlantısı olmadığı bilimsel çalışmalar sonucunda ortaya konmuştur... Bu balıkların en yakın akrabaları Centrarchidae, Plesiopidae, Priacanthidae ve Pseudochromidae familyalarındaki balıklardır...

    Hakan Abi bugün bunlardan aldı da... Alırken bu balıkların labirentli, cichlid, killifish olup olmadığının tartışmalı olduğunu söyledi... Ben Cichlid olduklarını söyledim... İddaaya girdik... Cichlid çıkarsa o Şile'de dereye girip benim için, cichlid çıkmazsa ben onun söyldeiği bir sucul alanda suya girip talan yapacaktık... O kazandı... :( Sucul alan seçmesini bekliyorum... :D İnşallah bizim Kurbağalı dereyi söylemez... :D
     
  4. Molly_Oscar

    Molly_Oscar

    Mesajlar:
    68
    Teşekkürler. Bence konu sabitlenmeli! em34:
     
  5. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Canlı yem olmadığı sürece bakılması sonderce zor bir tür. Renkleri çok güzel olmasına rağmen canlı yeme olan düşkünlüğünden dolayı seçilirken göz önüne alınması gereken en önemli noktadır. Canlı yem veremiceksiniz hiç almamak en akıllıcası olur.
     

Sayfayı Paylaş