1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Balığım Cinsiyet Belirleme Zamanına Erişmişmi??(Sarı Prenses ChicLid)

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde balıksever tarafından 14 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. balıksever

balıksever

Evet resimler bunlar yardım lütfen. Balığımın cinsiyeti belirgin mi ona göre yanına eş alacağım..
    eğer belirgin değilse ne zaman belli olur ??

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balığım Cinsiyet Berlileme Zamanına Erişmişmi??(Sarı Prenses ChicLid)

Bu netlikteki fotoğraftan cinsiyetini anlamak kolay değil, zaten genel olarak cinsiyeti zor anlaşılan bir türdür. Emin olmamakla birlikte dişi olduğunu nacizane düşündüm.

Benim size sormak istediğim soru ise, acaba neden bir yavru alarak büyülttünüzde, sayıyı 3-5 cıvarında tutarak içinden çift çıkarmayı denemediniz?

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Fotoğraflar daha net olsaydı Temel hocamında dediği gibi belki yorum getirilebilirdi.

Ancak bende şunları söyleyebilirim...Kafa yapısı olarak dişi sarı prensese, anal yüzgeçinde ki sivriliğe göre ( 3. fotoğraf, belki fotoğraf yanıltıyor ) ise erkeğe benziyor. Tabi bunları söylerken balığın boyunu hesaba katmıyor değiliz. Balığın boyu kaç cm acaba? 4cm, 3cm ? Bu boyda cinsiyet ayrımı konusunda yorum pek sağlıklı olur mu bilmem..

Olgun prenseslerde cinsiyet ayrımı kesin olarak anus-vent kontrolü ile yapılabilir. Elbette bu konuda da tecrübesizlik farklı yorumlar getirebilir.

Bilginiz olması açısında aşağıda ki linke göz atmanız isterim

*Ayrıca hem kurallar gereği hemde hitap açısından profil bilgilerinizi girmenizi rica ederiz.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  4. balıksever

balıksever

Öncelikle boyunu söyleyeyim 4-5 cm arsında ..
    ilK Deneyimimiz olduğu için Sayıyı 4-5 arsında tutumadık hem de birkaç tane daha değişik türde cihcled balığım var.

Linke göz attım.. Evet biraz bilgim oldu Sağolun.
    iKinizede Teşekkürler :)

5. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Dişi sarıprenseslerde cinsiyet 1 aydan sonra belirlenebilir, rengini alması yeterli.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Peki Mert bunun yolu nedir ve nasıl anlaşılır ? Madem bu kadar kolay, anlatırsan iyi olur.

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Abi soruna kendimce cevap vermeye çalışayım. Ben cinsiyet ayrımını yaparken hep yüzgeçlere bakarım. Yüzgeçler bazen yanıltsa da emin olamadığım durumlarda anüs , vent açıklıklarına bakarım. Ordan kesin olarak cinsiyet ayrımı yapabiliyorsun.

Saygılar...

8. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Temel abi ben açıcaktım sarı prenseslerde en iyi anlama yöntemini ama açtırmadınız bak sizin açtığınızdan o kadar anlaşılmıyor ayrıntılı anlatmak lazım konumu açayımmı? Şimdi daha iyi anlarlar.

Üstelik ayrıntıyı anlamak için 1.5 aylık bir sarı prenses koyacağım kücücük kendi akvaryumumdan alma :D 1 ay da olabilir doğum tarihini unuttum.

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Aç bakalım Mert başlığını.

Biz sana açtırmadık değil, sen cinsiyet anlatmayı iki kelime ile yapınca anlayamadık sadece. ;)

Madem anlayabiliyorsun ve tecrüben var paylaş bizimle. Detaylı anlat okuyan ne demek istediğini tam anlasın ve fotoğraflar ile desteklersen anlaşılırlığı tam olur.

Yoksa açtırmadınız ifadesi bizim amacımıza zaten ters ;) Bekliyoruz.

10. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Ben konuyu actım hemen silindi zaten var dediniz ama orda okadar anlaşılmıyor anlaşılsa sormak zorunda kalmazlardı.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Mert;bende çok merak ettim yahu. Bir aylık sarı prenseslerde nasıl cinsiyet ayrımı yapabiliyorsun? huh:

Şu konuyu açta bizde öğrenelim. ;)

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Tutmayın Mert hocamı :D Cıchlıdden anlamayan biri olarak bende öğreneceğim İnşallah.

13. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Bu resimlerle anlamak biraz zor.Koloni oluşturmak isteniyorsa.En az 10 tane alınıp,biraz büyüyünce fazla erkekleri eleyebilirsin.Akvaryumdaki tek balığın cinsiyetini öğrenmek çok zor.

Mert 1 aylık balık 1cm gelmez bize nasıl anlıyorsun.Benim 3 haftalık sarı prensesler var,resimlerini atıyımda cinsiyet ayrımı yap sana zahmet.

14. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

Tamam acıyorum şimdi cekmeye gidiyorum resimleri (06.nisan.2009 Saat 21.04)

15. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert

I am sorry resimler net çıkmadı mert_blm@hotmail.com ekleyin kameradan göstereyim isterseniz. Bu arada sarı prensesler 2. ayına girdi ama yine aynı görüntü fark etmiyor.

16. Gizem Sayman

Gizem Sayman

Küçük Bey (MERT) Sari Prenseslerin dişisini erkeğini ayırt etmeyi öğrettiğin için teşekürler.

17. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Mert bey'in mesajı tarafımca silinmiştir, Forum üyelerimizin mesaj yazdıkları konu ile alakalı olmayan kişisel mesajlarını Özel mesaj yolu ile göndermelerini rica ederim saygılar...

18. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Önemli değil Gizem abla varmı baska istediğin?

Sayfayı Paylaş